AK Partili Şahin'den 'gözaltı' açıklaması

AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, HDP'li vekillere yönelik gözaltılar hakkında açıklama yaptı.

GİRİŞ 04.11.2016 14:02 GÜNCELLEME 04.11.2016 14:08
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Eski TBMM Başkanı ve AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, ifade vermeye gitmeyen HDP milletvekillerinin gözaltına alınmasına ilişkin açıklama yaptı.

Karabük Valiliği'nde Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nu karşılayan Şahin, burada gazetecilerin HDP milletvekillerinin gözaltına alınması ve Diyarbakır'daki terör saldırısı ile ilgili sorularını yanıtladı. Her siyasi partiden parlamentoya dokunulmazlık dosyaları gönderilmiş milletvekillerinin olduğundan bahseden Şahin, "Şimdi HDP milletvekilleri dışındaki dokunulmazlık dosyalarıyla ilgili, sadece dosyalarla ilgili dokunulmazlığı kaldırılan milletvekilleri savcılıkların talebi üzerine gidip ifadelerini verdiler. Ancak sadece HDP milletvekilleri gidip ifade vermediler. 

konuştu.Vatandaşın "Şimdi neden bu HDP milletvekilleri evlerinden gözaltına alındılar?" diye sorabileceklerini belirten Şahin, "Gitmezseniz, normal bir vatandaş da savcılığın bir çağrısı üzerine gitmezse evinden alınır. Dokunulmazlıkları bu dosyalar için kaldırılan tüm milletvekilleri, bizlerde dahil vatandaş gibiyiz bu dosyalar bağlamında. Nasıl ki vatandaş çağrıldığında gitmek zorundaysa bunlarda gitmek zorunda." sözlerine yer verdi.-

'PARLAMENTODA DENGE DEĞİŞİR'

Eski bir meclis başkanı olarak değerlendirme yapmak istediğini de aktaran Şahin, "Evet bu milletvekilleri evlerinden alındı, emniyete götürüldü, oradan da savcılığa gidecekler. Bu dosyalarla ilgili ifadelerini verecekler. Savcının soracağı sorulara cevap verecekler. Ancak dokunulmazlık işi parlamenterlerin şahıslarından ziyade, parlamentolara tanınmış olan bir imtiyazdır. Dolayısıyla parlamentoların milletvekili sayılarının bir takım tutuklamalar nedeniyle azaltılmış olması, Türkiye’de meclis tablosu buna pek müsait değil ama çok kritik bir takım denklemlerin olduğu dönemlerde sorun olabilir tutuklanmaların. Diyelim ki 2 oyla güvenoyu almış. Geçmişte koalisyon dönemlerinde biz bunu çok yaşamıştık. 3 tane milletvekilini tutuklasanız parlamentoda ki denge değişir. Ya güvenoyu alır veya düşer." ifadelerini kullandı.

"O bakımdan haklarındaki iddialar davaya dönüşüp kesinleşene kadar milletvekilleriyle ilgili bir tutuklama kararı verilmemesinin ben daha doğru olacağı kanaatindeyim." diyen Şahin, şöyle devam etti:

"Açıkça 'biz sırtımızı terör örgütlerine dayıyoruz' diyorlar. Terör örgütünün mensuplarıyla dağda kucaklaşıyorlar. Açıkça terör örgütüne destek veriyorlar ve yaptığı faaliyetleri meşru gösteriyorlar. Şimdi kamu vicdanında bunun bir yansıması var."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • cihan yavuz 7 yıl önce Şikayet Et
    Yargılamayı etkilemeye teşebbüsün suç olduğunu hatırlatmak gerekir..!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Katar'dan Türkiye açıklaması: Onurlu duruşu takdir ediyoruz
TÜİK son verileri paylaştı! Hangi ilin nüfusu ne kadar oldu...