AK Parti'den Defarges hakkında suç duyurusu

Başbakan Yıldırım ile diğer AK Partili yöneticiler, Fransız siyaset bilimci Defarges hakkında, "Cumhurbaşkanına suikast suçuna azmettirmek"ten suç duyurusunda bulundu.

AK Parti'den Defarges hakkında suç duyurusu
AK Parti'den Defarges hakkında suç duyurusu
GİRİŞ 26.04.2017 17:32 GÜNCELLEME 26.04.2017 17:33
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım ile diğer AK Partili yöneticiler, Fransız siyaset bilimci Philippe Moreau Defarges hakkında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik ifadeleri nedeniyle "Cumhurbaşkanına suikast suçuna azmettirmek"ten suç duyurusunda bulundu.

AK Parti avukatları Muammer Cemaloğlu ve Burhanettin Sevencan, müvekkilleri adına Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına üç sayfalık suç duyurusu dilekçesi verdi.

Dilekçede Defarges'ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında televizyon kanalında sarf ettiği "Gördüğümüz kadarıyla hukuki yol kapandı, ya iç savaş ya da söylenmesi zor bir hipotez, Erdoğan'ın öldürülmesidir. Böyle bir ortamda suikastı unutmayalım." sözlerine yer verildi.

Defarges'ın açıklamalarının, uzun süredir Batı'da devam eden AK Parti'nin kurucu genel başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere AK Parti'ye, Türkiye'ye, Türk milletine yönelik düşmanlığın geldiği noktayı açık ve net bir şekilde ortaya koyduğu belirtildi. 

YORUMLAR 6
  • fb li 6 yıl önce Şikayet Et
    zaten çürümüş
    Cevapla
  • ali 6 yıl önce Şikayet Et
    allah bu gibi düşüncede olan kişi kurum ve kuruluşları karh perişan ve halaketsin inşallah.galipolan sadece doğrulardir.galipolan allahtır.
    Cevapla
  • abdullah kul 6 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Cumhurbaşkanımıza hakaret eden ülkelere Osmanlıca cevap verilmelidir, bu tür saldırılar Hristiyancadır, Türk Devleti ve Onun Cumhurbaşkanı oyuncak değildir.
    Cevapla
  • Vatan sevdalısı 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu yezit tamamen kafayı sıyırmış bunağın tekidir....Onun için bu söylemleri yüzünden en kısa sürede gereği yapılmalıdır..
    Cevapla
  • Ercan 6 yıl önce Şikayet Et
    Ağzımı bozduracak, domuz, dalkavuk gavur.. Seni gidi moruk, elin ayağın birbirine girmiş hala Reise laf et.. Seni var ya..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeni bir “Yakup’un keçisi damdan düştü” vakası
Ebu Ubeyde’nin konuşmasının tamamını yayınlıyoruz... Bütün dünyaya duyurdu:Hazırlanıyoruz!