Çok sert sözler: O gece neredeydin Kılıçdaroğlu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda 4. TÜGVA Gençlik Buluşması'nda gençlere hitap etti.

GİRİŞ 27.03.2017 14:13 GÜNCELLEME 27.03.2017 15:12
Bu Habere 49 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  İstanbul Abdi İpekçi Spor Salonu'nda TÜGVA'nın programına katılıdı. Cumhurbaşkanı Erdoğan burada yaptığı konuşmada CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na çok sert sözlerle yüklendi. Türk gençliğinin 15 Temmuz'daki duruşuna değinen Cumhurbaşkanı, "Eyy Kılıçdaroğlu Gazi Mustafa Kemal'in partisinin başındayım diyorsun. Ne dedi Gazi Mustafa Kemal, "Gençler, cumhuriyeti sizlere emanet ediyorum". Çanakkale ayağında çarığı olmayan, üniforması olmayan, silahında mermisi olmayan genç Mehmetçiklerin savaşıydı.Bazı gafiller ülkemize baktıkça yeni Serv'lerin hayalini kurabilir ama 15 Temmuz'da tankların tüfeklerin karşısında dikilen gençler vardı. Kılıçdaroğlu, sen neredeydin, Atatürk Havalimanı'nda kaçıyordun, halbuki biz seninle orada buluşabilirdik. Neymiş, Bakırköy'deymiş!" ifadelerini kullandı.

İşte o konuşmadan satır başları

"Bugün bizleri bir araya getiren Türkiye Gençlik Vakfı'na teşekkür ediyorum. Buradan acı vatan Almanya'yı sıla eyleyen, onuruyla, bakarıyla, helal rızık mücadelesi veren genç gurbetçilerimizi selamlıyorum. Hollanda'nın polis terörü karşısında hukuktan taviz vermeyen gençlerimizi alnından öpüyorum. Bu ülkenin güveliği için gözünü kırmadan hayatlarını ortaya koyan, polislerimize, askerlerimize ve korucularımıza teşekkürlerimi iletiyorum. Bir goncagül gibi toprağa düşen bütün şehitlerimizi rahmetle anıyorum. 

ELLERİNDE MOLOTOF DEĞİL, KİTAP OLMALI

Kurulduğu gündem beri TÜGVA'yı, yaptığınız faaliyetleri yakından takip ediyorum. Dünya üzerinde iyiye ve güzele dair ne varsa savunan bir neslin ülkemize ve bütün insanlığa kazandırılması için mücadele ediyoruz.Siz insanlık içinden çıkarılmış hayırlı bir ümmetsiniz.Bizim arzumuz ellerinde molotofla, silahla  gezen değil, kalemle, kitapla bilgisayarla gezen bir nesildir. Derdimiz bu. 

DİPLOMA DEĞİL, İLİM PEŞİNDE KOŞUN

Gençlik zihnini pensilvanya'ya kiraya verenler gibi olmamalı, adam profesör ama kiracı! FETÖ'cüler gibi diploma avcılığı yapan değil ilim peşinde koşan, ahlakı hayatına miğfer kılan bir nesil hayal ediyoruz. Bu gençliğin yetişeceği ümidiyle gecemizi gündüzümüze katıyoruz. Aşk ve hikmetle yoğrulmayan bilgi sahibine yüktür.

ÜLKE OLARAK KRİTİK BİR DÖNEMDEN GEÇİYORUZ

Dünya yeni bir dönüşüm dalgasıyla sarsılıyor. Ülke olarak kritik bir dönemden geçiyoruz. Sizler bu genç yaşta tarihin dönüm noktalarından birine şahitlik ediyorsunuz. 7 yıldır devam eden Suriye'deki zulüm 1 milyon kardeşimizin ölümüne sebep oldu. Son bir ümitle kendilerini Avrupa kapılarına atan mültecilerin yaşadıkları bizi derinden üzüyor.Bize demokrasi dersi veren Avrupalıların vicdanlarını nasıl iptal ettiklerine hep beraber şahit oluyoruz. Avrupa'nın ulvi değerleri diye parlatılan kavramların bizzat kendi sahipleri tarafından ayaklar altına alındığını görüyoruz.Bu süreçte ortaya çıkan YPG, DAEŞ ve FETÖ gibi örgütler en çok İslam'a zarar vermektedir.Katil sürüleri, İslam ve insanlık dışı eylemleriyle bölgemizin parçalanmasına taşeronluk yapıyorlar.

BUGÜN DE MODERN LAWRANCE'LAR VAR

100 yıl önce Lawrence vardı, bugün de sarıklı cübbeli, modern Lawrence'lar var. Bölgemizin geleceği ipotek altına alınmak istiyor. Unutmayın, millet olarak imtihanımız büyük, Müslümanlar olarak sorumluluğumuz ağır. Şartlar ne olursa olsun, bu imtihandan başarıyla geçmek zorundayız. Vahşet görüntülerinin sizleri karamsarlığa sevk ettiğini biliyorum, unutmayın bizler Müslümanız.

CUMHURİYET BİZİM İÇİN YENİ BİR DÖNEM DEĞİL, OSMANLI'NIN DEVAMIDIR

Her imtihan bir imkandır, gecenin en karanlık olduğu zaman şafağa yakındır. Zaman birden yanadır. Son durak, son ilahi ferman bizden yanadır. Dünya düşman olsa da iman bizden yanadır. İstikbal bizimdir, hiç şüpheniz olmasın. Cumhuriyet bizim için yeni bir dönem değildir, Osmanlı'nın, Selçuklu'nun devamıdır. Sizler hasta adam diye üzerine toprak atmaya gelinilen Çanakkale'yi 7 düvele mezar etmiş bir ecdadın torunlarısınız.

SEN NEREDEYDİN KILIÇDAROĞLU, KAÇIYORDUN!

Eyy Kılıçdaroğlu Gazi Mustafa Kemal'in partisinin başındayım diyorsun. Ne dedi Gazi Mustafa Kemal, "Gençler, cumhuriyeti sizlere emanet ediyorum". Çanakkale ayağında çarığı olmayan, üniforması olmayan, silahında mermisi olmayan genç Mehmetçiklerin savaşıydı. Sizler tüm yoksulluğa rağmen tarihe Çanakkale geçilmez diye yazdıranların evlatlarısınız. Bazı gafiller ülkemize baktıkça yeni Serv'lerin hayalini kurabilir ama 15 Temmuz'da tankların tüfeklerin karşısında dikilen gençler vardı. Kılıçdaroğlu, sen neredeydin, Atatürk Havalimanı'nda kaçıyordun, halbuki biz seninle orada buluşabilirdik. Neymiş, Bakırköy'deymiş!

DÜN İKNA ODALARINI KURANLAR..

Ülkemizin demokraside, ekonomide, yatırımlarda bugünkü seviyeye gelmesi kolay olmadı. Sancağı daha yükseklere çıkarmak için çetin mücadeleler verdik. Bugün ekonomide, sanayide, istihdamda geçmiş dönemle karşılaştırılamayacak kadar müreffeh bir ülke var.

Bizim genç kızlarımızı üniversite kapılarının önünde boynu bükük bekletmediler mi? Şu anda Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine karşı çıkanlar, dün üniversite önünde bizim kızlarımızı boynu bükük bekletenlerin tam kendileridir. İkna odaları kuranları kızlarımızı inim inim inleten onlardı. Ben o kızlardan ikisinin babasıyım. 

BENİM ŞAKAĞIMA SİLAH DAYAYAN KİMSE...

İsviçre'de benim şakağıma silah dayıyan kimse, onlarla beraber yürüyen kimse, onlar burada işbirliği yaptılar. Hayır diyenler kim? Kandil hayır diyor. Avrupa'da ve Türkiye'de çalışmalar yapılıyor. İmralı, Pensilvanya hayır diyor.

BUNLAR CAHİLİYE DÖNEMİNİ YAŞIYOR

Benim bakanım Avrupa'ya gidecek uçuş izni vermiyor. Hanım bakanım Hollanda'ya giriyor, arabaya hücum ediyorlar. Hani bunlarda kadın hakları vardı. Hani bunlarda kadın haklarıyla ilgili olarak saygı vardı. Bunlar dürüst değil, bunlar samimi değil. Bunlar cahiliyye dönemini yaşıyorlar. Hani o kız çocuklarını diri diri toprağa gömenler vardı ya, bunlar onların devamıdır. Hiç farkı yok. Genç kızlarımız artık üniversite kapılarında boynu bükük beklemiyor. Üniversiteyi bitirdikten sonra istedikleri devlet kurumunda başörtülü, başı açık hepsi görev alabiliyor. Artık üst yargıda bile başörtülü hanım kardeşlerimiz var mı, var. Daha da olacak. Hak yerini buluyor."

YORUMLAR 49
  • leyla 6 yıl önce Şikayet Et
    Recep Tayyip Erdogan, tum partilerin liderleriyle, saygi adi altinda konusup, tartisabilirler, elestiride yapabilirler, adi ustunde siyaset,,,,, ancak biz millet ayrismadan saygiyla butun liderleri dinlemeyi bilmeyiz, cunku biz Asil bir milletiz, biz siyaset yapmamaliyiz, birbirimizi sevmeliyiz,saymaliyiz, her seyden once gonulleri fethetmeliyiz.Tum milltimizi Allaha emanet ederim.
    Cevapla
  • keskin sirke??? 6 yıl önce Şikayet Et
    Küpüne zarar!!!
    Cevapla
  • Türk 6 yıl önce Şikayet Et
    Her imtihan bir imkandır, gecenin en karanlık olduğu zaman şafağa yakındır. Zaman bizden yanadır. Son durak, son ilahi ferman bizden yanadır. Dünya düşman olsa da İMAN bizden yanadır.ELHAMDULİLLAH
    Cevapla
  • Phantom 6 yıl önce Şikayet Et
    aslında o gün nerde olduğunu telefon sinyalinden bütün MİLLETVEKİLLERİNİN hepsini araştırmak lazım bu şekilde cevap alınır
    Cevapla
  • goplu 6 yıl önce Şikayet Et
    bazı yorumlara bakıyorum da... bilmeyen,chp olmasa darbe gerçekleşecekti sanır!!!o sıralarda kimisi bankamatik önünde kimisi market kimiside havaalanindan bulduğu ilk uçakla kaçma peşindeydi!!!chp li belediye başkanının evinden daha yakındı reisin iniş yaptığı havaalanı!!! Kısacası; CHP BU ÜLKENİN EDEBİYATINI YAPAR BİZ CANIMIZI VERİRİZ.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan dev operasyon sinyali: Sınırımız komple garanti altına alınacak
Çanakkale Savaşında neler yaşandı?