Erdoğan sert çıktı: Yaptıkları sömürü!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TOBB'un 73'üncü Olağan Genel Kurulu'nda 'Faizi sömürü aracı olarak görüyorum, bu sorunu da çözeceğiz' dedi.

GİRİŞ 24.05.2017 12:57 GÜNCELLEME 24.05.2017 13:22
Bu Habere 44 Yorum Yapılmış

TOBB'un 73'üncü Olağan Genel Kurulu'na katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan faiz konusunu yine gündemine getirerek noktayı koydu ve 'Bu sorunu çözeceğiz' dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bir kredi faizleri noktasında her yerde yüksek faizden şikayet var mı, var. Bunu hep gündemimde tuttum, gündemimde olmaya da devam edecek. Faizi ben ülkede, yüksek faizi bir sömürü aracı olarak görürüm. Sömürü aracı olarak bir faiz mantığı var. Kredi faizini uygun şartlarda vereyim de ülkem de ben de kazanayım anlayışı yok. O krediye mahkum olan girişimci, karınca yazısı kadar, altına imzayı atıyor, içinde ne var ne yok bundan haberi yok. Allah'ın izni ile bunu da çözeceğiz." ifadelerini kullandı.

İşte o konuşmadan satır başları

"Sizlerin aynı zamanda bulunduğunuz şehirlerin kanaat önderleri olduğunuzu da biliyorum. Bu salon aslında Türkiye'nin yelpazesidir. İş dünyamızın lokomotifliği, emeği ve desteği olmadan hedefimize ulaşmamız mümkün değildir. Üreten, istihdam oluşturan, ihracat yapan sizlerin azmi, heyecanı, enerjisi bizim için en büyük güç kaynağıdır.Yurtdışı seyahatlerimizde mümkün olan her yere işadamlarımızla birlikte gittik. Onların meselelerinin takipçisi olduk. Mevzuat veya bürokrasi engeli varsa onu kaldırmak için birlikte çalıştık.

FAİZİ SÖMÜRÜ KAYNAĞI OLARAK GÖRÜYORUM

Biraz önce de sayın başbakanın ifade ettiği gibi mevzuat amcadan hala kurtulmuş değiliz. Dünyanın neresine giderseniz gidin ne yazık ki bu bürokratik oligarşi her yerde sorun olmaya devam ediyor. Oluşumların içerisinde dahi az önce burada şikayet edildiği gibi örneğin kredi faizleri noktasında bakıyorsunuz her yerde yüksek faizden şikayet var mı, var. Bunu dillendiren bir Cumhurbaşkanı olarak hep gündemimde tuttum, hala da tutuyorum, gündemimde olmaya da devam edecek. Açık ve net söylüyorum yüksek faizi sömürü aracı olarak görüyorum. Krediye mahkum olan imzayı atıyor. Bu anlayış adil değil, bunu da çözeceğiz.

BU MİLLET ALNI ÖPÜLESİDİR

Özellikle 15 Temmuz'da güçlü duruşunuzla Ahilik sıfatını hak ettiğinizi ortaya koydunuz. Her birinize şahsım ve milletim adına ayrı ayrı teşekkür ediyorum. O çağrıya anında cevap vermek suretiyle bu milletin alnı öpülesidir. Dünyada bu milletin eşi benzeri yoktur. Bu milletin bir ferdi olmaktan iftihar ediyorum. TOBB ülkemizin geleceği için ekonomiyle demokrasinin aynı bütünün ayrılmaz parçaları olduğunu kabul etmiş kurumumuzdur. Hak ve özgürlüklerin korunması konusundaki hassasiyetiyle de milletimizin gönlündeki yerini güçlendireceğine inanıyorum. Sürekli ecdada atıfta bulunmamızın sizlerle sohbet ederken söze Ahilikten bahsetmemizin sebebi budur. Yakın uzak tüm geçmişimizle irtibatımızı sıkı tutmalıyız.

'6 AYLIK YOL HARİTASINI HAZIRLAYIN, GETİRİN' DİYECEĞİM

Türkiye'nin 2023 hedeflerini ilan ettik. Bu doğrultuda adım adım ilerliyoruz. 2053'e hazırlık olacak mahiyette çalışmalar yapıyoruz. İnşallah yıl sonuna kadar bütün bakan arkadaşlarımıza özellikle şunu kendilerinden isteyeceğim. Yol haritınızı 6 aylık olarak hazırlayın getirin diyeceğim. Bunun için hazırlıklarımızı kararlı olarak yapmamız gerekiyor.Dünyanın ilk 10 ekonomisinden biri haline gelerek bu büyük nüfusumuzu en etkili bir şekilde değerlendirmeliyiz. Eğitim seviyedik işgücü kalitesinde artış sayesinde rekabet gücümüz her geçen yıl güçlenecektir. Kişi başına milli gelirimizi 25 bin dolar hedefinin üzerine çıkardıktan sonra  dünyanın müreffeh milletleri arasında yerimizi almış olmalıyız.

TÜRKİYE İLK 20 ÜLKEDEN BİRİ OLACAK

Türkiye 2035 yılında 90 milyonu aşacak nüfusuyla dünyanın ilk 20 ülkesinden birisi olacaktır. Bütün bunlar bir ülkede bir dayanışma ruhunu getirecek. Bu ruh birbirine inandırma, kenetlenme, birlik beraberlik bizi muasır medeniyetler seviyesinin de üstüne taşıyacaktır. Çok daha hızlı yüreyeceğiz, inşallah ülkemizi yarışın içerisinde ilk 10'un içerisinde göreceğiz. Türkiye net ticaret fazlası, cari fazlası bir ülke haline gelmeden hedeflere ulaşamaz. 2035'de üretim gücümüzü küresel değel seviyemizin üstlerine çıkarmak durumundayız. Sanayi 4 adıyla ifade edilen teknoloji yoğun üretim yapısına geçerken insanlarımızı yeni ihtiyaçlara uygun alanlarda hizmet vermek üzere hazırlamalıyız. Amacımız, Türkiye'yi bölgesel bir güç olmanın yanında küresel bilgiye sahip bir ülke konumuna çıkarmak. İstanbul, Ankara başta olmak üzere şehirlerimizi yeniden ele almalı yeniden cesur dönüşüm projelerini yeniden hayata geçirmeliyiz. 

YERLİ OTOMOBİL ÇAĞRISI

Bir teklifim var. Bu milletin evladı olarak buna hasretim. Gelin, şu yerli yüzde 100 üretimi olan otomobilimizi TOBB camiası içerisinden çıkartalım. TOBB yüzde 100 yerli otomobili 'Made in Turkey' olarak çıkarsın. Biz bu konuda yanınızdayız.

PRİM VERMEYECEĞİZ, BERABER BAŞARACAĞIZ

Kendimizle birlikte dünyanın tüm mazlumları, mağdurları bu başarıları yakalamak mecburiyetindeyiz. Tüm bunları sizlerle birlikte yapıyoruz. Bizim işimiz kendisi, ülkesi ve milleti için bir şey yapmak isteyen herkesin önünü açmaktır. Az önce mevzuat dendi. Herşeyiyle katılıyorum. Ama bunu da beraber başaracağız. Buna prim vermeyeceğiz, vermeyeceksiniz. Bir yerde bir şey tıkanıyor mu bakan arkadaşlarımızı hep birlikte sıkıştıracaksınız. Bunu beraber yapacağız. Bir çok şeyler vardır ki, bunu bakan, başbakan, cumhurbaşkanı bilmeyebilir. Ama sizler kararlı bir şekilde süzdürürseniz, burada oligarşiyi ciddi manada çökertiriz. İnşallah bürokratik oligarşide bu işi başaracağız. Dünyayı şaşırtacağımıza inanıyorum. Birileri bizim başarılarımıza dudak bükerek bakıyor olabilir. Bugün başka bir Türkiye var. Gelin 2023'ün 2035'in Türkiye'sini inşa ederek, bize hala hasta adam olarak bakanlara derslerini verelim."

YORUMLAR 44
  • wanlı 6 yıl önce Şikayet Et
    tabi biz yıllar öncesinden biliyorduk faizin modern sömürü aracı olduğunu ama kim inanırdı ki
    Cevapla
  • !!!!! 6 yıl önce Şikayet Et
    Syn. Cumhurbaşkanım lakin faizin azı coğu olmadan komple kaldırılması gerektiğine dair ayet/ler var haram'ın ufağı küçüğü olmaz milli ekonomi lazım faizsiz dünyaya örnek olacak helalinden,inşaAllah bu da sizin zamanınıza nasip olur,inşaAllah
    Cevapla
  • osman 6 yıl önce Şikayet Et
    Önce Vakıfbank faizleri düşürsün de görelim. Devlet kendisi yapmıyorken özel sektörden beklemesi bir acayip
    Cevapla
  • hakannn 6 yıl önce Şikayet Et
    faiz dine aykiri kaldiralim komple icraaat lutfen
    Cevapla
  • Boyraz 6 yıl önce Şikayet Et
    Seni yaradana kurban Allah seni ve senin gibileri başımızdan eksik etmesin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü