Erdoğan'dan AKPM açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKPM'nin kararına ilişkin yaptığı açıklamada, 'karar tamamen siyasi, tanımıyoruz' dedi.

GİRİŞ 25.04.2017 21:19 GÜNCELLEME 26.04.2017 10:26
Bu Habere 66 Yorum Yapılmış

Erdoğan, Reuters'a verdiği röportajda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu ve soruları yanıtladı.

"FRANSA OHAL'DE SEÇİM YAPTI"

AKPM'nin "siyasi denetim" kararına ilişkin soru üzerine Erdoğan, Fransa'da pazar günü bir seçim yapıldığını hatırlatarak, bu seçimin OHAL şartları içerisinde gerçekleştiğini belirtti.

Fransa'da yaklaşık 1,5 yıldır neden OHAL uygulamasının yürürlükte olduğunu soran Erdoğan, "Sadece bir terör örgütüne karşı -ki sadece 15-20 kişinin öldürüldüğü bir terör olayıydı bu, bunun ardından- böyle uzun süreli bir OHAL uygulamasına başladı. Pazar günü yapılan seçim OHAL şartları altında yapıldı. Şimdi 15 gün sonra yapılacak olan seçim yine OHAL şartları altında yapılacak. Peki Fransa ile ilgili acaba böyle bir şart ve yahut böyle bir uygulama gündeme geliyor mu? Böyle bir şey asla yok. Türkiye'de devletin yıkılmasına yönelik bir darbe girişimi var. Bu darbe girişimine karşı Türkiye OHAL'i uygularken, silahlı kuvvetlerinin içerisindeki bu FETÖ mensuplarını temizliyorsunuz, emniyetin içerisindeki terör örgütü mensuplarını temizliyoruz, aynı şekilde devletin kurumlarının içerisine sızmış olan bu terör örgütü mensuplarını temizliyoruz. Bunu temizlemek mecburiyetindeyiz." diye konuştu.

"BU KARARI TANIMIYORUZ"

Doğu Almanya ile Batı Almanya'nın birleşmesi sürecinde 500 bini aşkın insanın devletten temizlendiğini belirten Erdoğan, "Buna kimse bir şey diyebilmiş midir? Dememiştir. Şu anda Türkiye'ye karşı alınan bu karar tamamen siyasidir. Biz zaten böyle bir kararı tanımıyoruz. İstedikleri kadar böyle bir kararı almış olsunlar. Çok da büyütmüyoruz. Bu karar alınmıştır, geçmiştir." dedi.

Erdoğan, şu anda bu durumda olan 10 kadar ülkenin olduğunu dile getirerek, bunların içerisinde Arnavutluk, Azerbaycan, Bosna Hersek, Ermenistan, Gürcistan, Moldova, Rusya, Sırbistan ve Ukrayna'nın bulunduğunu anlattı.

"KARARLI ŞEKİLDE YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ"

Dünyaya seslenen Erdoğan, "İşin hakikatı budur. Böyle bir hakikatın olduğu yerde insanları biz insanları özellikle vicdana bir defa siyasi yaklaşımlardan uzak olarak vicdanlarının sesini duymaya özellikle çağırıyoruz. Uyarlar uymazlar, hiç önemli değil ama biz hak ve özgürlükler noktasında mücadelemizi aynı samimiyetle sürdüreceğiz ama bu terör örgütlerine de başta PKK, FETÖ ve DEAŞ tüm bunlara karşı verdiğimiz mücadeleden asla taviz vermeyeceğiz, kararlı şekilde de yolumuza devam edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

YORUMLAR 66
  • maskkk 6 yıl önce Şikayet Et
    bencede büyütmeye gerek yok çok da tın
    Cevapla
  • Ergin 6 yıl önce Şikayet Et
    Şaşkın inceldiği yerden kopsun diyo.AB ile yolları ayırmaya karar verilmiş günü ve saati bekleniyo:)))
    Cevapla
  • şaşkın 6 yıl önce Şikayet Et
    tanımıyoruz demenin bir hükmü var mı, bilmek istiyorum. yani sonuç ne olacak?
    Cevapla
  • bahri 6 yıl önce Şikayet Et
    seni seviyoruz sayın cumhurbaşkanım her zaman arkandayız yanındayız
    Cevapla
  • VLT 6 yıl önce Şikayet Et
    lütfen aç kapıları sal suriyelileri üstlerine REİS anladıkları dil buuuuuuuu
    Cevapla
  • gomeç 6 yıl önce Şikayet Et
    sureyeli insanlara aciyorinsan oldugu icin yoksa simdiye coktan acmisti
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Parti teşkilatı İstanbul’da milyonlarca seçmene nasıl dokunabiliyor?
Haftaya damga vuran pozisyonun VAR kayıtları açıklandı