HDP'li Beştaş'a 23 yıla kadar hapis istemi

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmada kapsamında tutuklanan HDP Milletvekili Beştaş hakkında 3 ayrı suçtan 23 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

HDP'li Beştaş'a 23 yıla kadar hapis istemi
HDP'li Beştaş'a 23 yıla kadar hapis istemi
GİRİŞ 22.02.2017 14:09 GÜNCELLEME 22.02.2017 14:10
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Terör soruşturması kapsamında tutuklanan HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş hakkında 3 ayrı suçtan 23 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Milletvekillerinin yasama dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin anayasada değişiklik yapılmasını öngören kanunun Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesinin ardından milletvekillerinin dosyalarının incelenmesi sürüyor.

Bu kapsamda Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca Beştaş hakkında hazırlanan 66 sayfalık iddianame, 8. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

6-8 EKİM ÇAĞRISINA İŞTİRAK ETTİ

İddianamede, 6-8 Ekim 2014 tarihindeki olaylar öncesi HDP Genel Merkezinin twitter sosyal paylaşım sitesinden, "Şu anda toplantı halinde olan HDP MYK'dan halklarımıza acil çağrı, Kobani'de durum son derece kritiktir. IŞİD saldırılarının ve AKP iktidarının Kobani'ye ambargo tutumunu protesto etmek üzere halklarımızı sokağa çıkmaya ve sokağa çıkmış olanlara destek vermeye çağırıyoruz." şeklinde paylaşılan mesaja yer verildi.

Diyarbakır'da 13 Eylül 2015'te terör örgütünün çağrısı doğrultusunda Beştaş'ın da bulunduğu grubun, sokağa çıkma yasağı bulunan Sur ilçesine girmeye çalıştığı belirtilen iddianamede, emniyet görevlilerince toplanan kalabalığa, "dağılın" ihtarında bulunulmasına rağmen grubun dağılmadığı belirtilen iddianamede, bu suretle Beştaş'ın, "silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek" ve dağılın ihtarına rağmen dağılmayan ve şiddet kullanan grup içerisinde yer almak suretiyle üzerine atılı, "2911 sayılı yasaya muhalefet etmek" suçlarını işlediğinin anlaşıldığı yer aldı.

İSTENEN CEZA

İddianamede, HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş hakkında, "silahlı terör örgütüne üye olmak", 6-8 Ekim olaylarında "suç işlemeye tahrik" ve "2911 Sayılı Yasaya Muhalefet" suçlarından 8,5 yıldan 23 yıla kadar hapis ve mahkumiyeti halinde Türk Ceza Kanunu'nun ilgili maddesinde öngörülen hak yoksunluklarına hükmedilmesine karar verilmesi isteniyor.

YORUMLAR 5
  • mustafa yılmaz 7 yıl önce Şikayet Et
    asın gitsin haini
    Cevapla
  • Ömer 7 yıl önce Şikayet Et
    adalet çok yavaş işliyor geciken adLET ADALET DEĞİLDİR
    Cevapla
  • Vatandas 7 yıl önce Şikayet Et
    Neden basa basa cagirsalarda gitmicez demeleri ortada baslarina ne gelecegini kendileri biliyordu, ve dokunulmazligin kalkabilecegini hic tahmin etmediler aldirmadilar sonuca katlanacaklar elbet millete az cektirmediler onlarin kimseden yüksekligi yok
    Cevapla
  • mehmet 7 yıl önce Şikayet Et
    kandil'den onay almadan vekil olabilir mi bunlar? HAYIR... o halde hdp vekillerinin hepsi için aynı soruşturmalar yapılmalı.
    Cevapla
  • sibel 7 yıl önce Şikayet Et
    uğurlu sayın bundan sonra beş degil 23 olsun...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
2024 Volkswagen Tiguan satışa sunuldu! İşte fiyatı
Güney Kore ile görülmemiş anlaşma! Altay Tankı detayı çok konuşulacak