Kurtulmuş'tan kritik anayasa açıklaması

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Bakanlar kurulu sonrası yaptığı basın toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

GİRİŞ 06.02.2017 15:35 GÜNCELLEME 06.02.2017 16:10
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu sonrası düzenlediği basın toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Referandum sürecine ilişkin Kurtulmuş, "Eğer bugün Türkiye bir Suriye bir Irak olmadıysa bunun en başlı sebeplerinden biri Türkiye'deki sandığın ortada olmasıdır. Bu referandum sandığının ortada olması bile, Türkiye demokrasisinin gücünü gösterir. Bu süreçte kimisi evet diyecek kimisi hayır diyecek. herkes bu süreç içerisinde istediğini ortaya koyacak. Bu bir parti seçimi değildir.Burada kimse demokratik bir yarış olacağından endişe etmesin. Sonucunda millet ne derse başımızın gözümüzün üstünedir.Bu olgunluk içinde bu kampanya yürüyecek. Kampanya sloganımız güçlü Türkiye için 'Evet'tir. Kampanyamız boyunca bunu anlatacağız. Söz de karar da milletindir." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın anayasa değişikliğini iade edeceği iddialarına da değinen Kurtulmuş, "Kendi iradesidir. Kanaatimize göre tamamını onaylayacak ve referandum tarihi belli olacaktır. " dedi.

İşte Kurtulmuş'un değerlenirdiği o başlıklar:

Kamu kuruluşlarının varlık fonuna devredilmesi:

Büyük kamu şirketlerinin daha iyi yönetilmesi ile ilgili bir niyet vardır burada.  Devletin elinde kuvvetli bir kaynak oluşturulması savunulmaktadır. Ekonomik salvolara karşı daha dinamik bir yapıya kavuşması öngörülmektedir. Bu Türk ekonomisinin kaynaklarının kullanılması için önemli bir adım olacaktır.

Savunma Sanayi fonunun devri:

Mühim olan kamunun elinde varlık fonunun oluşturulmasıdır. Bu Türkiye ekonomisinin gücünü göstermek, kuvvetlenmesini sağlamak için garanti mahiyetinde olan bir fondur. Bu fonun aktarılmasının amacı, daha etkin kullanılmasını sağlamaktır. 

Astana ve Cenevre süreci: 

6 yıldır devam eden bu iç savaş sonrasında ilk sefer muhaliflerle rejim unsurlarının bir araya gelmesidir. Astana başarılı bir şekilde sona ermiştir. Astana süreci Cenevre sürecinin alternatifi değildir. Biz Türkiye olarak Cenevre sürecine destek veriyoruz. Nerede olduğu fark etmez, bir an evvel barış görüşmelerinin tamamlanmasıdır. Türkiye diplomatik gücünü ortaya koyuyor. 



İncirlik Hava Üssü: 

Koalisyon güçleri istediğimiz desteği vermediklerini bir defa ifade etmek isterim. Sahada Türkiye pratik olarak silahlı mücadele veren tek ülke. Hem DEAŞ'a karşı, hem de PKK/PYD unsurlarının Türkiye'ye zarar verecek unsurlarının önüne geçmeye çalışıyoruz. Bizim beklediğimiz Türkiye'nin bilgilendirilmesidir. Dostluk, müttefiklik bunu gerektirir. Son dönemde olumlu gelişmeler vardır. 

İtirafçı olan pilotlar göreve geri mi döndü:

Bir FETÖ'cünün itirafçı olması aklandığı anlamına gelmez. Mahkemeler sonucunda olumlu bir sonuç çıkarsa ona göre durum değerlendirmesi yapılır.

DAEŞ Operasyonları ve DAEŞ'in Türkiye tehditi:

Biz bütün terör örgütlerine diz çöktüreceğiz derken hamasi bir retorikle bunu söylemiyoruz. Bu terör örgütlerinin mutlaka diz çöktürülmesi Türkiye'nin bekası için zorunlu. DEAŞ, PKK, FETÖ'ye karşı bütün operasyonlar yapılacak. Son DEAŞ operasyonu da bu kapsamda yapılmıştır. Türkiye içerisinde insan kaynaklarının toparlanması, örgütle temasının kesilmesi bakımından yapılan bir mücadeledir.  Şurada burada çok sayıda tehditler oluyor. Buna karşı ilave tedbirler alınıyor. Bunlar değerlendiriliyor. 

Ahmet Türk'ün açıklamaları: 

HDP'deki bazı siyasetçiler terörle arasına mesafe koyamadılar. Teröristlerin cenazelerine katıldılar, lojistik destek sağladılar ve oy verenlere ihanet ettiler. Sayın Ahmet Türk'ün sözlerine destek verilmesi kanaatindeyiz, ancak geç olmuştur. Tüm akil siyasetçilerin bu terör örgütünün bertaraf edilmesine katkı sunması gerekir. 

Varlık Fonu eleştirileri:

Bu kuruluşların etkin yönetimi sağlanacak. Duyunu Umumiye sözü yanlıştır. Varlık Fonu zaten millidir. Yanlış, yersiz bir benzetmedir.

Cumhurbaşkanı Anayasa değişikliğini iade mi edecek?

Kendi iradesidir. Kanaatimize göre tamamını onaylayacak ve referandum tarihi belli olacaktır. 

YORUMLAR 21
  • Goriotbaba 7 yıl önce Şikayet Et
    Simdiye kadar her secimde oldugu gibi akpartinin projesine hic dusunmeden evet diyecektim ama son hakim savci zammi dusuncesinden sonra bir an dusundum ve vazgectim. Simdi referandumdan once zam yapmazlar ama referandumdan sonra yaparlar. Biliyor musunuz ey insafli yoneticiler sendikanin vermis oldugu toplu sozlesme ucreti yaptiginiz zamdan daha fazla yazik hemde cok yazik yani biz de mi kusup hayir verelim 15 bin kisi icin milyonlari karsiniza alin ve ama uzuldugum nokta ne biliyor musunuz darbeyi durduran bu halka yaptiginiz zam, darbe olsaydi sizi yargilayacaklara yapmayi dusundugunuz zamdan daha fazla olmaliydi.
    Cevapla
  • muzaffer 7 yıl önce Şikayet Et
    Siyonizm ABD eliyle tüm çevremizi güvensiz hale getirdi, sıra İran'a geldi ve bahaneler üretmeye başladı. Her başkan degisiminden sonra arz i mevud için bir İslam ülkesini yok etti. Şuan irana gözün üzerinde kasın var derken bir yandanda Türkiye ye müdahalenin alt yapısını oluşturmaya çalışıyor. Yıllardır Türkiye ve uluslararasında Tayyip Erdoğan diktatör algisi oluşturdu bunu anayasa değişikliği ile pekiştirmeye çalışıyor olabilirler ve bir dahaki başkan degisiminden sonra gezi benzeri olayları ateşleyerek askeri müdahale girişimlerine başlayabilir. Bu sebeple attığımız her adım sadece Türkiye'nin belası için olmalıdır.
    Cevapla
  • isim 7 yıl önce Şikayet Et
    bekası
    Cevapla
  • doğrumu samet 7 yıl önce Şikayet Et
    Hala benim çekincemin cevabı yok diyelimki 2019 da AKP yine tek başına iktidar oldu ama Cumhurbaşkanlığında yüzde 50 oyu alamadı daha sonra cumhurbaşkanlığı seçimi olacak seçimde tüm muhalefet tek aday üzerinde birleşir ve seçimi o kazanırsa Recep Tayyip Erdoğan cumhurbaşkanı olamayacak peki ne olacak ülkeyi muhalefetin cumhurbaşkanı yönetecek o zaman iki başlığın alası olmayacakmı
    Cevapla
  • helal 7 yıl önce Şikayet Et
    kardes tespitin yerinde olmus Helal ..anlayana
    Cevapla
  • Anayasa 7 yıl önce Şikayet Et
    Biz millet olarak daha iyi, yani daha çağdaş ve demokratik bir anayasa isterken karşımıza sistem değişikliği çıkıyor. Her şey iyi güzel de bu şekilde olmaz; demokrasi, görev ve yetki paylaşımıyla pekişir, yoksa tek kişilik demokrasi olmaz. Resi bunu iade etmeli, kanaatimce.
    Cevapla
  • adamin biri 7 yıl önce Şikayet Et
    Sen karsi tarafin palavralarina bayagi bi kaptirmissin kendini. Yada zaten onlardansin da iste buralarda ayak yapiyosun. Bu anayasa degisikligi egemenligi tamamiyla milletin eline vermekte. Adam akilli acip okursan cumhuriyet tarihi dedigin seyin ta 2010'lara kadar dikta ve darbeler donemi oldugunu gorursun. Bu degisiklikle halk disi etkenlerin yoneteni ve yonetenin politikalarini belirleme uzerinde ki etkisi kirilacak, guc tamamiyla halkin eline gececek ve ulkenin on yillarina sebep olan koalisyon belasi tarihe karisacak...
    Cevapla
  • Tuncay 7 yıl önce Şikayet Et
    Referandum için Evet ya da Hayır deme seçeneğimiz var biliyorduk ama birileri meseleyi CHP ve PKK'nın ardına saklayarak ya onlardan ya bizden gibi tehditler savuruyor ve referandumu manipüle ediyor. Ama asla unutulmasın ki Türk milletine tehdit sökmez.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den 17 il için sarı kodlu alarm! Hem kuvvetli sağanak hem aşırı sıcak uyarısı
Alman liderin ziyareti sonrası Cumhurbaşkanlığı'ndan dikkat çeken 'İsrail' çıkışı!