Bakan Soylu'dan 'açlık grevi' açıklaması!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın yaptığı açlık grevleri hakkında net konuştu.

GİRİŞ 25.05.2017 10:26 GÜNCELLEME 25.05.2017 10:39
Bu Habere 57 Yorum Yapılmış

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Trabzon'da katıldığı bir programda gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın yaptığı açlık grevleri hakkında 'Bu kişiler daha önce 25 kez gözaltına alındı' diyen Soylu şöyle konuştu:

"Biri akademisyen biri öğretmen iki devlet memuru açlık grevi eylemine başlıyorlar. Her zamanki gibi CHP'li vekiller gidip geliyor, HDP'li vekiller gidip geliyor. Hatta bazı vekiller iki öğün arasında komik açlık grevi yapıyorlar. Biri akademisyen, biri öğretmen güya OHAL kapsamında çıkarılan KHK ile ihraç ediliyorlar. Mesleklerine geri dönmek için de açlık grevlerine başlıyorlar. Yapılan haberlerde özellikle akademisyen ve öğretmen vurgusu yapıyorlar ki olay daha kolay yönetilsin, tiyatro daha güzel oynansın.



SİYASET TERÖRÜN KUKLASI OLMAMALI

Peki ben İçişleri Bakanı olarak sormak istiyorum; bu insanlar kasım ayından itibaren eylem yapıyorlar. Kasım ayından beri bu eyleme destek veren vekiller, basın mensupları  bu insanların DHKP-C'li olduklarını söylemedi.Dün TBMM'de de açıkladım;Siyaset terör örgütlerinin kuklası olmamalı. 

ÇOCUKLARIMIZI TERÖRİST EĞİTSİNLER DİYE GÖNDERMİYORUZ

5 Mayıs'ta Sıla Atabay adında bir DHKP-C mensubu etkisiz hale getirildi. Babasının çığlıklarını hepimiz duyduk. İzledik ve seyrettik. Bir babanın evladını DHKP-C'den kurtarmak için nasıl uğraştığını gördük. Bir babanın evladını DHKP-C'den korumak için nasıl dövündüğünü, DHKP-C mensupları tarafından nasıl tehdit edildiğini hep beraber tanıklık ettik. Bu kişiler devletin maaş verdiği maaşlar, biri öğretmenmiş biri de akademisyen kusura bakmasınlar biz çocuklarımızı terörist olarak eğitsinler diye okula göndermiyoruz.

BU MU EĞİTİMCİLİK

Bu mudur eğitimcilik? Böyle davaları olduğunu bildiğimiz öğretmene çocuğumuzu emanet eder miyiz? Bu iki kişinin yaptığı açlık grevlerine, DHKP-C'liler de yurt dışından destek veriyor. Kanada'da parlamento önünde eylem yapılıyor, ABD'de Beyaz Saray önünde, Paris'te, Brüksel'de eylem yapılıyor. Dertleri ne? Türkiye'nin menfaati için Beyaz Saray'a gittiği görülmüş şey değil. "

YORUMLAR 57
  • Mustafa 6 yıl önce Şikayet Et
    CHP ile HDPKK lı vekiller bu hainlerin maaşlarını aralarında toplayıp versinler.Hazineden hainlere zırnık yok.
    Cevapla
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    CHP sahiplenmiş ise bunlar kesin vatan hainidir.
    Cevapla
  • Ali 6 yıl önce Şikayet Et
    Dhkp c deyince savcı şehit eden alçaklar akla geliyor. Bu alçaklar neden dışarda?
    Cevapla
  • osmanlıdır 6 yıl önce Şikayet Et
    Suçları kesinleştiğinde aldıkları tüm maaşlarda geri alınmalı. Benim verdiğim vergi bu teröristlerin cebine girmemeli.
    Cevapla
  • bahadir 6 yıl önce Şikayet Et
    25 kez gozaltina alindilarsa bi halt yemisler yada yemeye kalkmislar neden buzamana kadar disarida bunlar? organize olup sucsuz vatandasin canini araclarini atese versinler diyemi?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi
Bayraktar TB3'ten bir büyük başarı daha