'İlk gün olduğu gibi bugün de hep beraberiz'

Başbakan Yıldırım, 'Kayseri'de AK Parti hareketini başlatan bütün yol arkadaşlarımız burada. Hep beraberiz, tıpkı ilk gün olduğu gibi bugün de yine yan yanayız.' dedi.

'İlk gün olduğu gibi bugün de hep beraberiz'
'İlk gün olduğu gibi bugün de hep beraberiz'
GİRİŞ 04.12.2016 17:21 GÜNCELLEME 04.12.2016 17:21

Başbakan Binali Yıldırım, Abdullah Gül Üniversitesi Yerleşkesi içerisindeki Cumhurbaşkanlığı Abdullah Gül Müze ve Kütüphanesi açılış törenine katıldı.

Törendeki konuşmasına açılışa katılmaktan duyduğu mutluluğu ifade ederek başlayan Başbakan Yıldırım, müze ve kütüphanenin, Kayseri'nin sanayi, ticaret şehri olmasında büyük katkısı olan Sümerbank Kayseri Bez Fabrikası Kampüsü'nde açılıyor olmasının ayrıca önemli olduğunu dile getirdi.

"AK PARTİ BİR VEFA HAREKETİDİR"

Cumhuriyetin ilk tesislerinden biri olan fabrikanın yıllarca Türkiye'nin kalkınması ve sanayileşmesi için hizmet ettiğini belirten Yıldırım, bugün de bir başka şekilde milletin hizmetinde olduğunu ifade etti. Başbakan Yıldırım, "Bu durum Cumhuriyet kurumlarının devamlılığının da bir göstergesidir. Bu kesintisiz hizmet anlayışını, bu devamlılık zihniyetini, mensubu olduğumdan gurur duyduğum AK Parti'de de görmek mümkündür. İşte şu an saygı değer Cumhurbaşkanımız, liderimiz Recep Tayyip Erdoğan burada ve işte kendileriyle ilk günden itibaren yol arkadaşlığı yapan AK Parti hareketi iktidarında başbakan, cumhurbaşkanı görevi yapan Sayın Abdullah Gül Bey burada, diğer bütün yol arkadaşlarımız burada. Kayseri'de AK Parti hareketini başlatan bütün yol arkadaşlarımız burada. Hep beraberiz, buradayız, tıpkı ilk gün olduğu gibi bugün de yine yan yana, birlikte hep beraberiz." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın daima "AK Parti bir vefa hareketidir." ifadesini kullandığını anımsatan Yıldırım, "İşte bu tablo da bir kez daha bu sözlerinizin bir teyididir. Allah'a hamdolsun, Allah birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi daim eylesin." dedi.

"BİZ MAZİSİ OLAN ATİYİZ"

Başbakan Yıldırım, açılışı gerçekleştirilecek eserin yakın tarihte çok önemli hizmetlerde bulunmuş devlet adamlarına, "devletin bir cemilesi" olduğuna işaret ederek, müzenin aynı zamanda Türkiye'nin siyasi tarih müzesi olma özelliğini de taşıdığını bildirdi.

Müzede 1950-2014 yılları arasındaki Türkiye siyasi tarihinin en güzel şekilde anlatıldığını belirten Yıldırım, "Bunun önemi şu, biz mazisi olan atiyiz. Gençlerimize, gelecek kuşaklara, geçmişte yaşanan acı olayları, güzel olayları hatırlatmak, geleceğimizi daha sağlıklı inşa etmek için bu ve buna benzer eserlere daha fazla ihtiyaç var." diye konuştu.

YAKIN TARİHİN EN BÜYÜK DESTANI

Başbakan Yıldırım, "15 Temmuz, yakın tarihimizin en büyük kahramanlık destanıdır. Dünyanın güçlükle anlayabildiği aziz Türk milleti, silaha karşı, tanka karşı, topa karşı iman gücüyle, memleket sevdasıyla, bayrak sevdasıyla meydana inmiş, darbecilere darbeyi indirmiştir. Bu olay bu kadar nettir. Bu vesileyle ülkemizin birliği, bütünlüğü, bekası için 15 Temmuz gecesi verilen kurtuluş mücadelesi sırasında hayatını kaybeden bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet gazilerimize esenlikler diliyorum." dedi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hakan Fidan'dan yeni Kandil yapılanmasına uyarı: Hatadan dönün
Başkan Erdoğan'dan dev operasyon sinyali: Sınırımız komple garanti altına alınacak