Ahmet Türk cezaevinden çıktı! İşte ilk sözleri...

Mardin Sulh Ceza Hakimliğince adli kontrol şartı ile tahliyesine karar verilen eski Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk cezaevinden çıktı.

Ahmet Türk cezaevinden çıktı! İşte ilk sözleri...
Ahmet Türk cezaevinden çıktı! İşte ilk sözleri...
GİRİŞ 03.02.2017 20:43 GÜNCELLEME 03.02.2017 20:43
Bu Habere 99 Yorum Yapılmış

Mardin Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü terör soruşturması çerçevesinde İçişleri Bakanlığınca görevden alınan ve ardından tutuklanan eski Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk hakkında, avukatlarının Mardin Sulh Ceza Hakimliğine yaptığı başvuru üzerine bugün akşam saatlerinde adli kontrol şartıyla tahliye edilmesine karar verilmişti. Türk, saat 19.45 sıralarında tutuklu bulunduğu Elazığ T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumundan çıkarıldı. Türk’ü cezaevi önünde avukatları, bir grup partili ve gazeteciler karşıladı.

Gazetecilere açıklamalarda bulunan Türk, tahliye olmasının güzel olduğunu ancak büyük bir burukluk hissettiğini belirterek, “Milletvekili arkadaşlarımız, partimizin genel başkanları, belediye başkanları, arkadaşlarımız içeride. Aynı koğuşta kaldığımız Fırat Anlı ve Cebbar Leygara’dan ayrılmak da kolay değildi. Umut ediyorum ki Türkiye’de bir gün bir mutlak akıl oluşur ve bütün olumsuzlar ile hukuksuzluklar ortadan kalkar. Bu ülkede artık ortak akılla hareket edilmesi gerekir. Sorunları ortak akılla çözmenin dönemidir. Geçmişten bugüne geldiğimizde birçok dönemi yaşadık. Ama sonuç olarak barışın ötesinde başka bir formül bulunamaz diye düşünüyorum” dedi.

YORUMLAR 99
  • Yavuz 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu adam sağlık sorunları nedeniyle serbest bırakıldı bilmeden yorum yapmayın sonuçta insan Ülke de idam cezası olmadığı sürece beslemek ve kanun gereğince sağlık sorunları varsa tahliyesi söz konusu
    Cevapla
  • sermet 7 yıl önce Şikayet Et
    pkk lıları salın sivas mağdurları, 28 şubat mağdurları ve suçu bilinmeyen nice mazlum içerde çürüsün
    Cevapla
  • Osmanlı1453 7 yıl önce Şikayet Et
    Vatan hainlerinin cezası İDAM dır gerisi onlara lutüf. Aziz Müslüman Türk Milletine ise eziyettir kahırdır.
    Cevapla
  • reşit 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu ülkenin en büyük olumsuzluğu sizsiniz.
    Cevapla
  • komando 7 yıl önce Şikayet Et
    Toplumsal barışı yok ettiniz,çözüm sürecinde kürt halkına kan kusturdunuz.Utan madan barıştan bahsediyorsunuz.Seni bıraktıkları için teşekkür etmen gerekirdi.İçinde yediğiniz çanaga pislemeye devam ediyor kan ve gözyaşı peşindesiniz vampirgibi hala kan emiyorsunuz ..Ne kürt hakına ne Türk halkına nede dini inançlara saygınız yok sizin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: Yunanistan'da arka arkaya iki deprem
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi