Kurtulmuş'tan CHP'ye tüyo!

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "CHP'li arkadaşlara bir tüyo vereyim; CHP'nin Türkiye’de iktidarı yakalayabilmesinin tek yolu cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminden geçiyor." dedi.

Kurtulmuş'tan CHP'ye tüyo!
Kurtulmuş'tan CHP'ye tüyo!
GİRİŞ 27.03.2017 09:55 GÜNCELLEME 27.03.2017 09:59
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Kurtulmuş, Ordu Dernekler Federasyonu tarafından düzenlenen “Zeytinburnu STK Buluşması”nda cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini anlattı.Türkiye için önemli bir dönüm noktası olan 16 Nisan’daki halk oylamasında, Orduluların üzerlerine düşeni yapmaları gerektiğini dile getiren Kurtulmuş, “Biz sefer ile yükümlüyüz, zaferin, hayrın ve şerrin Allah’tan olduğunu biliyoruz. Biz, bu nedenle üzerimize düşeni yapacağız, 16 Nisan’a kadar da bu meseleyi anlatacağız. İnşallah milletimiz de 16 Nisan’da Türkiye’nin önünü açacaktır.” diye konuştu.

CHP'YE BİR TÜYO VEREYİM...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve arkadaşlarının “tek adam” şeklinde söylemlerinin olduğunu aktaran Kurtulmuş, şunları kaydetti:

“Anayasa değişikliği maddelerini okuduklarını hiç zannetmiyorum. Tek adam arıyorlarsa mevcut anayasanın cumhurbaşkanının yetkilerini düzenleyen maddesine baksınlar. Ama Kılıçdaroğlu’nun telaşı şu, eğer bu millet doğrudan doğruya cumhurbaşkanını seçerse... Şimdi cumhurbaşkanı, bütün hükümet sisteminin başı oluyor. Başbakan kalkıyor. İkisinin yetkisi birleşiyor. Şöyle düşünüyorlar, hiç CHP’li birisi, bu memlekette cumhurbaşkanı olmayacak. Buna inanmışlar, kendilerini de şartlandırmışlar. Bu milletin çarşısından, pazarından geçmeyen, bu milletin mescidi ile camisi ile ilgisi olmayan, bu milletin geçmişiyle, tarihiyle irtibatı olmayan, bu milletin dertleriyle kederlenmeyen hiç kimse, bundan sonra bu ülkede cumhurbaşkanı olamayacaktır. CHP’li arkadaşlara da şöyle bir tüyo vereyim; CHP’nin bundan sonra Türkiye’de iktidarı yakalayabilmesinin tek yolu varsa o da cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminden geçiyor. Bunu savunmaları lazım. Kendi menfaatlerini, geleceklerini düşünüyorlarsa. Milletin adamı olan birilerini bulsunlar. Hep eleştireceklerine, program ortaya koysunlar. 2023 vizyonunu, 2071 vizyonunu beğenmiyorlarsa kendileri de 2100 için bir vizyon koysunlar. Türkiye için, nasıl bu ülkenin kalkınacağına ilişkin sözler söylesinler. Halkla birebir irtibatı olan insanlar, siyasi liderler yetiştirsinler, laf yetiştirmek yerine siyaset kadroları yetiştirsinler.”

YORUMLAR 1
  • Abdullah 7 yıl önce Şikayet Et
    Adamsın sayın Kurtulmuş.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak