Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan o pankarta sert tepki

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsviçre'de açılan skandal pankart için "Sizin her yeriniz silah olsa ne yazar" dedi.

GİRİŞ 27.03.2017 16:18 GÜNCELLEME 27.03.2017 17:21
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

İstanbul Beylikdüzü'nde toplu açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, İsviçre'de açılan pankartla ilgili konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Benim resmimi koymuşlar pankarta basmışlar şakağımada silah dayamışlar 'öldürün' diyorlar. Sizin her yeriniz silah olsa ne yazar" dedi.

İşte o konuşmadan satır başları

"Geçmişimize bakmadan geleceğimizi göremeyiz. Türkiye dün ile bugünün mukayesesini yaparak kararını vermelidir. Unutmayın söylenenlerin hepsi yalan olabilir ama yaşadıklarınız gerçek. Bu ülke başbakanını idam ettiği zaman , iki bakanını idam ettiği zaman şu andaki ana muhalefet alkışlıyordu. Demek ki ülkemizin mevcut yönetim sistemi, bu sıkıntılara engel olamadı.

SEN ÖNCE BUNUN CEVABINI VER!

Türkiye Cumhurbaşkanlarıyla Başbakanların kavgalarından çok çekti. Aralarındaki sorunlar öylesine ayyuka çıkmıştır ki karşılıklı hakaret ve tehditler hafızalarımızda. Merhum Özal, Demirel'le çok atışmıştır. Aynı ekolden geldiği halde Sezer, Merhum Ecevit'e Anayasa kitapçığını fırlattı mı? Şimdi Anamuahlefetin başındaki konuşuyor. Sen önce bunun cevabını ver. Ve ertesi gün Türkiye'nin ekonomisi allak bullak oldu. Hazineye batan bankaların yüklediği yükleri hep beraber ödedik mi? Ödedik. İşte bu bedeller ödenmesin diye 'Evet' diyoruz.

OTEL ODALARINDA KURULAN HÜKÜMETLERİ BİLİYORUZ

Geçmişte ülke yönetiminde sorumluluk almış gelecek için endişe duymuş ne kadar siyasetçi varsa dönüp dolaşıp başkanlık sisteminde karar kılmıştır. Bu ülkede biz otel odalarında hükümetlerin kurulduğunu biliyoruz. Toplam ömrü 24 gün, 38 gün, iki ay olan hükümetlerle yönetildik. Böyle ülkelerde istikrar olur mu?

HDP HAVAYA GİRDİ AMA NE OLDU?

Ana muhalefetin başındaki zat 14 yıldır ülkeyi tek başına idare ediyorsunuz, sistem değişikliğine ne gerek var diyor. İyi de 14 yıl istikrarı biz bu ana muhalefete rağmen koruduk. Bu 14 yıl içinde neler çektiğimizi biz biliyoruz. Tehditleri unutmadık, 2007 yılında Cumhuriyet yürüyüşlerinde rektörleri yürüttüler. Bunların arkasında hangi zihniyet vardı. 29 Ekim Cumhuriyet kutlamalarında alternatif kutlamalarını kimler yaptı? Ana muhalefet partisi, niye? Çünkü bunlar her yerde bölmekten yanaydı. 367 garabetiyle partimizin kapatılması için nasıl hukuk dışı yolların devreye sokulduğunu unutmadık. 17-25 Aralık'ta bu süreç vardır. 7 Haziran 2015 seçimlerinin ardından yaşananlar ortada. 56 Kürt kardeşimiz Diyarbakır'da öldürüldü. Ölen Kürt öldüren Kürt. HDP havaya girdi. Zannetti ki tamam artık biz işi bitirdik, öyle ise vuralım dediler. Şimdi ne oldu? Girdikleri inlere kadar bunları kovalıyoruz.

CEVAP VEREMİYOR

Şayet 1991'den beri kesintisiz istikrarlı şekilde yönetilmiş olsaydı Türkiye şu anki durumundan iki kat fazla büyümüş olacaktı. Ana muhalefetin başındaki zat her yerde konuşuyor. Fakat yalan makinesi. Savaş Ay soruyor 'Sen genel müdürsün beyefendi. Sorumlusu sen değil misin?' diyor. cevap veremiyor.

