Bakan açıkladı: Bu hafta kurulacak!

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 15 Temmuz sonrası mağduriyetleri inceleyecek komisyon bu hafta kurulabileceğini açıkladı.

Bakan açıkladı: Bu hafta kurulacak!
Bakan açıkladı: Bu hafta kurulacak!
GİRİŞ 19.03.2017 13:39 GÜNCELLEME 19.03.2017 13:39
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 15 Temmuz sonrası çıkarılan KHK’lar nedeniyle mağdur olduğunu iddia edenlerin başvurabileceği bir komisyonun bu hafta kurulabileceğini açıkladı.

Bozdağ şunları söyledi;

"23 Ocak’ta çıkan KHK’da, OHAL işlemlerini inceleme komisyonu kurulmasına dair düzenlemeler yapıldı. 7 kişiden oluşan bağımsız bir komisyon olacak. Bütün kurumlar, komisyonun talep ettiği ilgili belgeleri vermek zorunda. Görev yapanlara teminatlar verdik, kararla­rının icrai yaptırımı olacak. Burada en önemli şey yargı yolunun açılmış olmasıdır. Bu komisyonla, bireysel başvuru ve AİHM’e kadar gidecek süreç başlatılmış oldu. İşleyişi şeffaf olacak.

BU HAFTA İÇERİSİNDE KURULACAK

1 ay içerisinde kurulması gerekiyordu. Ancak kuru­lamadı. Halkoylaması süre­cinin gündemde olması sebebiyle gecikmiş olabilir ama hazırlıkların bitirilmesi konusunda Sayın Başba­kan’ımız talimat verdi. Bu hafta içerisinde kurula­bilir diye düşünüyorum."

Haberturk

YORUMLAR 1
  • işler var 7 yıl önce Şikayet Et
    adam gibi parti görevlisi ya da üste bir müsteşar yardımcısı ya da bir dayısı var Hemen geri geliyor Bir de tazminat alıyor onun için bunlara dikkat edilmesi lazım
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fahiş fiyata sivil boykot! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni talimat
İzmir'de deprem!