Masada neler var? İşte Moskova Ajandası

Başbakan’ın Moskova ajandası belli oldu. Yıldırım’ın Salı günü Rus mevkidaşı Medvedev ile bir araya gelecaği ve görüşmede Suriye konusunun masaya yatırılacağı duyuruldu.

Masada neler var?  İşte Moskova Ajandası
Masada neler var? İşte Moskova Ajandası
GİRİŞ 05.12.2016 09:37 GÜNCELLEME 05.12.2016 10:12

Uçak krizinin ardından Türkiye-Rusya ilişkileri normalleşti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Moskova'ya Ağustos ayında yaptığı ziyaretin ardından geçen hafta Rusya Devlet Başkanı Putin ile 3 kez telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Bu gelişmelerin ardından Başbakan Binali Yıldırım'ın Rusya'ya kritik bir ziyaret gerçekleştireceği bildirildi.

MEDVEDEV İLE GÖRÜŞECEK

Kalabalık bir heyetle Pazartesi akşamı Moskova'ya gidecek olan Yıldırım, Salı günü Rus mevkidaşı Dmitri Medvedev ile bir araya gelecek. Yıldırım, seyahati sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mesajlarını Rus muhataplarına bizzat iletecek. Görüşmelerde Halep'teki insani krizin çözülmesi için atılabilecek adımlar ele alınacak. Ayrıca devam eden Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında, iki ülkenin koordinasyon ve istihbarat paylaşımı değerlendirilecek. Uçak krizinde olduğu gibi yeni kazalara mahal vermemek için Suriye hava sahasında işbirliğini artırmak için nelerin yapılabileceği konuşulacak.

VİZELERİN KALDIRILMASI MASADA

Yıldırım'ın dosyasında vizelerin yeniden kaldırılması, enerji işbirliğindeki ortak projeler, tarımda ihracat yasağı devam eden ürünler ile Rus turistlerin yeniden Türkiye'ye dönmesi gibi başlıklar da yer alacak. Salı günü Moskova'da temaslarda bulunacak olan Yıldırım, Çarşamba günü ise Tataristan'ın başkenti Kazan'ı ziyaret edecek.

KAYNAK: TAKVİM
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tasarruf edilecek emekliye verilecek - Gazete manşetleri
AB'de Türkiye zirvesi! Sonuç bildirisi açıklandı!