Bakan Kaya'dan çağrı: Evinizi, kalbinizi açın!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya "Tüm Türkiye'ye seslenmek istiyorum, evlerinizi, gönüllerinizi yavrularımıza açın, koruyucu aile olun." dedi.

Bakan Kaya'dan çağrı: Evinizi, kalbinizi açın!
Bakan Kaya'dan çağrı: Evinizi, kalbinizi açın!
GİRİŞ 18.01.2017 16:40 GÜNCELLEME 18.01.2017 16:40

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Keçiören'de yaşayan, iki oğullarının yanı sıra 16 yaşındaki Merve'nin de 12 yıldır koruyucu ailesi olan Ethem ve Selma Tunalı çiftini evinde ziyaret etti. 

Kaya, duygusal anların yaşandığı ziyarette yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde hayata geçirilen "Gönül Elçileri" projesi ile koruyucu ailelik sisteminin başladığını ve bu sistemi yaygınlaştırmak için çok büyük çaba sarf ettiklerini belirtti.

Kaya, "Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan Hanımefendi'nin mihmandarlığında yapılan kampanyayla, bin 500 olan koruyucu ailedeki çocuk sayımız bugün 5 bini geçmiş durumda, 4 bin 150 de koruyucu ailemiz var." dedi.

EVİNİZİ, KALBİNİ PAYLAŞIN

Kampanyayla koruyucu aile sayısını arttırmaya devam edeceklerine işaret eden Kaya, şöyle devam etti:

"Buradan tüm Türkiye'ye seslenmek istiyorum, evlerinizi, gönüllerinizi yavrularımıza açın. Gerçekten koruyucu aile olarak onların da kazanacağı çok şeyler var. Çocuk Evlerimiz'de çocuklarımız çok güzel yetiştiriliyor. Maddi olarak hiçbir ihtiyaçları yok. 5-6 çocuğumuz bir evde bakılıyor. Spor yaptırıyoruz onlara, enstrüman çalıyorlar, dersleri ile ilgileniliyor. Her şey yerinde ama bir aile sıcaklığı elbetteki yok. Sırf bunun için ben insanlara seslenmek istiyorum, koruyucu aile olun. Evinizi, kalbinizi, yuvanızı çocuklarımızla paylaşın. Onların da size ihtiyacı var, sizin de onlara."

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
BMGK'de tarihi Filistin oylaması! ABD tarihe geçecek kararı veto etti!
 O maçtan sevindiren haber! Türkiye'ye ülke puanı müjdesi