Erdoğan'dan Avrupa'yı üzecek açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Kartal mitinginde Avrupa'ya sert mesajlar verdi.

GİRİŞ 15.04.2017 13:09 GÜNCELLEME 15.04.2017 14:40
Bu Habere 41 Yorum Yapılmış

Anayasa değişikliği referandumuna 24 saatten az bir zaman kala Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da on binlerce kişi ile bir araya geldi.

Kartal mitinginde halka hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hedefinde Avrupa vardı. "Bugünkü hasta adam Avrupa Birliği" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ticaret hacmi daralıyor. IMF'ye borcumuz var mı? Yok. Geldik sıfırladık. Ekononmiyle, vizeyle, ticaretle tehdit edenler dönüp kendilerine baksınlar. Türkiye'nin önünde bunlar durabilir. Şu anda biz G-20 ülkesiyiz. Şimdi hedef ilk 10." ifadelerini kullandı.

Erdoğan sözlerine şöyle devam etti;

"Avrupa ülkeleri alenen kampanya yürütüyorlar. Size ne ya! Size ne? Avrupa'nın milletvekillerine ne? Parlamentosunun önünde Erdoğan'ın resmi şakağına silah dayatılmış, "Erdoğan'ı öldürün" diyor. Nerede bu? İsviçre Parlamentosu. Allah'ıma hamdolsun, demek onlara dahi bu korkuyu vermişiz. Biz düşmana korku, dosta muhabbet erleriyiz. Bizim farkımız bu. Nerede İsviçre'nin yönetimleri? Niçin bu teröristlere orada haddini bildirmiyor. İşte bunların ne olduğunu anlayın.

PAPA'NIN KARŞISINDA İP GİBİ DİZDİLER NASİHAT ALDILAR

Bakıyoruz AB üyesi ülkeler Vatikan'a gitti. Vatikan'da ne işiniz var? Vatikan AB üyesi mi? Değil. Bunların içinde protestan, ortodoks, ateist var. Bunların hepsi katolik olan Vatikan'a gidiyor? Hepsi diziliyorlar, nasihatlarını aldılar, kuzu kuzu ayrıldılar. Çünkü bunlar tek millet. Bize gelip de şöyle, böyle demesinler. Külahımıza anlatsınlar. 54 yıldır bu ülkeyi oyaladılar. İşte 16 Nisan bunun dönüm noktası olacak. Erdoğan çok sert, evet. Biz kime sert, kime yumuşak davranacağımızı çok iyi biliriz. Ama hiçbir zaman baş eğmeyiz. Bunlara hakikati, doğruları söylediğimiz için rahatsız oluyorlar. 

ETA GİBİ SİLAHLARI GÖMMEDİKLERİ SÜRECE HAYAT HAKKI YOK

Avrupa'nın bizimle sorunu halkoylamasındaki tavrı değil. Açtıkları hendeklere, çukurlara bu töristleri gömdük ya! Rahatsızlık buradan geliyor. Yaklaşık 20 ayda yaklaşık 11 bin teröristi etkisiz hale getirdik. O silahlar gömülmediği sürece ETA gibi yapmadığı sürece bu ülkede onlara yaşam hakkı yok. Bayan bakanımızı arabaya mahkum ediyorlar. Oraya toplanmış olan vatandaşlarımızın üzerine atlarını, itlerini salıyorlar. O itler Hüseyin Kurt'umuzun baldırından parça kopardı.

ŞİMDİ BİZE MAHKEMELERE GİTMEYİN DİYE HABER GÖNDERİYORLAR

Şimdi bu işi uluslararası mahkemelere taşımayın diye haber gönderiyorlar. Yaptıklarınız yanınıza kar kalmayacak? Nerede sizin adaletiniz, nerede insan hakları? Araştıracağız, ne gerekiyorsa onu yapacağız. Bunların kimseye söyleyecek sözü kalmadı. Biz demokrasiye yaklaştıkça onlar uzaklaşıyorlar.

BUGÜNÜN HASTA ADAMI KİM BİLİYOR MUSUNUZ? AVRUPA BİRLİĞİ

Bugünkü hasta adam Avrupa Birliği. Ticaret hacmi daralıyor. IMF'ye borcumuz var mı? Yok. Geldik sıfırladık. Ekononmiyle, vizeyle, ticaretle tehdit edenler dönüp kendilerine baksınlar. Türkiye'nin önünde bunlar durabilir. Şu anda biz G-20 ülkesi miyiz? Şimdi hedef ilk 10."

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kuzum kuzum...


"EVET İLE HAYIRI AYNI KEFEYE KOYAMAM"

Kartal mitingi öncesi Tuzla'da konuşan Erdoğan, şu mesajları verdi:

"Kandil 'hayır' diyorsa, bölücü başının olduğu İmralı 'hayır' diyorsa, Pensilvanya'daki şarlatan 'hayır' diyorsa demek istikametimiz doğru değil mi? Yarın bir de sandıktan Allah'ın izniyle evetler patladığı zaman ne olacağını düşünün.

Yarın akşam inşallah bu millet kendi bayramını yapacak. Bazıları şöyle diyor, 'evet' diyen de 'hayır' diyen de, kardeşim 'hayır' diyeni anlayışla karşılarım ama evetle hayırı aynı kefeye koyamam, aynı kefede, aynı torbada nasıl durur, olur mu böyle bir şey? Anlayışla karşılarız o ayrı mesele. Niye? Demokrasi bu. Ama eğer hepsini aynı yerde tartacak olursak neden bu kadar mücadele veriyoruz ki? Değil mi?

Anayasa değişikliği milletimize hem kendisinin hem çocuklarının geleceği için çok önemli bir yönetim sistemi teklif ediyor. Buna karşı çıkanlar dikkat ediniz, kendileri hiçbir teklif getirmiyor, sadece 'olmasın, yapılmasın, değişmesin' diyorlar. Siz bu kafayı çok iyi tanırsınız. Bunların ülkenin ve milletin hayrına dikilmiş bir tek ağaçları, üst üste konulmuş iki tuğlaları yoktur. Her şeye karşı çıkmayı, her şeye şimdi olduğu gibi 'hayır' demeyi siyaset sanıyorlar. Neye hayır dediklerini bilmedikleri için de sürekli saçmalıyorlar."

YORUMLAR 41
  • emk pöh 7 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa atalarımızı iyi tanır Avrupa Avrupa bu gelen Türklerin ayak sesleri
    Cevapla
  • oku yorum 7 yıl önce Şikayet Et
    Etmemek için vatana ihanet Kahraman ecdadın evladı bu millet Onaltı Nisan günü Elbette kararımız can-ı gönülden EVET
    Cevapla
  • misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    silahları gömmek diye birşey yok ellerindeki bütün silahları kendileriyle birlikte teslim edecekler cinayet işleyenler ağır şekilde cezalandırılacak af yok salıverilme yok ama amerikanın avrupanın rusyanın bu teslimiyete asla izin vermeyeceği kesindir düşünmesi bile insanı sinirlendiriyor anlaşma yooooookk yoksa yanar duman olursunuz şehitlerin ahı karada havada kalmaz bırakmaz ahlarını ALLAH yakar duman eder
    Cevapla
  • nereli 7 yıl önce Şikayet Et
    Bizi biraz anlasaydın eyyyyy ab.
    Cevapla
  • Scelik 7 yıl önce Şikayet Et
    Evet çıkıcak ben en çok hayır diyenleri merak ediyorum acaba ilerde bu ülkede utanmadan nasıl yaşıyacaklar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?
Rekorları altüst etti! Mükafatı kaptı: Okan Buruk'a yüzde 150 zam