Bakan Soylu: Kılavuzum ve yoldaşım

İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu'nun kaleminden Trabzon...

Bakan Soylu: Kılavuzum ve yoldaşım
Bakan Soylu: Kılavuzum ve yoldaşım
GİRİŞ 28.10.2016 16:36 GÜNCELLEME 28.10.2016 16:36
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Siyasetin en ilginç kazanımlarından birisi de çok insan tanımak ve çok yer görmektir. Uzun yıllar siyasetin içindeki birisi olarak bu güzel ülkenin hemen her köşesine, her iline gittim, insanlarla gözgöz, gönül gönüle geldim.

Ne zaman bir şehire doğru yola çıksam tek bir kişiyi ziyarete gidiyormuşum hissiyatına kapılırım. Çünkü her şehrin görüntüsü farklı olduğu gibi karakteri de farklıdır. Kimisi ana kucağı gibidir, şefkatlidir, güçlüdür. Kimisi baba gibidir, korur, yol gösterir. Kimisi arkadaş gibidir, içini ısıtır, kederini paylaşır. Kimisi geçmişten gelen bir pir-i fani gibidir akıl verir. Ezcümle her şehir, tarihiyle, coğrafyasıyla, insan zenginliğiyle bambaşka bir karaktere sahiptir.

7 Haziran seçimleri öncesinde Trabzon milletvekili adayı olarak gösterileceğimi öğrendiğim ilk anda hissettiğim ilk şey 'heyecan'dı. Aslında Trabzon'u tanımlamak istesem kullanacağım en doğru kelime de tam olarak budur. Trabzon heyecanlı bir şehirdir. İnsanı heyecanlandıran, insanı heyecanlı olan bir şehir. Sizi sürükleyen, durmanıza izin vermeyen, sizi zorlayan, yapabileceklerinizi en üst noktaya doğru çeken bir şehirdir.

KILAVUZUM VE YOLDAŞIM

Doğası zordur. Geniş geniş düzlük arazilerde değil, tepelerde, yaylalarda kurarsınız hayatınızı. Kendi başınıza yürümekte zorlanacağınız yerlerde hayvanlarınızı otlatır, en tepelere evinizi kurar, yolunuzu yapar, ayağınız kayıp yuvarlanmaya başladığınızda sahile kadar inebileceğiniz dik yamaçlardaki çayları kırar, kendi yaptığınız iptidai bir teleferikle onları yola kadar getirir, bilek zoruyla, akıl zoruyla bir hayata tutunmaya çalışırsınız.

Bir yandan heyecan vardır bu şehirde, bir yandan kadim medeniyetlerden birikerek gelen büyük bir kültür, akıl ve vizyon her yanınızı sarar. Bir siyasetçi'olarak bir şeyler vaad ederken aslında Trabzon'a bir ufuk açmış olmazsınız, ileriye gitmek isteyen bir şehrin önündeki engelleri, çakıl taşlarını kaldırmış olursunuz. Size heyecan veren bu şehir aynı zamanda akıl da verir.

İşte adaylığım açıklandığı zaman bütün bunları aklımdan geçirdim ve memleketimin, Trabzonumun tüm enerjisiyle milletimize hizmet için yola koyuldum. Bu yolda hem kılavuzum hem yoldaşım oldu ve olmaya devam ediyor, Trabzon.

KÜLTÜR VE TARİH MİRASI

Trabzon; ekonomide, turizmde, tarımda önemli bir seviyeye gelmiştir. Trabzon'un meselesi kullanılamayan ciddi bir potansiyel barındırması ve potansiyelle hem şehir halkına hem de ülke geneline sağlayacağı ciddi katkıların olmasıdır. Ve şehir bunu istemektedir. Trabzon'da kıt olan şey sadece düz arazidir. Ama engebeli arazileri düz arazi gibi kullanacak pratik bir zeka ve akıl mevcuttur.

olduğunu ortaya koymaktadır. Sürmene Bıçağı'ndan Vakfıkebir Ekmeği'ne, Tonya Tereyağı'ndan Hamsiköy Sütlacı'na kadar aünya çapında marka olabilecek birçok 'meşhur'u bünyesinde barındıran bir şehir, ülkemizin 2023 hedeflerine ulaşmasında lokomotif olmak için hazır durmaktadır.

Bütün bunlan alt alta koyduğumuzda açıkça görülmektedir ki Trabzon, iyi okunması iyi anlaşılması gereken ve varolan potansiyellerini harekete geçirdiğimiz takdirde dünya ile bütünleşebilme kabiliyetine sahip bir şehirdir. Ve bütün bu saydığımız zenginliklerin en önemlisi ise Trabzon'un insan kaynağıdır. Pratik zekalıdır Trabzon insanı. Hayatın her sahasında yetenekli ve heyecanlıdır.

İnanılmaz doğası ve köklü tarihi ciddi bir turizm havzası yaratmaktadır. Sümela Manastırı'ndan Memişağa Konağı'na, Ayasofya Camisi'nden Dernekpazarı Kondu Camisi'ne kadar birçok kültür ve tarih mirası bu şehrin dünya medeniyetine açılan kapılan olmaya adaydır. Deniz yolu, havayolu ve karayolu buluşması ciddi bir ticaret potansiyeline imkan vermektedir. Keza el sanatlannm çeşitliliği, tarım ürünlerinin çeşitliliği yine ekonomi ve tanm alanlannda da alabileceğimiz mesafeler

Vatan ve millet sevdalısıdır. İşte tüm bu yönleriyle Trabzon insanı; vatandaşın taleplerine kulak veren, onlardan güç ve akıl alan, attığı her adımda 'önce insan' diyen bir siyasi anlayış ile şehrin kalkınması ve gelişmesinde önemli bir etkendir.

DAHA YÜKSEK HEDEFLER

Seçim kampanyaları sırasında vatandaşımıza kendi kartlarımızı dağıttığımız zaman bazıları bizi yadırgadılar. 'Böyle yaparsanız, telefonlarınız hiç susmaz' dediler. Biz de zaten bunu istiyoruz. Bu şehrin konuşmasını bize anlatmasını, bizi zorlamasını, yol göstermesini ve bu potansiyeli harekete geçirebilecek heyecanı ve rehberliği bize aktarmasını istiyoruz.

Şunu da ifade etmek isterim ki Trabzon için yapmak istediklerimizle ilgili olarak moralimizi yükselten en önemli etkenlerden biri de hem Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın hem de Başbakanımız sayın Binali Yıldırım Beyin samimi ve açık destekleri olmuştur. Trabzon ile ilgili Trabzon'un kalkınmasıyla ilgili sunduğumuz her proje, her öneri, bu makamlardan kabul ve destek görmüştür.

Ben bu vesileyle buradan kendilerine hem bir Trabzonlu olarak hem de bu şehrin vekili olarak teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum. İnanıyorum ki bu destekleri sayesinde Trabzon'umuz çok daha yüksek hedeflere ulaşma şansı yakalamış olacaktır.

BİR YIL ÇOK ŞEY ÖĞRETTİ

Bu şehrin milletvekili olarak geçirdiğim son bir yıl bana çok şeyler öğretti. Biz de bu bir yılı boş geçirmedik ve şehrimizin her sorunuyla anlık olarak ilgilenmeye çalıştık. Yoğun bakanlık mesailerimizi bahane etmeden ortalama olarak haftada bir kez mutlaka bazen daha fazla olmak üzere Trabzon'a gidip geldik, vatandaşımızla bir araya gelmeyi ihmal etmeden bütün çalışmalara nezaret etmeye gayret gösterdik. İnşallah bundan sonra da çalışmalarımız artan bir hızla devam edecek ve Trabzon için ortaya koyacağımız projelerle bu şehrin bütün gücünü, bütün enerjisini, bütün imkanlarını ülke insanımızın istifadesine sunmaya muvaffak olacağız.

Ben buna inanıyorum, çünkü Trabzon'a inanıyorum.

Bu vesileyle bütün hemşehrilerime en içten selam ve saygılarımı sunuyorum.

Allah yâr ve yardımcımız olsun.

KAYNAK: MİLLİYET
YORUMLAR 4
  • esef 7 yıl önce Şikayet Et
    kaynakta bunun çeyreği kadar maraşı sahiplene bilse, maraş tanınmaz olur.
    Cevapla
  • Uzun Göl 7 yıl önce Şikayet Et
    Allah yardımcınız olsun, Trabzon da yıllardır KADASTRO uygulamalarında Vatandaşların Mallarını mülklerini Tapu kayılarını yok sayarak yağmaladılar. Kaymakamlıklar soruşturmaları engelliyor. Valilikler hak arama yollarını engelliyor. RABZON un hırsızlık ile anılması çok çirkin. Bizler TRABZON un yerlisiyiz.
    Cevapla
  • ESNAF 7 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Bakanım, Van ili, yol geçen hanı gibi, Deprem sonrası yapılan rezidans ve apart evler, kayıtsız bir şekilde konaklama hizmeti veriyor, bu da il deki konaklama tesislerini zora sokuyor. Konaklamayı kayıt eden ya OTELLERİ kapatın, yada KAYITSIZ olarak hizmet veren Rezıdans ve apart 1+1 evleri.Saygılarımla.
    Cevapla
  • ALI 7 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH yar ve yardimcin olsun
    Cevapla
DİĞER HABERLER
 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz duyurdu: Emekliler için özel çalışma
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki