Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde Uluslararası Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması finalinde konuştu.

GİRİŞ 24.05.2017 13:49 GÜNCELLEME 24.05.2017 14:32
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen Uluslararası Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması finalinde konuşan ​Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kur'an-ı Kerim'i sadece evimizin duvarlarına asmak için mi bulunduracağız yoksa hem güzel okumak hem anlamak bunlarla beraber mi yaşayacağız. Bize düşen Kur'an ile rabıtamızı her daim güçlü tutmaktır." çağrısında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan törende yaptığı konuşmada şunları söyledi;

"Bugünkü buluşmamızın bir önemli anlamı daha var. 15 Temmuz Şehitleri için Kur'an okudukları için kendilerine teşekkür ediyorum.  Allah'ın insan bir lütfu ve ikramı olan güzel ses en çok Kur'an-ı Kerim'e yakışır. Asırlardır Müslümanlar bir taraftan Kur'an-ı Kerim'i hem anlamanın hem de güzel okumanın gayesi içindeler.  Bir Müslüman olarak vazifemiz günlük hayat içinde her an yıpranan ruhlarımızı Kur'an-ı Kerim tilaveti ile ihya etmektir. Rabbim hepimize Kur'an'la yaşamayı, son nefesimizi yine Kur'an'la vermeyi nasip etsin.

KUR'AN-I KERİM'İ SADECE EVİMİZİN DUVARINA MI ASACAĞIZ?

Kur'an-ı Kerim'i sadece evimizin duvarlarına asmak için mi bulunduracağız yoksa hem güzel okumak hem anlamak bunlarla beraber mi yaşayacağız. Bize düşen Kur'an ile rabıtamızı her daim güçlü tutmaktır. Bu düşüncelerle yarışmanın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum. 15 temmuz gecesi şehadete yürüyen kardeşlerimiz başta olmak üzere tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum.Kur'an ayı geldi. Başı rahmet, ortası mağfiret, ortası ebedi azaptan kurtuluş olan Ramazan-ı Şerif ile müşerref olmak üzereyiz. Bu mağfiret ayının şimdiden hayırlı olmasını diliyorum."

YORUMLAR 2
  • kdrtnc 6 yıl önce Şikayet Et
    maşallah
    Cevapla
  • kdrtnc 6 yıl önce Şikayet Et
    maşaallah
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Tekin: Öğretmen atama rakamında uzlaştık
Son dakika haberi: Erdoğan'dan Alman gazetecinin sorusuna net cevap: O iş artık bitti