Bakan Soylu: PKK'nın elinde yeni nesil füzeler var

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, canlı yayında "Şuan PKK'nın elinde 11 yeni nesil füze var ve bu büyük bir tehlike.Batı'dan geldiğini de biliyoruz bunların" dedi.

GİRİŞ 14.04.2017 10:30 GÜNCELLEME 14.04.2017 17:00
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katıldığı canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu. Soylu, Diyarbakır'da il emniyet müdürlüğü ek birimlerinin yer aldığı alanda meydana gelen ve 2'si polis 1'i sivil 3 kişinin şehit olduğu patlamayla ilgili yeni gelişmeleri anlattı.

Bakan Soylu şunları söyledi:

"Tünel kazımıyla ilgili sabaha karşı 3 kişi gözaltına alındı, 3 kişi de bu işin faili, 1 kişi daha var ve aranıyor.Arkadaşlarımız gerekli taramaları yapıyor. Tünel, Suriye’de kullanılan bir şey ve PKK/PYD alışkanlık kazandı. Aylar önce bunun ülkemizde de yapılabileceğini değerlendirmiştik. Yurt dışından da gereçler getirdik ve taramalar yapıyoruz.Kısa süre içerisinde gerçekleştirmişler, amaçları daha büyük zayiat verdirmekti.

PKK'NIN ELİNDE YENİ NESİL FÜZELER VAR

Irak’ın kuzeyinde PKK’nın elinde 11 yeni nesil füze var. Nereden geliyor bunlar, PYD’den geliyor. PKK ile PYD aynı şey olduğu için oradaki savaş ortamında hangi yöntem varsa PKK/PYD’de de aynı yöntemi kullanıyor. Orası bir laboratuvar durumunda.
Dün batı illerinde uzun süredir aradığımız bir teröristi bulduk, şok uygulamalarla. Dün sınırlardan geçmek üzere olan 3 teröristi ele geçirdik. 

Terörün hatları var. İstanbul hat değil, varış noktası. Ankara, İzmir varış noktaları. Hatlara ve varış noktalarına yönelik tedbirler alıyoruz. Yol güvenlik uygulamaları, sınırda yaptıklarımız, baskı kurdukları köylerin kış boyunca taranması.. Bütün bunlarla birlikte araç, personal gibi kabileyetlerimizi de yükseltiyoruz...

ARTIK DEĞİŞTİ: SÜPÜRÜYORUZ

Operasyonlar yapılıyor, bizimkiler geri çekiliyor ve teröristler geri geliyordu. Artık bu değişti, artık gittiğimiz yerde kalıyoruz ve buna süpürme harekatı diyoruz. Terör örgütünü bulunduğu yerden süpürüyoruz. Bölgede durunca terör örgütü şehre baskı kuruyor, para kaynakları yaratıyor; bazı STK'la var, bunlar batı ve görevden alınan belediyelerce destekleniyordu. Bunlar, Kandil'e adam kazandırıyor... Biz sadece terörizmle değil, kaynaklarıyla da mücadele ediyoruz. 

DAĞA ÇIKIŞLAR AZALDI

Gerek STK, gerek belediyeler, gerek bunları gönüllendiren unsurlara yapılan operasyonlarla, dağa çıkışlarda, son 7 ayda bir önceki yılın rakamlarına göre yüzde 90'lık bir azalış söz konusu. Şehirlerdeki KCK/PKK yapılanmalarıyla da ciddi şekilde mücadele ediyoruz... Teslim olma rakamı da son 17 yılın en yükseğidir. 
Hafif terör aşağıya düştü, rakamlar bunu gösteriyor. 23 ile 83,5 milyar yatırım geldi. Özel sektör yaptı bunu ve risk gördüklere yere yapmazlar. Bu yatırımlar 361 bin kişiyi kapsıyor, iş sahbi olacak bu kişiler. Bu herkese sirayet edecek ve ekonomi de yükselecek. Bölgedeki 100 gençten 90'ı iş istiyor, PKK ile bu kişiler arasına duvar örmek zorundayız. 

OYUN KONSOLLARINDAKİ SOHBET ODALARI

(Oyun konsollarındaki sohbet odalarında yazışma yaptıkları ortaya çıktı teröristlerin, tedbir ve önlemler var mı?) DEAŞ ve FETÖ kullanıyor. Son operasyonlarda FETÖ'nün başka programlar da kullandığını tespit ediyoruz. Şeytanın aklına gelmeyenler bunların aklına geliyor. Uluslararası destek de alıyorlar bu programlarla ilgili. PKK da kullanmaya çalışıyor ama kırsalda olduğu için daha az kabiliyete sahipler. Ama merkezlerde yüksek destekler alıyor ve kullanıyorlar ki... Az önce söyledim, PKK'nın elinde 11 yeni nesil füze var ve bu büyük bir tehlike. Batı'dan geldiğini de biliyoruz bunların."

YORUMLAR 27
  • Murat 7 yıl önce Şikayet Et
    Kuzey Suriyeyi ve Kuzey Irakı da süpürecepiz Allahın izniyle.
    Cevapla
  • isa 7 yıl önce Şikayet Et
    Sn bakan pkk nin elindeki silahlarin bilinmesi hic yoktan iyidir. Lakin fazla birsey ifade etmiyor bana. Ben derimki o füzelerden birini mühimmati ile birlikte ele gecirip hangi ülkenin mali ise o ülkede iyi bir hedefe o füzeyi kullanirsaniz problemi cözersiniz. Birdaha o füzeleri önüne gelene vermezler. Tabiki teröristler gibi canli hedefe degil.
    Cevapla
  • Ersoy21 7 yıl önce Şikayet Et
    O zaman Batıya ambargo uygulayalım.
    Cevapla
  • ahmet 7 yıl önce Şikayet Et
    derhal imha edilmeli elbaba nasil girildiyse oraya da aynen öyle girilmeli ösoyla .
    Cevapla
  • Nihat 7 yıl önce Şikayet Et
    Çözüm sürecinde biz yerli tank top silah üretirken onlarda boş durmamış demekki
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Öcalan'ın milletvekili yeğeninden skandal sözler!
Başkan Erdoğan'dan sert tepki: Bu iftirayı atanları asla ve asla unutmayacağız