Başbakan Bozkurt işaretinin anlamını açıkladı

Başbakan Binali Yıldırım, gündeme damga vuran “bozkurt” işaretini “anlama engelliler” için verdiğini söyledi.

GİRİŞ 22.02.2017 10:26 GÜNCELLEME 22.02.2017 11:23
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Başbakan Yıldırım, dünkü AK Parti Grubu’nda referandum sürecini değerlendirirken salondan gelen bir slogan üzerine partililere dönerek önce  ‘bozkurt işareti’ yaptı. Ardından “Milliyetçi ve ülkücü kardeşlerim ‘önce memleketim ve önce milletim’ dediler. Ve birlikte yola çıktık” dedi. 

ANLAMA ENGELLİLER İÇİN İŞARET YAPTIM

Grup toplantısı sonrasında makamında gazetelerin Ankara temsilcileri ile ayaküstü sohbet eden Başbakan Yıldırım, bozkurt işareti yapması konusunda “Anlama engelliler için işaret yaptım.” dedi. Yıldırım “Bu ne anlama geliyor?” sorusu üzerine “Evet manasına geliyor. MHP’liler ‘Bizden bahsedin!’ dedi. Ben de işaret diliyle onlardan bahsettim” dedi. “Bunu herhangi bir kaygıyla yapmadınız o zaman” sözü üzerine, ‘Bizim işareti yap!’ dediler. Ben de onların işaretini yaptım. Ortak işaret kullandım.” cevabını veren Yıldırım “Yanlış anlaşılmasın?” sorusu üzerine de “Onlar da bizim işaretimizi yapsın” ifadesini kullandı. Yıldırım, “Sizin işaretiniz ne?” sorusuna ise gülerek el salladı.

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ
YORUMLAR 17
  • deliturkmen 7 yıl önce Şikayet Et
    80 öncesi Ülkücülerin selami yumruk idi, sonradan Bozkurt selami oldu. Ülkücülerin devletsetigi bir dönemi yasiyoruz, devletin yaninda tek ülkücüler kaldi zira. Devlet icin evet diyecegiz 16 nisanda.
    Cevapla
  • Sezgi 7 yıl önce Şikayet Et
    Tebriz'li Türkler MHP'li değil . Ama araçlarına otobüslerine tırlarına kurt sembolü koyarlar . Ve Sevinç'le de derler biz Türkük . Ve bozkurt bizim sembolümüzdür ve traxtur taraftarlarıda bozkurt işareti yaparlar . MHP'li mi oldular şimdi . Cvp hayır .
    Cevapla
  • Dogrucu61 7 yıl önce Şikayet Et
    Bozkurt kartal koç geyik Turklerin tarih boyunca tamgalarinda amblemlerinde en cok kullandigi sembollerdir. Mhp kullanmak istemistir kullanmistir. Sadece ona ait degildir tum Turklere aittir.
    Cevapla
  • Ali 7 yıl önce Şikayet Et
    Sayin basbakan sizin bizim isaretimizmi var.Amacimiz bir degilmi.hepimizin kalbi bu ulke icin atmiyormu.mutlu huzurlu yarinlar icin Tanri Türk ü korusun.
    Cevapla
  • Mhfssf 7 yıl önce Şikayet Et
    Kürdu korumasınmı?
    Cevapla
  • dobracı-izmir 7 yıl önce Şikayet Et
    aslında bu işaret kurt uyuyordu kulaklarını dikti uyandı ülke için sizde uyanın demek istemiş "ülke için gerçekten uyanma zamanı"
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kassam Tugayları, İsrailli esir Goldberg-Polin'in açıklamasını yayınladı
TikTok'a yasak! ABD Başkanı Biden imzayı attı