28 Şubat oyunu: Başörtüsü yasağını kullanıp...

AK Parti Konya Milletvekili Leyla Şahin Ülke TV'de yayınlanan Esra Elönü ile Arafta Sorular programında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

GİRİŞ 24.10.2016 11:26 GÜNCELLEME 24.10.2016 11:52
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Ülke TV'de yayınlanan Esra Elönü ile Arafta Sorular programında konuşan 28 Şubat’ın simge isimlerinden AK Parti Konya Milletvekili Leyla Şahin  FETÖ'nün 28 Şubat sürecindeki başörtüsü yasağını kullanarak devlet içine sızmaya başladığını anlattı.

 FETÖ'nün 28 Şubat'ta yalnız olmadığını destekçileri olduğunu vurgulayan Şahin, "O dönemde başörtüsü yasağını bire bir uygulayanlar ve savunanlar onlar görünmüyordu. Ama başka maşalar vardı.  Çok açık şekilde düşmanlığını dile getiren "Biz kamusal alanda başörtülü insanları görmek istemiyoruz" diyen kişiler vardı. Nur Serter bunlardan biridir. Düşünün bir üniversite profesörü kendi başına ikna odalarını kurup öğrencilerin başını açtırmayı beceriyor. Kendisi daha sonradan CHP'den milletvekili oldu. Bu bir zihniyeti gösteriyor."  diye konuştu.

FETÖ'DEN BAŞINIZI AÇIN FETVASI

Şahin, FETÖ'nün 28 Şubat sürecinde 'Başörtüsü teferruattır, başınızı açın' fetvası vererek başörtüsü direnişini kırdığının altını çizerek şunları söyledi;

"O dönemde terör örgütü "Başörtüsü teferruattır" deyip onlara bağlı kişilerin başlarını açtırmaları ilk olarak direnişin kırılmasına sebep oldu. Bunu bilinçli olarak yaptılar. 300-350 başörtülü kız varken bir anda 60'a düştük. Kapının önünde kalan 350 kişi mi daha çok ses getirir yoksa 60 kişi mi? Bir anfinin kapısındasınız, derse/sınava girmeye çalışıyorsunuz. Onlar başını açıp girince size de "o açıyorsa sen de aç" deniyor. Adeta kötü örnek oldular insanlara.

BAŞÖRTÜSÜ YASAĞI İLE KENDİLERİNDEN OLANLARI AYIRDILAR

Sonrasında bir elek görevi gördüler. Kimler onlardan kimler değil ayırdılar. Biz, "Sizin verdiğiniz fetvaya uymayacağız, başımızı açmayacağız" dedik. Onlardan olanlar kaldı, eğitimlerine devam ettiler, nereye nasıl sızacaklarına dair gerekli talimatları da alıp 15 Temmuz'a kadar içimizde yerleştirdiler. Çıkıp birileri çıkıp şimdi, "İyi ki biz o dönem bu yasakları yapıp başörtülüleri temizlemişiz" diye bir söylemde bulunursa yaptıkları iş sadece FETÖ terör örgütüne çanak tutmaktı. O dönemde yapılanların hesabının şimdi sorulması gerekir."

BAŞÖRTÜSÜ YASAĞINI AİHM'E TAŞIMIŞTI

AK Parti Konya Milletvekili Leyla, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde öğrenci iken 28 Şubat sürecinde başörtüsü yasağı nedeniyle aldığı disiplin cezasını 'insan hakları ihlali' olduğu gerekçesiyle AİHM'e taşıyan ilk isimdi.

YORUMLAR 2
  • hayati 7 yıl önce Şikayet Et
    işte bu münafıklık alametidir. baş örtüsü direnişinde bulunuyorsunuz birileri çıkıp Başörtüsü teferruattır, başınızı açın! diyerek sizin direnişiniz kırıyorsa bu kişi MÜNAFIKTIR...
    Cevapla
  • Alperen 7 yıl önce Şikayet Et
    Münafıklığın hükmünü Allah CC verir. Bunun nedeni FETÖ nün cuntanın karşısında yer almadan saman altından su yürütmeye devam etmek istemesidir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!