MUHTAR SEÇİMLE GELİYOR SEÇİMLE!

Böyle bir genel müdür şimdi çıkmış 7 yıl oldu. Bir kasetle geldi partinin başına. Şimdi oradan yalan makinesi çalışıyor. Muhtarlıklar kapatılacakmış. Ya muhtar seçimle geliyor. Yasası var bunun. Cumhurbaşkanı bunu yapamaz. Böyle bir yetkisi yok. Kendisine 500 tane yardımcı atayabilir diyor. Ya eline dizine dursun. Böyle bir şey var mı? Buna haddini bildirmeye var mıyız? Yalancının mumu yatsıya kadar yanar. Gidiyor bir ihtiyar yaşlı amcayı buluyor. "Bu anlattıklarına inanıyor musun?" diyor. Amca "Biz 15 senedir gördük. Biz ilacımızı alamıyorduk. Şimdi rahat rahat alıyorum. Hanımımı götürüyorum" diyor.

İDAM MECLİS'E GELECEK

Şimdi yeni bir versiyon çıktı. Kandil'den talimat geliyor: Hayır deyin. İmralı'dan talimat geliyor: Hayır deyin. Pensilvanya'dan haber geliyor, FETÖ hayır diyor... 16 Nisan'ı halledelim bu idam konusu parlamentoya gelecek ve parlamentodan geçtiği anda bana geldiği anda ben bunu onaylarım. Çünkü 249 şehidin katillerini devletin affetme yetkisi yoktur. Parlamentodan geçtiği anda onaylarım.

EY KILIÇDAROĞLU BUNDAN HABERİN VAR MI?

1961 IMF borçlanmaları başlıyor. Göreve geldik 23,5 milyar dolar borcumuz vardı. Bunlar hep CHP iktidarları vesaire. Geldik başladık ödemeye. Sene 2013 IMF'ye borçları sıfırladık. Şu anda IMF'ye Türkiye'nin borcu yok. Ey Kılıçdaroğlu bundan haberin var mı? Şu anda 115 milyar dolarımızın üzerinde Merkez Bankası'nda rezervimiz var.

HER YERİNİZ SİLAH OLSA NE YAZAR?

İşte şimdi bir pankart. Resmimizi koymuşlar. Şakağımıza da silahı dayamışlar. Ya hu sizin her yeriniz silah olsa ne yazar? Rabbimizin iznine gücünüz yetmez. Biz beşer planında kimsenin önünde eğilmedik. Sadece ve sadece rükuda rabbimizin önünde eğildik. Ve biliyorsunuz. 1961'da IMF'borçlanmaları başladı. Göreve geldik. IMF'ye 23,5 milyar dolar borç vardı. Geldik ödemeye başladık. 2013'te borcu sıfırladık."

İsviçre'de terör örgütü, Erdoğan'ı hedef gösterdi

YORUMLAR 21
  • aziz 6 yıl önce Şikayet Et
    bu millet seninle cumhurbaşkanım.sonuna kadar evet evet evet
    Cevapla
  • sezgin 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun senden ulu hakan.. Seni Allah seviyor... Rabbim seni muhafaza etsin...
    Cevapla
  • Türk 6 yıl önce Şikayet Et
    Denediler... olmadı 15 temmuz da ve daha nicelerinde başaramadınız ve başaramayacaksınız !!!
    Cevapla
  • Jitem 6 yıl önce Şikayet Et
    Bunu İngilizce'ye Almanca'ya nasıl çevirdiler acaba :)
    Cevapla
  • Kayıhan 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah yar ve yardımcın olsun Reis. Evelallah sana uzanacak elleri kırarız
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Beyaz Saray'a Gazze boykotu! Biden'ın davetini reddettiler
Başkan Erdoğan'dan dev operasyon sinyali: Sınırımız komple garanti altına alınacak