CHP'li vekilden tehdit gibi 330 açıklaması

Yeni anayasa oylamasıyla ilgili konuşan CHP'li Özgür Özel, '330'un çıkmamasını sağlayacağız' dedi. Özel, 330'un bulunması halinde ise tehditvari bir vaatte bulundu.

CHP'li vekilden tehdit gibi 330 açıklaması
CHP'li vekilden tehdit gibi 330 açıklaması
GİRİŞ 09.12.2016 00:35 GÜNCELLEME 09.12.2016 00:44
Bu Habere 163 Yorum Yapılmış

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, AK Parti ile MHP'nin üzerinde uzlaştığı yeni anayasa taslağıyla ilgili, "330'un çıkmamasını sağlayacağız" dedi.

CHP 330'U NASIL ENGELLEYECEK?

AK Parti ve MHP'nin toplam sandalye sayısı 357. MHP'nin birkaç fire vermesi ihtimali de göz önünde tutulursa her halükarda 330 aşılmış oluyor. Buna rağmen CHP'li Özel'in "330'un çıkmamasını sağlayacağız" şeklinde bir ifade kullanması ve devamında "Eğer çıkarsa hepimiz birlikte bu ülkenin şimdiye kadar hiç yapmadığı bir seçimi, bir varlık yokluk mücadelesini gerçekleştireceğiz" demesi tuhaf karşılandı.

CHP olarak başkanlık sisteminin parlamentodan geçeceğine inanmadıklarını belirten Özel, şunları kaydetti:

"330 BULUNURSA, ŞİMDİYE KADAR HİÇ YAPILMAYAN BİR SEÇİMİ YAPACAĞIZ"

"Biz bu sürecin sonunda CHP olarak parlamentodan başkanlık sisteminin geçeceğine inanmıyoruz. Bugünlerde aralarında sorun var. Belki kriz çıkar ve hiç getiremezler. Getirirlerse ve gizli oylama olursa MHP milletvekillerinin önemli bir kısmının ve bazı AK Parti milletvekillerinin dahi oy vermeyeceğini biliyoruz. O oylamada 330'un çıkmamasını sağlayacağız. Eğer çıkarsa hepimiz birlikte bu ülkenin şimdiye kadar hiç yapmadığı bir seçimi, bir varlık yokluk mücadelesini gerçekleştireceğiz."

YORUMLAR 163
  • Kurucu Ruh 1923 7 yıl önce Şikayet Et
    Hani CHP Darbelere Ve Darbe Anayasasına Karşıydı CHP Açıkça Diktadan Ve Mahalle Baskısından Yana Taraf Olmuştur. Ve Demokrasisi Olmayan Bir Türkiye İstiyor Çünkü Darbe Anayasası Sürekli Siyasi,Ekonomik Ve Toplumsal Sorun Çıkarmak İçin Özellikle Hazırlanmış
    Cevapla
  • Aziz ALTINTAŞ 7 yıl önce Şikayet Et
    chp bundan böyle ülkemizde varlık yokluk çekeceği kesin politikalarında ülkenin yararına olacak politikalar geliştirmedikçe akıllı muhalefet üretmedikçe işleri çok zor olacak
    Cevapla
  • kılıç 7 yıl önce Şikayet Et
    sen kimsin ki...aklını başına al...milletin şamarı daha aklını başına getirmemiş herhal....
    Cevapla
  • MİLLET 7 yıl önce Şikayet Et
    Ateş olsanız cürmünüz kadar yer yakarsınız ! Yeter artık sabrımız taşar da bir daha sokağa dökülürsek ege denizine dökülmeyi bile ararsınız!
    Cevapla
  • misafir1 7 yıl önce Şikayet Et
    akıllı ol....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
PKK/KCK'nin Almanya yapılanması sözde sorumlularından Saim Çakmak İstanbul'da yakalandı
Uzman isimden dikkat çeken faiz yorumu: ‘Merkez’ sürpriz yapabilir