AK Parti'den içtüzük için MHP'ye çağrı

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, MHP'ye çağrıda bulunarak, "Nasıl anayasayı MHP ile birlikte inşa etmişsek, içtüzüğü de birlikte inşa edebiliriz" dedi

AK Parti'den içtüzük için MHP'ye çağrı
AK Parti'den içtüzük için MHP'ye çağrı
GİRİŞ 10.06.2017 11:44 GÜNCELLEME 10.06.2017 11:47
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın, TBMM İçtüzüğü değişikliğine yönelik grup başkanvekilleriyle yaptığı toplantıya ilişkin AA muhabirinin sorularını yanıtladı.Meclis Başkanı Kahraman'ın, İçtüzükle ilgili çok samimi ve güzel bir girişimde bulunarak, siyasi parti grup başkanlarını toplantıya çağırdığını anımsatan Elitaş, "Gönül isterdi ki grup başkanları, Sayın Kahraman'ın başkanlığındaki toplantıda fikirlerini beyan etsin. O çerçevede grup başkanvekillerine talimat vermeleri uygun olurdu." diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU NEZAKET SINIRLARINI AŞTI

Elitaş, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, bu toplantıya gelmeyeceğini nazik dille ifade ettiğini belirterek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ise nezaket sınırlarını aşan, hafif, basit bir dille AK Parti Grup Başkanı, Başbakan Binali Yıldırım'ı hedef alan bir cevap yazısı gönderdiğini söyledi. Elitaş, bunun, Kılıçdaroğlu'nun uzlaşmaz tavrının en belirgin özelliklerinden biri olduğunu savunarak, CHP'nin, ilanihaye uzlaşmaz tavrının devam edeceğinin anlaşıldığını söyledi.

MHP'YE ÇAĞRI: BERABER İNŞA EDEBİLİRİZ

Elitaş, MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay'ın ise TBMM Başkanı İsmail Kahraman ile yapılan toplantıda, makul, mantıklı bir yaklaşım sergilediğini belirtti. Elitaş, "Nasıl anayasayı MHP ile birlikte inşa etmişsek, İçtüzüğü de birlikte inşa edebiliriz. MHP'nin de bu konuda makul, olumlu yaklaşım sergileyeceğine inanıyoruz." dedi.Yeni anayasa gereği İçtüzük değişikliğinin yapılabilmesi için 4,5 ay gibi bir süre kaldığının anımsatılması üzerine Elitaş, gerekirse Anayasa Komisyonunun çalışma kararı alabileceklerini, Eylülde açılmasıyla birlikte Meclis Genel Kurulu'na da İçtüzük değişikliğini indirebileceklerini bildirdi.

Elitaş, "Sadece anayasaya uyum çerçevesinde mi değişiklik yapılacak yoksa İçtüzük baştan mı yazılacak?" sorusuna ise "Bence tamamını yenilemekte fayda var, bütün İçtüzüğü yeniden yapmakta fayda var. Çünkü bu içtüzüğe göre yeni teamüller ortaya çıkacak." yanıtını verdi.

YORUMLAR 25
  • Arif (R.T.E.) 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu iki milletin partisi bir olmaya devam ettiği sürece devletimiz üstünde oynanan tüm oyunlar bozulur inşallah. Sefer bizim,zafer Allahın dır.
    Cevapla
  • kuzey 6 yıl önce Şikayet Et
    ülkücülerin kıymetini yeni yeni anlamaya başladınız tebrikler
    Cevapla
  • vatan 6 yıl önce Şikayet Et
    ülküçü kafayı sıyırtmasında
    Cevapla
  • Niyazi 6 yıl önce Şikayet Et
    İçtüzük bilmem ama Şu IDAM Konusunda bir araya gelip çıkarın YASA yı CB nımız Onayacagını defalarca belirtti
    Cevapla
  • Selim 6 yıl önce Şikayet Et
    Oldu olacak kendinizi iptal edin bize katılın deyin daha mantıklı olurdu. Fakat MHP nin halk tabanında karşılığı olmayan bir teklif.
    Cevapla
  • Cengiz Y 6 yıl önce Şikayet Et
    Konu memleket olunca gerisi teferruattır.Vatan-millet-devlet sevdalısı 2 parti yetkilileri ve mensupları el ele vermelidir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sancaktepe Belediyesi'ndeki jakuzi yalanına İsmail Erdem'den tokat gibi cevap!
Muhalefet medyasından Merkez Bankası'na operasyon girişimi!