'İfade vermezseler devlet gereğini yapar'

TBMM eski Başkanı Mehmet Ali Şahin, gözaltına alınan HDP milletvekilleri ile ilgili konuştu.

'İfade vermezseler devlet gereğini yapar'
'İfade vermezseler devlet gereğini yapar'
GİRİŞ 04.11.2016 15:01 GÜNCELLEME 04.11.2016 15:08
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Şahin, HDP milletvekilleri dışından dokunulmazlıkları kaldırılan milletvekillerin savcılıkların talebi üzerine gidip ifadelerini verdiğini kaydederek, “Sadece HDP milletvekilleri gidip ifade vermediler üstelik ifade vermeyeceklerini adliyeye gitmeyeceklerini söylediler. Bu şu demek; biz bu ülkedeki yargı organlarını ve hatta bugün ki devlet düzenini de tanımıyoruz demektir bunun anlamı. Şimdi sadece o dokunulmazlık dosyasındaki savcının iddiası ile ilgili bilgilerine başvurulacak bu kişiler gidip ifade vermeyi red ediyorsa,  Devlet, devletse devletliğini yapar. Vermiyorsan evinden alır, götürür bu işlemi tekamül eder. Vatandaşlarımızı şimdi neden bu HDP’li milletvekilleri  evlerinden gözaltına alınıyor diye sorabilir. Normal bir vatandaşta savcılığın talebi üzerine gitmiyorsa  evinden alınır. Buna izhar müzakeresi denir. Hukuk devletinin gereği budur” dedi.

YORUMLAR 4
  • yazıklar olsun 7 yıl önce Şikayet Et
    yazık sana serbest bırakmakmş onca polisimin askerımin kanında bunların elleri yokmu .senin gibilerın yuzunden bunlar böyle..artık cekılın gidin yeter ...utanmadan sıkılmadan onca şehide ragmen bırak diyorsunya bitane yakınınız varmı o şehitlerden gazilerden.
    Cevapla
  • alperen 7 yıl önce Şikayet Et
    Senin gibilerini bu partide neden durduruyorlar. Anlaşilir değil.
    Cevapla
  • Ali 7 yıl önce Şikayet Et
    yaşamayı seviyorsan mecliste ne işin var şahin bana dokunmayan yılan bin yıl yasasın mı diyorsun halkı katlediyor sen tutuklama diyorsun
    Cevapla
  • ali 7 yıl önce Şikayet Et
    suyu bulandırmayın. kanun önünde eşit muamele şart. vatandaş tutuklanıyorsa pkk lı da tutuklanmalı
    Cevapla
DİĞER HABERLER
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar
Konser saldırısının arka planı! Rusya ile Türk Dünyası'nı savaştırmak istiyorlar