BBP'den Kerkük tepkisi!

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "IKBY ve diğer partilere bağlı olan gruplar akıllarını başlarına devşirmezse, Türk milletinin dostluğunu kaybederler." dedi.

BBP'den Kerkük tepkisi!
BBP'den Kerkük tepkisi!
GİRİŞ 05.04.2017 15:25 GÜNCELLEME 05.04.2017 15:28

Destici, Irak Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği'nde düzenlediği basın toplantısında, Kerkük meselesinin sadece Kerkük'te yaşayan Türklerin değil, bütün Türk milletinin davası olduğunu ifade etti.

Türk devleti ve milletinin Kerkük halkına her zaman destek verdiğini belirten Destici, Kerkük'te yaşananları Türkiye'nin kabul etmesinin mümkün olmadığını söyledi.

Destici, "Irak Bölgesel Kürt Yönetimi (IKBY) ve diğer partilere bağlı olan gruplar akıllarını başlarına devşirmezse, Türkiye Cumhuriyeti devletinin ve milletinin dostluğunu kaybederler. Tarihe dönüp baksınlar, yarın nasıl bir bedel ödeyeceğini görürler. Geçmişte çok ağır bedel ödemişlerdir." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu konudaki açıklamalarının Kerkük halkına güven verdiğini dile getiren Destici, Kerkük'teki Türkmenler'in de Türkiye'nin bekasını kendilerinden önce düşündüklerini ve bu konuda onlara her türlü desteğin verilmesi gerektiğinin altını çizdi.

BAYRAK DEĞİL TOPRAK MESELESİ

Irak Türkmen Cephesi Başkanı Erşat Salihi ise yaşanan bayrak krizine Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığının gereken tepkiyi gösterdiğine işaret ederek, şunları kaydetti:

"Türk devleti iktidar, muhalefet ve halk olarak Türkmenlerin yanında durduğu zaman Irak Türkmenlerinin içişlerine karışmış olmayacak, Irak'ın toprak bütünlüğünü savunmuş olacak. Orada yaşanan gerginlik bayrak meselesi değil, toprak meselesidir. Çünkü bayraklar ne isteyecek, toprak isteyecekler. Demek ki birisi bayrağını getirip toprağımıza bıraktığı zaman yerimizi almak istiyordur. Yapılanlar yasa dışıdır. Kürt liderlerine Ankara'dan sesleniyoruz, artık yapılan hataları, hata ile çözmeyin. Ortadoğu'nun nabzını teşekkül eden bir bölge, kan gölüne dönmesin. Kerkük'te barışı, istikrarı destekliyoruz."

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak