Başbakan'dan 'Başkanlık' için net açıklama

Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti'nin Afyonkarahisar kampının kapanışında yaptığı konuşmada başkanlık sistemi hakkında net mesajlar verdi

GİRİŞ 23.10.2016 16:27 GÜNCELLEME 23.10.2016 16:33
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Başkanlık teklifinin en kısa sürede Meclis'e geleceğini belirten Başbakan, "Yüce Meclis teklifimizi görüşecek ve bu teklif milletin önüne gidecek. Meclisimiz ister 367, ister 330'la anayasa değişikliğini onasın, son kararı millete götüreceğiz."  dedi.

Başbakan şöyle konuştu;

"Hem yeni anayasa, hem de başkanlık sistemine ilişkin çalışmalarımızı tamamladık. Yeterince tartıştık, konuştuk, görüştük, istişareleri yaptık. En kısa zamanda Meclis'e getirmek ve yüce Meclis'in iradesine teslim etmek. Yüce Meclis teklifimizi görüşecek ve bu teklif milletin önüne gidecek. Meclisimiz ister 367, ister 330'la anayasa değişikliğini onasın, son kararı millete götüreceğiz. Artık Türkiye sistem tartışmasını bir kenara bırakması, enerjisini gücünü geleceği inşaa etmeye ayırması gerekiyor. Türkiye pek çok tehditle karşı karşıya. Bütün bunlar karşımızdayken, bir de sistemle ilgili tartışmayı sürdürürsek, ülkeyi geleceğe taşımakta zaman kaybı yaşarız. "

YORUMLAR 25
  • servett 7 yıl önce Şikayet Et
    biz hazırız reis
    Cevapla
  • Ali Murat 7 yıl önce Şikayet Et
    Başkanlık sistemi ülkemizin geleceği adına atılacak çok olumlu bir adımdır, bir an evvel meclisten geçip halkın önüne gelmeli, halk da Başkanlık için gereken onayı eminim verecektir.
    Cevapla
  • Yabanci Klavye 7 yıl önce Şikayet Et
    Hemen bugun getirin size gonul vermis insanlar yani biz EVET deriz, Allahin izniyle ulkeyi şaha kaldiracak bir gelisme olacak.
    Cevapla
  • zeki Alperen 7 yıl önce Şikayet Et
    2-Bunun aksini düşünmek safdillik olur) gibi batı güdümünde değil bilakis İslam'a göre ve maneviyatımaz göre mutlak surette gerçekleştirmemiz haktır. Tam Başkanlık sistemini de getirsek inanın yeni anayasamızı da İslam'a göre değil de beşeri kafalardan çıkan düşüncelerle Milleti yönetemezsiniz! Dinin esası İNSANIN YÜCE ALLAH TARAFINDAN İDARE EDİLMESİDİR! Yoksa asla sadece namaz kılmaktan, oruç tutmaktan vb ibadetlerden oluşmamaktadır. Yüce ALLAH anayasamız olan Kur'an-ı Kerim de defaetle "ALLAH'IN HUZURUNA İSLAM'DAN BAŞKA BİR İLE GELİRSENİZ ASLA KABUL EDİLMEYCEKTİR." Hükmü var iken, bizim çıkış noktamızın çok iyi olacağı muhakkaktır.
    Cevapla
  • zeki Alperen 7 yıl önce Şikayet Et
    1-Ülkemiz ve Ümmetimiz için şüphesiz ki en doğrusu Halifeliktir. Onuda şu safhada yapamayacağımıza göre tek kalan HAK TAM BAŞKANLIK SİSTEMİDİR! Yarı başkanlık, Partili Cumhurbaşkanlığı veya başka bir sistem bizi inanın yine bir 100 Yıl daha yorar. Bir kere şunu çok iyi bilmemiz gerekir ki Milleti yönetme işi gaybi bir iş ve 1. ve baş çelişkiden sayılması gereken bir konu olduğundan bunu 100 yıl önceki (şimdi çok iyi bildiğimiz üzre; Afganistan, Irak vb. gibi Vahşi batı güdümünde kurulan Müslüman ülkelerdeki anayasalar ve onların ceza yasaları haliyle batının çıkarlarına göre uyarlanmıştır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Adli tıp raporları ortaya çıktı! Katilleri başıboş köpekler
Erdoğan sinyali vermişti! Cezası 10 katına çıkıyor