Nurettin Canikli: Kılıçdaroğlu'nun şansı sıfır

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, 'Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde, Kılıçdaroğlu gibilerin göreve gelme ihtimali sıfır.' dedi.

Nurettin Canikli: Kılıçdaroğlu'nun şansı sıfır
Nurettin Canikli: Kılıçdaroğlu'nun şansı sıfır
GİRİŞ 12.02.2017 23:54 GÜNCELLEME 12.02.2017 23:54

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Mersin'de düzenlenen bir toplantıda referandumla ilgili açıklamalarda bulundu

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayında düzenlenen AK Parti Mersin İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda konuşan Canikli, 2007'den sonra cumhurbaşkanlarının doğrudan halk tarafından seçilmeye başlandığını ifade etti.

Cumhurbaşkanının da başbakanın da halk tarafından doğrudan seçildiğini anlatan Canikli, "Aynı işlev için birden fazla makama, pozisyona yetki verdiğiniz zaman yürütmeyi kesinlikle kilitlerseniz. İşte biz 16 Nisan'da bu düğümün millet tarafından çözülmesini istiyoruz." diye konuştu.

Canikli, milletin 2007'de başladığını 16 Nisan'da tamamlamasını istediklerini belirterek, şöyle devam etti:

"KILIÇDAROĞLU GİBİLERİN GÖREVE GELME İHTİMALİ SIFIR"

"Bundan kuşkumuz yok. Millet hiçbir zaman bir işi yarım bırakmaz. Bu millet hiçbir şeyi yarım bırakmamıştır. 16 Nisan'da da inşallah tamamlayacaktır, yarım bırakmayacaktır.

Bazıları diyorlar ki '16 Nisan'da Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçelim. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğu sürece sorun yok ama ondan sonra yanlış isimler göreve getirilebilir, getirilirse Türkiye için tehlike olur mu?' diyorlar. 'Mesela, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçtikten sonra cumhurbaşkanı olabilir.

Yoksa bizim Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni sistemde cumhurbaşkanlığına itirazımız yok ama başkaları gelirse mesela Sayın Kılıçdaroğlu gelirse o zaman tehlike olur diyorlar.' Öyle bir tehlike yok. Öyle bir ihtimal yok. Bu millet hiçbir zaman kendi inancına, kendi değerlerine hakaret eden, kendisiyle kavga eden kim olursa olsun, ismi ne olursa olsun herhangi birini göreve getirir mi? Cumhurbaşkanı olarak seçer mi? 

Getirmez, ondan yana hiç kimsenin en ufak kuşkusu olmasın. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde Kılıçdaroğlu gibilerin göreve gelme ihtimali sıfır."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İspanya, 4 ülke ile aynı anda Filistin devletini tanımayı planlıyor
Ahmet Hakan yazdı: Erdoğan, Fatih Erbakan'ı neden çay sohbetine davet etmedi?