Yasin Aktay: Bu zorbalıktır, eşkiyalıktır!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Yasin Aktay, “Eskiden Kürt sorunundan besleniyordu, bugün Elhamdülillah terörü besleyecek bir Kürt sorunu kalmamıştır" dedi.

Yasin Aktay: Bu zorbalıktır, eşkiyalıktır!
Yasin Aktay: Bu zorbalıktır, eşkiyalıktır!
GİRİŞ 27.10.2016 16:41 GÜNCELLEME 27.10.2016 16:41
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Muş Alparslan Üniversitesi’nde (MŞÜ) düzenlenecek konferansa katılmak üzere Muş’a gelen Yasin Aktay, AK Parti İl Başkanlığını ziyaret etti. Burada partililere hitap eden Yasin Aktay, siyasetin asıl amacının ’hakim’ olmak değil ’hadim’ olmak olduğunu ifade etti.

"TERÖRÜN ELİNDEN KÜRT SORUNUNU ALDIK"

Kürt meselesinin AK Parti dönemiyle bittiğini ve geriye terör meselesi kaldığını vurgulayan Aktay, "Ve terör sorununun bugün başımızı ağrıttığını kabul etmek gerekiyor. Bugünkü terör de, Kürt sorunundan kaynaklanmıyor. Eskiden Kürt sorunundan besleniyordu, bugün elhamdülillah terörü besleyecek bir Kürt sorunu kalmamıştır. Bugün terörü kimin beslediğini artık çok iyi biliyoruz. Terörü, Türkiye düşmanları, Kürt düşmanları, Müslüman düşmanları besliyor. Karşılaştığımız terör, Ortadoğu’da bugün oynanan oyunun bir parçasıdır. Terörün, teröristlerin elinden biz, Kürt meselesini söktük aldık. O bahaneyi kaldırdık. Bugün, Kürt kardeşlerimiz çok net bir biçimde görüyorlar.

TERÖRE EN UFAK BİR DESTEK KALMADI

Artık teröre en ufak bir destek kalmamıştır. Halkımızın bir desteği, en ufak bir empatisi de kalmamıştır. Çukur siyaseti yapmaya kalkıştılar, halkımızın onlara nasıl bir destek vermediğini gördük. Çukur siyasetini yaptıkları zaman, hedefledikleri şey, bir halk ayaklanması gerçekleştirmekti. Özerklik ilan edeceklermiş. Elinde tuttuğu silahla, haydut gibi, zorba gibi, halkımın hayatını belirlemeye çalışan, halkın hayatını zindan etmeye çalışan onlar, güya halk adına özerklik yapacak. Halk böyle bir özerklik anlayışını reddetti. Bunun adı özerklik değil, derebeyliktir, zorbalıktır, eşkıyalıktır" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 3
  • YasinBaba 7 yıl önce Şikayet Et
    kürt sorunu diye bişey hiçbirzman yoktu. terörü besleyecek ne demek. terör bir ermeni meselesidir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Şoke eden görüntüler: Gazetecileri tekme tokat dövdüler
Trabzonspor 10 kişiyle final kapısını araladı