Bahçeli'den 'Musul' açıklaması

MHP lideri Devlet Bahçeli, Türkiye'nin Musul operasyonu dışında kalmaması gerektiğini vurgulayarak "Şuanda Başika'dan çekilmek Hakkari'den çekilmekle birdir." dedi.

Bahçeli'den 'Musul' açıklaması
Bahçeli'den 'Musul' açıklaması
GİRİŞ 25.10.2016 11:51 GÜNCELLEME 25.10.2016 11:51

Partisinin grup toplantısında konuşan Devlet Bahçeli  Musul Operasyonu'nu değerlendirdi. Bahçeli, Türkiye'nin kesinlikle operasyon dışında kalmaması gerektiğini belirterek şunları söyledi;

"Musul Operasyonu gittikçe kızışmaktadır. Askeri güç ve imkanlar genişlemektedir. Türkiye'nin Musul Operasyonu'na katılıp katılmayacağı tartışması sıcaklığını korumaktadır. ABD Savunma Bakanı, prensipte uzlaşıldığını açıklasa da Bağdat yönetimini tam tersini ileri sürmüştür. Türk askerinin konuşlandığı Başika'da  DAEŞ tarafından tehdit edilmektedir. TSK, DAEŞ'e karşı yürütülen mücadeleye destek vermiştir. Musul'un teröristlerden temizliği süratle yapılmalıdır, Türkiye bu harekatın dışında kalmamalıdır. 

PKK'NIN KERKÜK'TE NE İŞİ VAR

DAEŞ, Kerkük'e alçakça saldırı düzenlemiş, soydaşlarımızın kanını dökmüştür. Türkmeneli'ni aralarında taksim planı yapanlar hayasız ve haindir. PKK'nın Kerkük'te ne işi vardır? DAEŞ ve FETÖ neyse PKK aynısı değil midir? Musul yanarken yerimizde duramayız, Kerkük infaz edilirken rahat duramayız. Kürdistan'ın kurulması için oyunlar oynayanlar akıllarını başlarına alsınlar. 

BAŞİKA'DAN ÇIKMAK, HAKKARİ'DEN ÇIKMAKLA EŞTİR

Şu anda Başika'dan çekilmek Hakkari'den çekilmekle birdir.Irak'ta sahada olmamız kadar kurulacak masalarda da oturmamız normaldir, olması gereken budur. Türki milleti burada seyirci olmayacaktır.Türk Bayrağını yakan şerefsizlere de şunu söylüyorum; bayrak bizim ruhlarımızda asılıdır, bu iğrençliği yapanların bunu anlaması imkansızdır. "

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fuat Oktay duyurdu: 5 Türk devletinden ortak karar! En üst düzeye çıkartılıyor
Avrupa'nın 42 büyükşehrinde en pahalı ve en ucuz şehirler: Türkiye'den de bir il var...