Hükümetten 'Suriye'lilere vatandaşlık' açıklaması

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun 'Suriyelilere vatandaşlık verilecek' iddiasına cevap verdi.

Hükümetten 'Suriye'lilere vatandaşlık' açıklaması
Hükümetten 'Suriye'lilere vatandaşlık' açıklaması
GİRİŞ 22.03.2017 10:26 GÜNCELLEME 22.03.2017 10:34
Bu Habere 57 Yorum Yapılmış

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Avrupa ülkelerinin Türk siyasetçilere karşı tavrı konusunda, "Türkiye'nin meşru seçilmiş hükümetinin üyelerine, milletvekillerine orada konuşma izni vermeyenler, polis gözetiminde, polis kontrolünde PKK'nın Avrupa'da mitingler yapmasına, 'hayır' kampanyası yapmasına çok açıktan destek verdi. Bu, anlaşılabilir bir şey değildir." dedi.

Kurtulmuş sözlerine şöyle devam etti;

BUNUN TÜRKÇESİ DİKTATÖRLÜK

"Şimdi şunu da söylemeye başladılar. 'Biz oy vermeyi de burada yasaklayabiliriz' noktasına da geldiler. Bu da bizim vatandaşlarımızın meseleye, 'evet’e sahip çıktıklarını çok daha net bir şekilde gösteriyor. Bunu diyen bir ülke, o zaman bir adım sonrası kendi vatandaşlarına da oy vermeyi yasaklayacak demektir. Bunun Türkçesi de bir diktatörlüktür. Bunu eğer sineye çekebiliyorlarsa, buyursunlar yasaklasınlar..

"AVRUPALI DOSTLARIMIZ ŞUNU AKILLARINA KOYSUNLAR..."

Avrupalı dostlarımız şunu akıllarına koysunlar; terör örgütlerinin iyisi kötüsü olmaz. Bu PKK terör örgütü eğer bu kadar çok şımartılır, semirtilir, beslenirse bir gün Avrupalı siyasetçilere de zarar verir. Vermedi mi? Verdi. Olof Palme cinayetini unutmasınlar. Avrupa'nın en demokrat, en ılımlı siyasetçilerinden birisi olan Palme'yi PKK öldürdü. Yani Avrupa'nın göbeğinde dahi Avrupalı siyasetçilere karşı suikast yapabilecek bir terör örgütünden bahsediyoruz"

SURİYELİLERE VATANDAŞLIK VERİLECEK Mİ?

Kurtulmuş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Evet çıkarsa, 3 milyon Suriyeliye vatandaşlık verilecek" iddiası için "Suriyelilerin vatandaş yapılması diye bir şey yoktur. Bu Külliyen yalan, tamamıyla seçim malzemesi olarak kullanılıyor, '3 milyon insana vatandaşlık verilecek' diye. Bunlar bizim dostlarımız, kardeşlerimizdir. Biz, onların kendi ülkelerinde de sağlık, esenlik, barış içinde yaşayacakları zeminin oluşması için gayret sarf ediyoruz" dedi. 

YORUMLAR 57
  • omer iyigun 7 yıl önce Şikayet Et
    Ebru Tasar, senin Donald Trumpdan veya Geert Wildersden ne farkin var? Ummet olmak yardimlasmayi gerektirir. Materyalist ve irkci olmak Turkiyeye bir sey kazandirmaz. Merak etme sen cok da guzel denetleniyor Suriyelilere verilen ayni ve nakdi yardimlar.
    Cevapla
  • kasım 7 yıl önce Şikayet Et
    Sayın bakanım suriyelilere vatandaşlık verilmesini ön plana sürerek cambaza bak cambaza oyunu oynatılmaktadır asıl mesele 3.5 ilyon suriyeliye bedava saglık hizmeti nasıl veriliyor eyt magdurlarına bile hizmet ücrete baglı iken bu kadar insana 5 senedir bu hizmetler nasıl verilmiştir...
    Cevapla
  • Banazlı 7 yıl önce Şikayet Et
    Zor durumda kalmış kadın,çocuk,yaşlı,özürlü suriyeli kardeşlerimizin barınma ve güvenlik ihtiyaçlarının karşılanmasına EVET, memleketini savunmak yerine ülkemizin hemen hemen tüm illerine yerleşip çocuklarını dilendiren suriyeli insan taciri, savaş kaçkını tiplere HAYIR
    Cevapla
  • ezamettin geylani 7 yıl önce Şikayet Et
    vatantaşlik istemiyruz
    Cevapla
  • ezamettin geylani 7 yıl önce Şikayet Et
    istemiyoruz suriyayı hepsi bülöcu
    Cevapla
  • oraloğlu 7 yıl önce Şikayet Et
    nasihat: kafadan konuşmak yok. sen müslümansın (Eğer müslümansan),, onlarda müslüman..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Büyükşehirlerdeki son durum belli oldu! O il de değişim kervanına katılabilir…
CHP adayı istifa edip AK Parti'ye geçti: CHP mitingini DEM'e sattılar