HDP'li Paylan'dan TBMM'de 'soykırım' provokasyonu

TBMM'deki anayasa görüşmeleri sırasında söz alan HDP'li Garo Paylan, 1915 olaylarıyla ilgili 'soykırım' ifadesini kullanınca Meclis'te ortam gerildi, oturuma ara verildi.

GİRİŞ 14.01.2017 00:59 GÜNCELLEME 14.01.2017 13:19
Bu Habere 87 Yorum Yapılmış

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yeni anayasa teklifinin 11. maddesi görüşülürken söz alan HDP'li vekil Garo Paylan gereksiz bir provokasyona imza atarak görüşmeleri sabote etti.

AHMET AYDIN'DAN TOKAT GİBİ CEVAP

Kürsüde 1915 olayları konusunu açan Paylan, yaşananları 'soykırım' olarak niteledi. Diğer vekillerden tepki gelince oturumu yöneten Ahmet Aydın'a yönelerek "müdahale edin" diyen Paylan'a, Aydın'dan tokat gibi bir cevap geldi.

Ahmet Aydın, Paylan'a hitaben "burası milletin meclisi, burada milleti yaralayan ifadeler kullanamazsınız, yok öyle yağma" dedi.

PAYLAN PROVOKASYONUNU SÜRDÜRÜNCE OTURUMA ARA VERİLDİ

Paylan ise "Ermeniler o tarihte başlarına ne geldiğini çok iyi biliyor, ben dedelerimin başına ne geldiğini iyi biliyorum, adını siz ne koyarsanız koyun" diyerek provokasyonunu sürdürdü. 

Ahmet Aydın ise oturuma 10 dakika ara verdiğini açıkladı.

HDP'Lİ GARO PAYLAN'A CEZA

HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan'a, TBMM Genel Kurulunda kullandığı "soykırım" ifadesi nedeniyle geçici olarak Meclisten 3 birleşim çıkarma cezası verildi.

Kaynak: Haber7

YORUMLAR 87
  • saim 7 yıl önce Şikayet Et
    Dedelerinin bu memlekete yaptıkları ihaneti de bir öğren
    Cevapla
  • nodul 7 yıl önce Şikayet Et
    herşey bitti şimsi sıra buna geldi temcid pilavı .haber olarak bile kale almayınız yok sayınız hata ile okudum kendilerine yer bulamasınlar.
    Cevapla
  • devletin kürdü 7 yıl önce Şikayet Et
    hdp zaten ermenidir verenlerde ermenidir bunu kürdü türkü olmaz hainliği sadece kürtlere mal etmek gaflettir. fetö cu teröristler kürmü idi hdp zaten ermeni asalası 1(.yeşil) coğrafya tabiat demek onların ğizli anlayışına ğöre 2.(kırmızı) kandır intikamdır onların ğizli anlayışına ğöre 3. (sarı) altındır. onların ğizli anlayışına ğöre=anlam birleştir. geçmişte doğu ğ.doğu bölğeyi ermenistan kan dökeceğiz,size bıraktığımız altınlar ve corafyayı alacağız diyorlar hdp de bu gayretin peşindedir yazdığım pkk ,hdp nin ğizli işaretidir. ğerçek budur başka anlam yüklemeyi kimse yutmaz yazdığımı iyice analiz edilsin
    Cevapla
  • VATANIM 7 yıl önce Şikayet Et
    Adam dört dörtlük ermeni ne işi var mecliste
    Cevapla
  • AKINCI 7 yıl önce Şikayet Et
    yav arkadaş bunlara dalmak için kendimi zor tutuyorum kardeşim türkiyenin meclisinde ermeni gavurların ne işi var biri açıklasın yavv.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu