CHP iki milyon seçmenin peşinde

Referandum yol haritasının anlatıldığı talimatnamede ‘MHP’den kopan 2 milyon seçmene nasıl hayır dedirtiriz’in analizi yer aldı.

CHP iki milyon seçmenin peşinde
CHP iki milyon seçmenin peşinde
GİRİŞ 12.02.2017 06:46 GÜNCELLEME 12.02.2017 08:31
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Referandum stratejisini belirleyen CHP, MHP’nin 1 Kasım seçimlerinde 7 Haziran’a göre 2 milyon oy kaybetmesini mercek altına aldı. İki seçim arasındaki fark, sandıklar düzeyinde karşılaştırmalı olarak il ve ilçe başkanlarına iletildi. Bu 2 milyonluk kopuşun Genel Başkan Devlet Bahçeli’ye duyulan tepkiden kaynaklanıp kaynaklanmadığı irdelendi. Yine AK Parti’nin 1 Kasım’da yüzde 90’ın üzerinde oy aldığı sandıklar tespit edilerek, neler yapılması gerektiği ilgili teşkilat birimleriyle paylaşıldı.

CHP Genel Merkezi ayrıca, parti örgütlerinin referandum kampanyasında nasıl hareket edeceğine ilişkin 8 maddelik bir talimatname hazırladı.

CHP örgütlerine verilen o talimatlar şöyle:

* Bu referandum kazanılacaktır, bu kararlılığımız açıkça gösterilmeli.

* Partili seçemene yönelik kampanya yapmayın. Kampanyayı parti örgütü ile birlikte yapın.

* Özellikle merkez sağ, milliyetçi, liberal, mütedeyyin, dini hassasiyetleri olan vatandaşlara hitap edin. MHP ve AKP’li tüm siyasetçilere Türkiye’nin gidişi hakkındaki endişelerinizi samimi olarak anlatın ve sorumluluklarını hatırlatın.

* Sandığa gitmeyen seçmenleri tespit edip, partilere değil demokrasiye sahip çıkmasını isteyin.

* Vatandaşlarla bire bir görüşün, özellikle kanaat önderleriyle samimi temas kurun.

* Milliyetçi muhafazakar kesime, ‘başkanlık rejiminin bölünme getireceğini’ bire bir anlatın.

* Referandumun genel seçim olmadığı ve partilerin oylanmadığını vurgulayın. Rejim değişikliği yapıldığını ısrarla belirtin. “Cumhuriyet değiştirmiyoruz, yapılan rejim değil sistem değişikliğidir” dendiğinde, “İran’da da, Libya’da da, Mısır’da da, Suriye’de de cumhuriyet var. Bu ülkelerde parlamenter demokratik rejim yok. Ama yapılan değişiklikle Türkiye’ye Suriye’deki rejim getirilmek isteniyor” deyin.

* Demokrasi ve özgürlük vurgusu yapın. Demokratik düzenden tamamen kopacağımızı ifade edin. Zorbalık ve keyfi bir düzen geleceğini, bu düzende kimsenin can ve mal güvenliğinin kalmayacağını anlatın.

KAYNAK: KARAR
YORUMLAR 26
  • Dadaş 7 yıl önce Şikayet Et
    Ey chp sen zaten Eset Suriye ve Esed reşimini beyeniyordun ne oldu şimdide onlargibi oluruz diyorsun.chp nin sorunu bilgisizlik ve dürüstlük yok millet size inanmıyor mesele bu Evet
    Cevapla
  • oguz 7 yıl önce Şikayet Et
    mesele memleket meselesi. 15 temmuzda yetkisini devretmeyen bir millet referandumda mı yetkisini bir kişiye devredecek.
    Cevapla
  • Erdinç GS 7 yıl önce Şikayet Et
    Mektup göndersinler. Ama bu defa parayı kendi ceplerinden ödesinler!
    Cevapla
  • doğrusubu 7 yıl önce Şikayet Et
    o kopan 2 milyon MHP li evet diyecek olsa kopmazdı hayır diyecekleri için koptular
    Cevapla
  • Fatih 7 yıl önce Şikayet Et
    O kopan 2 milyon mhpli ak partiye gitti o secim doneminde.bunuda unutmamak lazim.buda o 2 milyonun evet diyeceği anlamina geliyor.
    Cevapla
  • dobracı-izmir 7 yıl önce Şikayet Et
    ey mhp li ve ülkemizi seven kardeşlerim dış güçler ve derin yapı seçimlere ve partilere müdahale edip kendi adamlarını başa getirdiler millet en sonunda halkın seçtikleri başbakan ve cumhurbaşkanını göreve başlayınca zorlarına gitti ülkeye müdahale edemez hale geldiler şimdide son kozları yargıyı kaptırmamak için derinciler ve dış güçler hayırı desteklerken mhp li ülke seven milliyetçi olan evet oyu vererek milletin sesi milletin düşüncesinin galip gelmesini ister
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek'ten enflasyon açıklaması!
Ölen borçlusunun mezarını açtı, mezarı ateşe verip canlı yayın yaptı!