Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Bahçeli yorumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan TRT 1 canlı yayınında Erhan Çelik'in sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Bahçeli yorumu
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Bahçeli yorumu
GİRİŞ 14.04.2017 20:38 GÜNCELLEME 14.04.2017 22:23
Bu Habere 68 Yorum Yapılmış

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

Konya'da muhteşem bir buluşma gerçekleştirdik. Katılım çok yüksekti, coşku, heyecan vardı. Şehir mitinglerimizi bitirmiş olduk. Yarın İstanbul'da Tuzla'da ardından Kartal'da mitingimiz var. Onun ardından da Ümraniye mitingi var, sonrasında Sarıyer'de İstinye'de mitingim var.

"EVET" LEHİNE FARKLI BİR NETİCE GELEBİLİR

Şu an itibarıyla tüm araştırma gruplarından bize gelenler, hepsi de hemen hemen olumsuzu hiç yok, hepsi 'evet' istikametinde. Ama bakıyorsunuz aralarında birer, ikişer, üçer puan var. Bunların içerisinde açık ara olanlar da var. Pazar günü öyle zannediyorum ki, çok çok farklı bir netice de 'evet' lehinde gelebilir. 'Evet' lehinde çıkacak olan bu netice, milli iradenin bu yeni yönetim sistemini ne denli benimsediğini de ortaya koyacaktır. Oran, 55'in altında gösterenler de var, 55-60 aralığında gösterenler de var."

BEN HDP'NİN KAMPANYASINI GÖREMİYORUM! ÇÜNKÜ PARAYI DAĞA GÖNDERİYORLAR

(AGİT İnsan Hakları Ofisi Direktörü Michael Link'in Die Welt Gazetesi'ne yaptığı açıklamalar) Sen bir defa HDP'nin üyesi misin  Devlet CHP'ye de para yardımı yapıyor, aynı oran olarak eşit oranda, diğer partilere de HDP'ye de ciddi manada para veriyor. Birinci derecede para alan devletten AK Parti'dir, ikinci derecede CHP'dir, üçüncü derecede HDP'dir. Bunlar aldıkları parayı nerede kullandılar  Seçim kampanyasında mı kullandılar  Bunlar aldıkları paraları dolaylı yollarla dağa gönderiyorlar, sıkıntı burada. Kampanyada harca... Ben hiçbir yerde onların propaganda şeylerini görmüyorum. Niye harcamıyorlar, çünkü başka yerlere gitmesi lazım o paranın.

"SİPARİŞ KREDİ NOTLARI NE OLDU? HEPSİ GERİ ADIM ATIYOR"

Şimdi son dönemlerde ekonomide bile Avrupa Birliğinin (büyüme) ortalamasına bakıyorsunuz onlarda 1.8, 1.9 buralarda. Ama Türkiye'ye bakıyorsunuz Türkiye şu anda 2,9.

Bu tabii bunları 'Ya biz nereye gidiyoruz?' diye ister istemez düşündürüyor. Çünkü Türkiye burada kalmayacak, Türkiye daha ileriye gidecek. Malum sipariş üzere kredi derecelendirme kuruluşlarının notları vardı değil mi? Ne oldu? Şimdi aynı notu verebiliyorlar mı? Hepsi bu noktada geri adım atmaya başladılar, şimdi daha hakkaniyete yaklaşır duruma geldiler. Çünkü isteseler de istemeseler de gerçek ortaya çıkacak. Türkiye ekonomide de tavan yapacak, daha iyi bir yere geleceğiz. Biz yatırımlarımızı durdurmayacağız, aynı kararlılıkla yatırımlarımız devam edecek.

TERÖRİSTBAŞI GÜLEN'İN İADESİ

Ümidimi kaybetmek istemiyorum, yani hala ben bu ümidimi koruyorum. Ve biz elimizden gelen nedir  Onlara sürekli olarak tüm bakanlarımızla, başbakanımız, şahsım, muhataplarımızla bunları hep kendilerine iletiyoruz. Temennim odur ki, Amerika bu yanlışı görmüştür.

"BU ŞARLATANI ARTIK ÜLKEDE BARINDIRMASINLAR"

Dolayısıyla artık bu şarlatanı ülkesinde barındırıp, başına bela etmemeli. Tabii bu şarlatanla beraber, bu şarlatanın bütün yavruları da orada. Orada karargahı kurmuşlar. Charter School'lardan 750 milyon dolar yılda gelir elde ediyor. Ve bunların hepsi muvazaalı gelirler. Bütün bunlar nereye harcanıyor  İşte bakıyorsunuz, kongre üyelerine bunların paralar verdiğini, bunların tespit edilerek, biz bunların hepsini kendilerine ilettik. Dosyalar, vesaire bunların hepsi, 80-85 koli evrak gönderdik. Ama nedense bunları idari bir tasarrufla dahi bu adamı hala içeri almayışları düşündürücü.

"PAZARDAN SONRA OTURUP KONUŞACAĞIZ, 54 SENE BİZE ÇEKTİRDİKLERİ YETER"

Pazardan sonra Sayın Başbakanla, hükümetimizle oturup konuşacağız bunları. Çünkü Avrupa Birliği'nin 54 senedir bize çektirdiği çile yeter. 54 sene, böyle bir ülke yok. Hiçbir ülkeye bunlar böyle çile çektirmediler. Türkiye herhalde bunların şamar oğlanı değil, herkes haddini bilecek.

SURİYELİLERİN TÜRK VATANDAŞLIĞINA ALINMASI

Şunu görmek lazım. Bu insanların içinde çadır kentlerde kalanlar var. Konteyner kentlerde kalanlar var. Bir de şehirlerde kalanlar var. Tabii bunların içinde gerçekten çok ciddi meslek sahibi olanlar var. Doktor olanlar var, öğretmen olanlar var, eczacı olanı var, avukat olanı var. Değişik mesleklerde aralarında binlerce, on binlerce insan var.

Şimdi diyoruz ki, birinci derecede bu insanlardan biz niye istifade etmiyoruz? Bir defa bizim şu andaki işçi çalıştırma anlayışımız veya bu konudaki yasal düzenlemelerimize baktığımız zaman, tabii ki biz vatandaş olmadığı sürece çalıştıramayız. O zaman ne olur bu? Kaçak işçi çalıştırma anlayışı içerisinde suç? Öyleyse bu adımı atmak, bunların içerisinde önce kalifiye olanları değerlendirme imkanı var.

Bu kalifiye olanlar değerlendirilebilir mi? Bakın bunun altını çiziyorum. Kalifiye. Yeter ki kalifiye eleman olsun. Ve bu kalifiye elemanlardan istifade etmek suretiyle bu kaçak işçiliği bir tarafa koymak. Ve kendi imkanlarıyla bunu yapmak.

"ÜLKEYİ DARBECİLERİN ANAYASASIYLA YÖNETİYORUZ, SİVİL ANAYASAMIZ OLSUN"

Ben faniyim, benim kalkıp da 2019'a kadar ömrümün olacağını bana kimse garanti edemez, böyle bir şey söz konusu değil. Kaldı ki, biz faniler üzerinde inşa edilen bir sistem kurmuyoruz. Biz herhangi bir faninin samimiyetle, başarılı bir şekilde yürütebileceği, milli iradenin tecellisiyle ortaya çıkmış bir sistem inşa ediyoruz. Yani biz darbecilerin hazırladığı bir Anayasa'ya mahkum olduk değil mi  Biz Türkiye'yi onunla yönetiyoruz. Şimdi diyoruz ki darbecilerin hazırladığı değil, sivil iradenin hazırladığı 18 madde ile bu işi devam ettirelim.

"SANDIĞIN OLDUĞU YERDE TEK ADAMLIK OLMAZ"

Sandığın olduğu yerde tek adamlık olmaz. Sandığın olduğu yerde demokrasi vardır. Gidersin sen de ey Kılıçdaroğlu, yüzde 50 artı biri aldığın anda sen gelirsin iş başına, niye korkuyorsun  Niye çekiniyorsun  Milli irade bu.

REJİM DEĞİŞİKLİĞİ İDDİALARI

Bu, çok üzücü bir şey. Yıllardır, 40 yıllık siyasi hayatımda benim böyle bir iddiam; 'rejim değişecek.' diye olmamıştır. Rejim, 1923'te bitmiştir ve bu Cumhuriyet'tir.

Şu anda bizler Cumhuriyet'in özellikle içindeki aktörler olarak bugüne kadar bu sistemi öyle veya böyle aldık geldik. Ama bu sistem ihtiyaçlara cevap vermiyor. Bu vücuda bu sistem dar geliyor.

EYALET SİSTEMİ TARTIŞMASI

Tabii burada dert başka. Şimdi işte son zamanlarda ortaya çıkardıkları bu eyalet falan vesaire gibi şeyler; hepsi buralardan neşet ediyor. Bakın bir defa Türkiye'nin eyalet sistemi vesaire gibi problemi, derdi yok. Gündemde böyle bir şey yok. Şimdi bu 18 madde, bunun içinde böyle bir şey var mı  Yok. Nereden çıkıyor bu, kim uyduruyor bunu? Bozukluk burada.

