El-Bab'daki saldırıya hükümetten ilk tepki

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş,Türk askerine El-Bab'da yapılan saldırı sonrası açıklamalarda bulundu.

GİRİŞ 07.12.2016 16:04 GÜNCELLEME 07.12.2016 16:47
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, 'İslam Dünyası Turizm Başkenti Konya', organizasyonu kapsamında Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından bir otelde düzenlenen 'Uluslararası İslam Sanatları Yarışması' ödül törenine katıldı. Numan Kurtulmuş, programın ardından AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Numan Kurtulmuş, burada basın mensuplarının sorunlarını cevapladı. 

FIRAT KALKANI OPERASYONU LAF OLSUN DİYE YAPILMADI

Kurtulmuş, Fırat Kalkanı operasyonunu sürdüren Türk askerlerine yönelik El-bab'da yapılan saldırıyla ilgili de, Fırat Kalkanı operasyonunun Türkiye'nin güvenliği için yapıldığını kaydetti. Operasyonun laf olsun diye yapılmadığını ifade eden Kurtulmuş, "Türkiye'nin, 'Fırat Kalkanı' operasyonunu laf olsun diye yapılan bir operasyon değildir. Milli güvenliğini ilgilendiren bir gerekliliktir. Sınırın ötesinden gerek DEAŞ, gerek PYD, başka unsurlar, hem teröristler olarak Türkiye'ye saldırıda bulundular, roketler atıldı. Türkiye'nin içerisinde insanlarımız şehit edildi. Bu artık Türkiye için sabredilemez noktaya geldi. Türkiye kendi ulusal güvenliğini temin etmek bakımından bu operasyonu başlattı. Operasyonun hedefi de bellidir. Bu bölgede DEAŞ başta olmak üzere hiçbir terör örgütü kalmayacaktır. Bu anlamda El- Bab'ın, Mümbiç'in terör örgütlerinden boşaltılması için hedeflerimizden vazgeçmiş değiliz" diye konuştu.

YORUMLAR 1
  • hadi bakalım 7 yıl önce Şikayet Et
    El- Bab'ın, Mümbiç hedeflerimizden vazgeçmiş değiliz" diye konuştu....yok zaten REİS demişti el bab,mümbiç, halepte demişti5 bin kilometre kare diye unutmadıktA sizde unutmadınızMI yani çocuk oyuncağı değil araya kan girdi bi kere sakın bu farkı unutmayın yani iç başka dış başka
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son dakika: 25 kişinin öldüğü faciada kararlar açıklandı!
Denizde de karada da bozguna uğradılar - 25 Nisan 2024 gazete manşetleri