Birden kuzu gibi oldular... CHP'ye çok sert sözler

AK Parti vefa buluşmasında konuşan Başbakan Binali Yıldırım, CHP'yi sert sözlerle eleştirdi.

GİRİŞ 23.03.2017 11:47 GÜNCELLEME 23.03.2017 12:58
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Elazığ AK Parti Vefa Buluşması'nda konuşan Başbakan Binali Yıldırım, "CHP birden bire kuzu gibi oldu. O CHP gitti, başka CHP geldi. Yumuşak söylemler, sanki o Meclisi birbirine katan CHP yok, yepyeni bir kılığa girerek aklı sıra milleti kandıracaklar. Millet sizin geçmişinizi bilir, milletin elinde sizin kabarık siciliniz var. Son dakikada şirin gözükmekle milleti aldatacağınızı mı zannediyorsunuz?" dedi.

İşte o konuşmadan satır başları

"Sıkıntılarla, zorluklarla heba edilen kayıp yıllar devam etsin istemiyoruz. Amacımız insanımızın yüzü gülsün, ocağı aydınlansın, bizim bunun dışında hiçbir beklentimiz yok. Bizim kitabımızda yorulmak yok, şartlar ne olursa olsun, yola devam var. AK Parti Türkiye'dir, Türkiye AK Parti'dir. Ayrımcılık yapan bizim saflarımızda kendine yer bulamaz. AK parti davası 80 milyon vatan evladının hukukunu koruma davasıdır. AK parti Türkiye'nin birliğinin teminatıdır.

BİLİNDİK CHP UNUTKANLIĞI

Tarihi bir değişimin arifesindeyiz. Anayasa değişikliği ile yeni bir döneme giriyoruz. Bugüne kadar gelmiş geçmiş tüm siyasi liderler bu anayasadan şikayet ettiler. 1 Kasım seçimleri öncesi Kılıçdaroğlu da bir yeni anayasanın Türkiye için gerekli olduğunu meydan meydan dolaşıp söyledi. Bu konuda sözleri verdi ama seçim geçince bilindik CHP unutkanlığı devreye girdi.

MİLLET SİZİ İYİ BİLİR

Biz bu teklifi MHP ile birlikte yaptık meclise getirdik. Meclis'te kıyamet kopardılar. Milletin önüne getirmek için gereken oylama yapıldı ve değişiklik teklifi kabul edildi. Şimdi söz de karar da milletin. Son sözü millet söyleyecek. Meclis'ten geçti onaylandı, CHP birden bire kuzu gibi oldu. Sanki o meclisi birbirine katan o CHP yok yepyeni bir kılığa girerek aklı sıra milleti kandıracaklar. Millet sizi iyi bilir, ellerinde sizin kabarık siciliniz var.

MİLLETİN GÖZÜNÜN İÇİNE BAKA BAKA YALAN SÖYLÜYOR

Dün akşam çıkmış yine diyor ki 18 yaşa seçilme hakkı veriliyor, ne gereği var diyor. Bu gençlere oy verin diyorsunuz ama siz seçilemezsiniz diyorsunuz. Amacı gençlere alan açmak değil amacı gençler üzerinden istismar yapmak.  Milletin gözüne baka baka ustalıkla yalan söylüyor. Hayır diye diye bugünlere geldiler, ne kadar güzel iş varsa hayır dediler. Yine hayır diyorlar ama milletimiz bunlara her seferinde gereken dersi verdi.

BU MU DEMOKRASİ, MEVCUT SİSTEM Mİ

Yapılan değişiklik 2007'de alınan kararın geri kalan kısmını tamamlamaktır. Seçilmiş Cumhurbaşkanı var yetkileri var ama sorumluluğu yok. Asıl yanlış bu. Yeni sistem hem yetki hem sorumluluk veriyor. Bizim getirdiğimiz değişiklikle Cumhurbaşkanı kullandığı yetkilerden sorumlu. Mevcut sistemde sadece vatana ihanetten hakkında soruşturma başlatılabiliyor. Sistem değişikliği ile Cumhurbaşkanı hakkında her konuda suç isnadı bulunabiliyor ve meclisin bunu karar bağlaması da daha kolay. Yeni sistemde üçte 2 yani yüzde 66 ile kabul edilebiliyor. Soruşturulması, yargılanması kolaylaşıyor. Bu mu demokrasi, mevcut sistem mi demokrasi? Ortaya koydukları bilgi kirliliğini yok edeceğiz. Bizim milletimiz basiretlidir."

YORUMLAR 1
  • KÜRTOGLUTÜRK 7 yıl önce Şikayet Et
    Reis dogru soylemis...az bile soylemis siz insannisiniz once insanligi ogrenin kafir surusu...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail'den İran'a füze saldırısı
Tokat'taki deprem kameralara böyle yansıdı