"BİZ HEP ÜNİTER YAPIYI SAVUNDUK"

Böyle bir şey olmadığına göre bunu söyleyecek birisi varsa meydanlarda ya ben söyleyeceğim ya da AK Parti'nin genel başkanı, başbakan söyleyecek. Böyle bir şey bizden çıktı mı?  Yok. Efendim şu söylemiş, bu söylemiş, bırakın bu işleri. Kimden söz sadır oluyor, onun bir kıymeti harbiyesi var mı yok mu?  Buna bakılacak. 14 senedir bu işi yapıyoruz. Hiçbir zaman böyle bir şeye teşebbüsümüz olmamıştır. Biz ülkemiz için böyle bir şeyi gündeme getirmedik. Biz hep neyi savunduk?  Üniter yapıyı savunduk."

KAMPANYA SÜRECİNİN EN ÇİRKİN ŞEYİ "DENİZE DÖKERİZ" SÖZÜYDÜ

Bu kampanya sürecinin en çirkin olayı efendim Samsun'dan gireriz, evet diyenleri İzmir'den denize dökeriz sözleriydi.

"SAYIN BAHÇELİ'NİN YERLİ VE MİLLİ DURUŞU ÖNEMLİYDİ"

Sayın Bahçeli'yle birlikte sadece kampanya sürecini ele almak yanlış olur. Parlamento sürecini de ele almak lazım. Yerli ve milli duruşu önemliydi.

YORUMLAR 68
  • Vatansever 7 yıl önce Şikayet Et
    bürokrasi ağırlıklı çalışılıp Suriyeliler güven içerisinde ülkelerine dönmeleri en güzeli tabii zalim esed devrildikten sonra
    Cevapla
  • İŞSİZ MÜHENDİS 7 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Cumhurbaşkanım.Herşeye EVET.Lakin kalifiye suriyeli demeyin.Ben kalifiye mühendis olarak 3 yıldır işsiz geziyorum.Ne devlet alıyor,torpilim yok belediye almıyor ben ne yapayım.Suriyelilere değil,önce bizlere iş verin ne olur.Ben kafayı yememek için kendimi terapi ediyorum .Haa üniversite mezunu mühendislere iş yok derseniz ne olur suriyelilerede iş yok deyin.Herşeye evet, VATAN için EVET.Lakin işsizlik bizi bitirmek üzere REİS.Ne olur duy sesimizi.
    Cevapla
  • Ramo 7 yıl önce Şikayet Et
    Doktor açığımız ve Arapça Öğretmen açığımız var. Mutlaka değerlendirilmeliler.
    Cevapla
  • misafir 2 7 yıl önce Şikayet Et
    Suriyelilere vatandaşlık içinde referandum yapılsın. Kalifiye eleman ülkemizde yeterince var zaten
    Cevapla
  • Murat 7 yıl önce Şikayet Et
    Nerde var hani doktor hani özel alan uzmanları. Merak etme zaten alan aldı zaten senin gibi şövenistler yüzünden hem paraları hem de en iyi uzmanları çoktaan batıya göç etti bile. Sana kalanlar da zaten dolgu maddesi.
    Cevapla
  • yavuz 7 yıl önce Şikayet Et
    bu ülkeye hainlik eden kim varsa vatandaşlıktan çıkarılsın. demiyoruz. suriyeliler diyoruz. bırakın bu lafları adamlar savaş bitse zaten durmaz. hainler gitsin suriyeliler kalsın. hadi Halk oylaması yapalım. memleket hain dolu yoksa bu kadar polis Şehid olurmu? gariban suriyelileri gündeme getirenlerde hainler. uyanık olalım. meral akşener de son günlerde eyalet diyor. bunların babaları düğmeye basmışlar.
    Cevapla
  • hakan oz 7 yıl önce Şikayet Et
    tüm umutları kırılıp evet çıkacağını anlayanlar Suriyeli mülteciler üzerinden siyaset yapıp hayır çıksın derseniz yarın siz o Suriyeliler den beter olursunuz ve Türkiye gibi size kapısını açacak kimseyi bulamazsınız. artık sizde gidersiniz kandile orada bitmek üzere olan teröristlere hain lazımmış
    Cevapla
  • nevzat 7 yıl önce Şikayet Et
    Yerden göğe haklısın dönüp dolaşıp bu mazlumlarla uğraşıyorlar. Elbette bizim de sevmediklerimiz var ama orada hala kimyasal atılıyorsa ,varil bombaları atlıyorsa hangi insaf onları oraya gönderir. El vevap İnönü gibiler (bkz: Boraltan köprüsü olayı). EvelAllah Reis kimseyi teslim etmedi etmeyecekte)
    Cevapla
  • VÉNUS HOTTENTOTE 7 yıl önce Şikayet Et
    aynen kardesim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı