TBMM'de Çocuk Hakları Komisyonu kuruluyor

AK Parti Bartın Milletvekili Tunç, TBMM çatısı altında daimi bir Çocuk Hakları Komisyonu kurulması için kanun teklifi verdi.

TBMM'de Çocuk Hakları Komisyonu kuruluyor
TBMM'de Çocuk Hakları Komisyonu kuruluyor
GİRİŞ 01.03.2017 12:28 GÜNCELLEME 01.03.2017 12:28

Görev süresi sona eren Başta Cinsel İstismar Olmak Üzere Çocuklara Yönelik Her Türlü İstismarın Araştırılması ve Gereken Önlemlerin Belirlenmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırması Komisyonu Başkanı, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Çocuk Hakları Komisyonu kurulması için harekete geçti.

Yılmaz, komisyonun önerisi arasında da yer alan ve diğer partilerin de bu konuda mutabık kaldığı TBMM'de "Çocuk Hakları Komisyonu" adı altında daimi bir ihtisas komisyonu kurulmasına yönelik kanun teklifini, TBMM Başkanlığına sundu.

İnternet kullanımının çocuklar üzerindeki etkisi, kayıp ve mağdur çocuklar, çocuklarda ve gençlerde artan şiddet eğiliminin nedenleri, çocuklara yönelik şiddetin nedenleri, çocukları sokağa düşüren nedenler ve sokakta yaşayan çocukların sorunları hakkında kurulan Meclis araştırma komisyonları ve Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu bünyesindeki Çocuk Haklarını İzleme Komitesi ile çocuk odaklı çalışmalar yürüten Meclis, şimdi de "çocuğun üstün yararı" ilkesini gözetmek amacıyla yeni bir ihtisas komisyonu kurmaya hazırlanıyor.

TBMM Çocuk Hakları Komisyonu, kanun tasarı ve tekliflerini çocuk haklarına uygunluk açısından inceleyecek, yasama süreçlerinde çocuğun üstün yararı ilkesinin gözetilmesini sağlayacak, çocukların korunmasında yasama denetimini gerçekleştirecek.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fitch Ratings'den Türkiye açıklaması: 'Atılması gereken adımlar var'
Süleyman Soylu sessizliği bozdu! 3 isme tepki gösterdi