Vali Şahin: Dilenenler Suriyeli değil Türk!

İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul’da yaşayan Suriyeliler ile ilgili sorun olmadığını belirterek, "Dilencilerin çoğunun aslında kendi vatandaşımız olduğunu sonradan gördük" dedi

Vali Şahin: Dilenenler Suriyeli değil Türk!
Vali Şahin: Dilenenler Suriyeli değil Türk!
GİRİŞ 15.05.2017 10:11 GÜNCELLEME 15.05.2017 10:14
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Vali Şahin, İstanbul’un güvenli bir şehir olduğunu belirterek, "İstanbul, İstanbul’dan ibaret değil. Türkiye’nin genel durumu da buna dahildir. Etrafımızdaki ülkelerin de çok ciddi iç sorunları var. Dolayısıyla sizin etrafınızda ateş yanıyorsa, ateş size sirayet etmese bile onun dumanı, gürültüsü, huzursuzluğu da bulaşıyor. Türkiye ve İstanbul’daki son birkaç yıllık olaylar da bunların kaçınılmaz tezahürleridir. İstanbul’da güvenlik anlamında bütün tedbirleri en üst seviyelerde alıyoruz. Bildiğimiz, gördüğümüz her tehdit karşısında tedbir almaya çalışıyoruz. Bütün eksikleri tamamlıyoruz. Ama takdir edersiniz ki; terör asimetrik bir faaliyet. Nereden, ne zaman, ne şekilde ortaya çıkacağı kestirilemiyor. Terör, çok haince çok kalleşçe yöntemler kullanan bir olgu maalesef ve dünyanın her tarafında karşımıza çıkıyor. İstanbul en az, dünyanın diğer metropolleri kadar güvenlidir” değerlendirmesini yaptı.

“DİLENENLER SURİYELİLER DEĞİL, KENDİ VATANDAŞLARIMIZ"

İstanbul’daki Suriyeliler’in sorunlarından bahseden Vasip Şahin, “Türkiye genelinde Suriyeliler, 3 milyon kadar. İstanbul’da ise bu rakam, kayıtlı olarak 600 bin civarında. İstanbul’da yeme, içme, eğitim, barınma ve emniyet hakları azami derecede karşılanıyor. Fakire, yolda kalmışa, ihtiyaç halinde olana, zayıf düşmüşe her zaman kucak açmış bir devletimiz var; bugün de o hasletler ile varlığını sürdürüyor. İstanbul’da Suriyeliler ile ilgili ciddi sorunlar yok. Sokaklardaki dilencilerin çoğu, sığınmacılar değil; aslında kendi vatandaşımız olduğunu sonradan gördük. Sokaklan yaptıkları kötülüklerden Suriyeliler hakkında kanaat oluşturmayalım. Biz devlet olarak onlara kucak açtık, onlar da bu güzellikler içinde yaşıyor” açıklamasında bulundu.

YORUMLAR 10
  • kimizbiz 6 yıl önce Şikayet Et
    guneydogu illrrimizden malesef bu durumu suistimal edenlrr var. zaten arapca bilmeyede cok gerk yok 10 kelime ile para toplanabilir. kim dilenen ile muhabbet ediyor. hatay urfa antep gibi illerden gelen bazi kisiler suriyeli imis gibi dileniyor. yazik . cehennem hic luzumsuz degil.
    Cevapla
  • hakan 6 yıl önce Şikayet Et
    metrobüse binip haramidere durağına git bakayım Suriyeli dilenci çocuk var mı yok mu
    Cevapla
  • reus 6 yıl önce Şikayet Et
    hadi ordan cami önlerinde dilenenler arapça öğrenen türkler heralde.
    Cevapla
  • mehmet 6 yıl önce Şikayet Et
    dilenenlere yeni bir dilenme bahanesi figüranı çıktı, aslen suriyeli değil ama türk insaanının insafını kullanıyorlar, ve ayrıca 25 milyar avrupadan ödeniyor, türkiyenin cebinden çıkmıyor, çıksa bile biz insanlığımızı kulun takdiri için değil allahın emri olduğu için yaparız güzel kardeşim, o dilenme işini bile rant haline getiren adilere söylenmeli ve yapılmalı ne yapılacaksa
    Cevapla
  • hakan. 6 yıl önce Şikayet Et
    Dilenenler, eğer Türk vatandasim sa durum daha da vahim. Șu ana kadar Suriyelilere 25 milyar dolar harcanmiș. O para ile ülkemizde. fakir kalmazdı.
    Cevapla
  • veli 6 yıl önce Şikayet Et
    Kimse kusura bakmasın ama 25 milyar en asgari insanlık vecibeleri uğruna mazlumlar için harcandığında itiraz için kıvranıp muhalefet üretenleri insani değerler açısından iyi niyetli değerlendiremiyorum. Yıllarca Türkiye faiz ve yolsuzluk bataklığında bu paraların onlarca yüzlerce katını kaybetti. 40-50 yıl önce tamamlanması gereken altyapı ancak son 15 yıl içinde gözle görünür hale geldi. 25 milyarı mazlumlara veren zihniyet altyapı üst yapı çalışmalarında 80 yıllık Cumhuriyet dönemini 3-5 'e katladı. Ayrıca bahsedilen para dilenenlere harcanmadı. Genel manada ihtiyaç sahipleri dilenmiyor. Dilenciliğin sektör olduğunu her kes biliyor.
    Cevapla
  • ali 6 yıl önce Şikayet Et
    Kayseride gördüğüm dilencilerin hemen hemen hepsi ya hataylı ya da antepli ,konuşma şivelerinden dolayı suriyeli zannediliyo ama deil..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Galatasaray ve Fenerbahçe'nin gözü dev gelirde!
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı