Kılıçdaroğlu'na cevap: Külliyen yalan!

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanının fesih yetkisi tartışmalarına ilişkin, "Böyle bir şey yok. Külliyen yalan" dedi.

GİRİŞ 28.03.2017 14:59 GÜNCELLEME 28.03.2017 15:13

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Bağcılar Belediyesi, SETA ve Marmara Belediyeler Birliği tarafından ortaklaşa düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Sistemi ve Yerel Yönetimler Sempozyumu'na katıldı. 16 Nisan'da yapılacak referanduma 3 hafta kaldığını belirten Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "Bendeniz her hafta Anadolu'da çok çalışan bir kardeşiniz olarak başlangıcından bu yana gözle görülür, elle tutulur bir şekilde 'Evet' oylarının eğrisi yukarıya doğru hızla gidiyor" diye konuştu.

"BU YALANLARLA BİRKAÇ 'HAYIR' OYUNU ARTIRACAĞINI ZANNEDİYOR"

Kurtulmuş, "Evet oyları yukarıya doğru çıktıkça maalesef Cumhuriyet Halk Partisi ve 'Hayır' cephesi de çok hareketleniyor. CHP, üzerine düşen bir takım yalanlarla milletin kafasını bulandırmaya çalışıyor. Bu yalanlarla birkaç 'Hayır' oyunu artıracağını zannediyor. Şimdi diyorlar ki 'Cumhurbaşkanı 2. döneminin son yılında istifa eder yeniden bir seçim yapar ve bir 5 yıl daha gelirse'... Mübarek, çalış çabala da sen Cumhurbaşkanı ol. Kendilerinden birinin Cumhurbaşkanı olacağına dair hiçbir kanaatleri yok, 'ne kadar yalanla biz bunlardan birisinin Cumhurbaşkanlığını engellersek' diye çalışıyorlar. Böyle bu milletin gönlünde yer edilmez" dedi.

CUMHURBAŞKANLIĞI SİSTEMİNİN GETİRDİKLERİ

Konuşmasında 18 maddelik Cumhurbaşkanlığı sisteminin neler getireceğiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Numan Kurtulmuş, yeni sisteminin bazı avantajlarını anlattı.

"HIZLI VE DOĞRUDAN BİR HÜKÜMET KURULUYOR"

Sistemin en önemli avantajlarından birinin hızlı hükümet kurmayı getirdiğini aktaran Kurtulmuş, şunları söyeldi:

"Halk kimi Cumhurbaşkanı seçerse ertesi gün hükümetini ilan edip görevine devam edecek. Diğer sandıkta da milletvekillerini seçecek. Milletvekilleriyle de yasamayı belirleyecek, onlar da kanun yapacaklar. (Mevcut sistemde) Kurulamayan hükümetler, 7 Haziran'da yaşadık. Ben de CHP ile yapılan görüşmelerde istikşafi heyetinde vardım. Konuş Allah konuş, görüş Allah görüş; ortaya bir sonuç çıkmadı. Türkiye 7 haziran 1 Kasım arasındaki süreyi kaybetti. Artık aylarca kurulamayan hükümetler, kirli hükümet pazarlıkları bundan sonra geride kalıyor. Bundan sonra hızlı ve doğrudan bir şekilde hükümet kuruluyor."

KÜLLİYEN YALAN

"Bu paketin en önemli bir başka özelliği de 'darbesavar' olmasıdır" diyen Numan Kurtulmuş, "Eğer Türkiye'de sistem kitlenirse, mümkündür; Cumhurbaşkanı başka tarafa Meclis başka tarafa çekerse karşılıklı olarak Meclis'in ve Cumhurbaşkanı'nın yenilenmesi kararı alınır. Sayın Kılıçdaroğlu zannediyor ki hep Erdoğan ve Erdoğan gibileri orada oturacak. Öyle anlamış, öyle kabul ediyor. 'Bizden biri artık cumhurbaşkanı olamaz' diyor. Doğru da düşünüyor.Yani yanlış da düşünmüyor değil. Ancak zihninin arkasındaki bu sebepten dolayı diyor ki, 'bir sabah kalkacak kafası kızacak meclisi feshettim' Böyle bir şey yok. Külliyen yalan. Hiçbir sorumlu devlet adamı ne olursa olsun kolay kolay seçimleri yenilemez. Ama bıçak kemiğe dayanır mı dayanır. Darbelere ramak kalır, sistemin kitlenmesine ramak kalır o zaman Cumhurbaşkanı ve Meclis 'biz seçimi yeniliyoruz' der. Cumhurbaşkanlığı seçimi yeniliyoruz derse o anda kendi Cumhurbaşkanlığı'da düşer. O zaman o da seçime gidecek. Dolayısıyla bu bir darbesavar bir maddedir" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ligden mi çekiliyorlar? Fenerbahçe'den flaş karar
Avrupa kulüpler sıralaması güncellendi! İlk 20'de 2 Türk takımı