CHP'den pembe trambüse 'pes' dedirten tepki

Kadına tacizin önüne geçmek için hayata geçirilen pembe trambüs uygulamasına CHP'den akıllara zarar bir tepki geldi.

CHP'den pembe trambüse 'pes' dedirten tepki
CHP'den pembe trambüse 'pes' dedirten tepki
GİRİŞ 09.12.2016 18:03 GÜNCELLEME 09.12.2016 18:04
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Malatya’da kent içi ulaşımda sadece kadın yolcuların taşınacağı 'pembe trambüs' uygulamasına tepki göstererek, "Çocuklar yurtlarda yanarken belediyenin böyle bir karar almasını 'çağdışı' olarak nitelendiriyorum" dedi.

"PES" DEDİRTEN TEPKİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Sanki Türkiye’de bütün sorunlar bitmiş, kadına şiddet bitmiş, kadın cinayetleri bitmiş. Böyle bir şeyin alınması son derece maalesef talihsiz bir şey. Çocuklar yurtlarda yanarken, tacizler, tecavüzler devam ederken, kadına şiddet her gün yükselirken, belediyenin böyle bir karar almasını 'çağdışı' olarak nitelendiriyorum. Aslında bu kafanın, bu anlayışın, Manisa’da sadece parkta spor yaptığı için hamile kadına tekme atan anlayışla, şortlu kadına tekme atan anlayışla hiçbir farkı olmadığını düşünüyorum. Belediye Başkanının yapması gereken ulaşım sorunlarını çözmektir. Üniversitede üst üste giden insanların sayıyı artırarak bu meseleyi çözmektir."



Ağbaba, "Türkiye’de bu kadar temel mesele varken bunlar gündeme geliyor. Geçtiğimiz günlerde tecavüze uğrayan çocukların tecavüzcüleriyle evlendirilme yasası gündeme geldi. O yasayı gündeme getirenlerle, bugün bu kararı alanın arasında temel bir fark yok, aynı kafa" diye konuştu.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 9
  • Koca Seyit 7 yıl önce Şikayet Et
    Ulan senin derdin başka.
    Cevapla
  • Demokrat 7 yıl önce Şikayet Et
    Cocuklar yurtlarda yanarken Musa Sow'un gene rovasatadan gol atmasini da dogru bulmuyorsundur sen simdi.
    Cevapla
  • vatandaşın biri 7 yıl önce Şikayet Et
    seninki de BOMBOŞ bir kafa bir susun ulan artık yeter..Zırvalarınızdan bıktı bu millet...gidin kumda oynayın, milletin kaderi ile oynamayın..Boş laf yok ,yola devam...
    Cevapla
  • Ümit 7 yıl önce Şikayet Et
    yahu taciz bu hükümet döneminde mi peydah oldu ? her zaman vardı böyle sapıklıklar..Kaldı ki kadınları zorla mı bindiriyolar pembe otobüse? sizin karınız çocuklarınız karışığa binsin bizimkiler de pembeye..demokrasi budur zaten , herkesin kendini rahat hissettiği ortamlar yaratılmasıdır demokrasi..bu chp kafası demokrasinin, kendi ideolojileri anlamına gelmediğini ne zaman öğrenecek ???...
    Cevapla
  • konyali 7 yıl önce Şikayet Et
    chp li sahis tacizler, tecavüzler devam ederken, kadına şiddet her gün yükselirken diyor.. bak belediyede buna onlem aliyor ne guzel iste... takdir edecegi yerde elestiriyor. .Allahim sen bu milleti bu chp zihniytinden kurtar yarabbi. amin..
    Cevapla
  • Huseyin 7 yıl önce Şikayet Et
    adamlarda beyin yer değiştirmiş ondan her şeyi tersten anlıyorlar yapacak bir şey yok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı