Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul'da konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz şehit yakınları ve gaziler programında konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul'da konuştu
Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul'da konuştu
GİRİŞ 12.04.2017 20:46 GÜNCELLEME 12.04.2017 21:45
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

Bugüne kadar onların acısını azaltmak, milletimizin ve devletimizin kendilerine olan şükran borcunu ifa etmek için birçok düzenlemeyi uygulamaya koyduk. Şehit yakını ve gazilerimizin tam 45 ana başlık altına toplanmış hakları bulunuyor. Güncel ihtiyaçlar belirdikçe gazi ve şehitlerimizin taleplerine göre yeni çalışmaları, düzenlemeleri hayata geçiriyoruz. İnşallah bu konuda her zaman sizlerin yanında olmaya, yükünüze omuz vermeye devam edeceğiz.

"BÜYÜK MİLLETLERİN İMTİHANI DA ÇETİN OLUR"

Büyük milletlerin imtihanı da çetin olur. Ciddi kararlar, büyük bedeller ödemeyi gerektirir. Biz, Anadolu'nun kapılarını açtığımız 1071'de, çok büyük bir karar verdik. Aynı şekilde 1453 yılında, İstanbul'u fethettiğimizde yine böyle bir karar verdik.

"İSTANBUL'U KAYBETMENİN ACISINI HALA UNUTAMADILAR"

Birileri, 1453 yılında İstanbul'u kaybetmenin acısını, yüzyıllardır unutamadı. Birileri, Balkanlar'a, Kuzey Afrika'ya, Akdeniz'e, Karadeniz'e damgamızı vurmamızın kızgınlığından bir türlü kurtulamadı. Asırlardır bu cennet toprakları kaybetmenin üzüntüsüyle yaşıyorlar. Bunun bedelini de milletimize ödetmek istiyorlar.

"AKLINI KİRAYA VERENLER DEĞİL, HAKK'A KUL OLANLAR GALİP GELDİ"

Bir tarafta iman, inanç, aşk var, öbür tarafta imansız olarak ellerindeki bütün o modern imkanlarla, F16'larla, tanklarla, silahlarla kendi vatandaşının üzerine yürüyenler vardı. Kim galip geldi  F16'lara kul olanlar değil, Allah'a kul olanlar galip geldi. Pensilvanya'dan talimat alanlar değil, aklını kiraya verenler değil, Hakk'a kul olanlar galip geldi.

Bizler 30 yıl bu ülkede, bölücü terör örgütlerinin yanında bunları üzerimize salan odaklarla mücadele ediyoruz. 14 yıldır bizler Başbakan olarak, Cumhurbaşkanı olarak bu terör örgütüyle mücadele ediyoruz. Esasında asıl kavgayı perde gerisindeki güçlerle veriyoruz. Almanya'da bu güçlerle mücadele ediliyor, Belçika'da, Hollanda'da, İsviçre'de, İsveç'te bunlarla mücadele ediliyor.

"ARTIK BÖLÜCÜ TERÖR ÖRGÜTÜ, KÜRT KARDEŞLERİMİ TEHDİT EDEMEZ"

Dikkat ediniz, bölücü terör örgütünün 1984 yılından beri hunharca katlettiği insanların çoğunluğunu, benim Kürt kardeşlerim oluşturuyor. Şimdi diyorum ki işte bu pazar aynı zamanda benim Kürt kardeşlerimin de bir sınavıdır, imtihanıdır. Artık kimse 'Bizi tehdit ediyorlar, korkutuyorlar.' diyemez. Türk Silahlı Kuvvetleri, polisimiz, güvenlik korucularımız, hepsi güneydoğuda, doğuda, bunların tehdit ettiği yerlerde onların sırtındadır. Bak, 20 ayda 10 bin 500 terörist etkisiz hale getirilmiştir.

"ÜÇ TERÖR ÖRGÜTÜNÜN DE NAMLUSUNU BİZE DOĞRULTMASI TEVAFUK MUDUR?"

Sözüm ona birbiriyle çatışan, görünüşte birbirinin düşmanı olan bu örgütlerin hedeflerinin aynı olması tesadüf olabilir mi  Her 3 terör örgütünün de (PKK, DEAŞ, FETÖ) namlusunu bize doğrultması sadece tevafuk mudur  Elbette değil. Bu örgütlerin ismi, iddiaları farklı olsa da hedefleri Türkiye'dir, bu milletir. Bu hainleri üzerimize salanların hedefi Türkiye'den ve aziz milletimizden 1071, 1453'ün, 1915'in, 1923'ün hesabının sorulmasıdır. FETÖ denilen ihanet çetesinin saldırılarını bu süreçten ayrı görenler yanıldıklarını bilmelidirler.

"MERT DİRENİR, NAMERT KAÇAR"

Yaptıkları ortadayken hicap duyup milletten özür dilemek yerine, utanmadan, sıkılmadan '15 Temmuz kontrollü darbe' diye iftira atıyor. İnsanda biraz haya olur, edep olur. Madem direniş göstermedin, bari o gece canlarını ortaya koyanlara saygı duy, madem sözünün eri olamadın, bari o gece tankların üzerine çıkan kahramanları iftiralarınla incitme. Ne demişler  Mert direnir, namert kaçar. Darbecilere direnmek herkesin harcı değil.

"BU ZAT KONTROLLÜ KOLTUĞUN DİYETİNİ ÖDÜYOR"

Biz bu zatın asıl karın ağrısını çok iyi biliyoruz. Bu zat oturduğu kontrollü koltuğun diyetini ödüyor. Bu zat o gece darbecilere verdiği sözü yerine getiriyor. Bunun için FETÖ'nün avukatlığını, borazanlığını, gönüllü sözcülüğünü yapıyor. Emin olun dile getirdiği iddiaların hiçbiri kendine ait değil. Bunların tamamı 15 Temmuz gecesi suçüstü yakalanan FETÖ'nün paçayı kurtarmak için servis ettiği iftiralar. Pensilvanya senaryoyu yazıyor, ana muhalefet partisi sahneliyor. Pensilvanya emrediyor, bunlar anında uyguluyor.

Gazi Mustafa Kemal bunları görse, kurucusu olduğu partinin Pensilvanya'nın partisine dönüşmesine herhalde çok üzülürdü.

YORUMLAR 1
  • Mardinvatan 7 yıl önce Şikayet Et
    Reis mardin senin çelikgbi erkanda örtadan görukmiyen adam haydi hayrılisi ön altnısan akşami evetlen bayram akşami bu halk avrp ABD reis yıne balkon könüşmada 16 nisan akşami saat 10 barğmağini gözünüze köyacak haydi Türkiye doğü andolu ve Güney doğüandolu evetlen patlacak ege Marmara Akdeniz sizde varmisin. Zaten Karadeniz maşlah bamba sanik yemez evetlen Ege Marmara sandik patlamaya evet varmisınız
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ukrayna, Kırım'daki Rus S-400 sistemlerini vurdu
Keskin nişancı Gazze'de işgalci İsrail askerini böyle öldürdü