Eski Bakan Moğultay hayatını kaybetti

Eski Adalet Bakanı Mehmet Moğultay ABD'de hayatını kaybetti.

Eski Bakan Moğultay hayatını kaybetti
Eski Bakan Moğultay hayatını kaybetti
GİRİŞ 05.07.2017 21:46 GÜNCELLEME 06.07.2017 01:05
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

49 ve 50. hükümetlerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı görevlerinde bulunan 72 yaşındaki Mehmet Moğultay Amerika'da tedavi gördüğü hastanede vefat etti.

Moğultay, aynı zamanda bir dönem SHP ve CHP milletvekilliği de yapmıştı.

MEHMET MOĞULTAY KİMDİR?

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunudur. 1969-1987 tarihleri arasında serbest avukatlık yaptı. 1987-1999 yılları arasında TBMM 18., 19. ve 20. Dönemleri’nde üç dönem İstanbul Milletvekili seçildi.

1999 Genel Seçimleri’nde TBMM 21. Dönemi’nde, İstanbul'da, CHP’den tekrar liste başı oldu. Sosyaldemokrat Halkçı Parti’de ve Cumhuriyet Halk Partisi’nde Genel Sekreter Yardımcısı, MYK Üyesi ve Parti Meclisi Üyesi seçilerek bu partilerin üst düzey kademelerinde görev aldı.

"MİLLİYETÇİLERİ Mİ ALSAYDIM" DİYEREK TEPKİ ÇEKMİŞTİ

Moğultay, bakanlığı döneminde yoğun kadrolaşma yaptığı için eleştirilmişti. Moğultayın, "bu kadroyu örgütüme vermeyip de milliyetçilere mi verseydim? Seyfi Oktay ve benim dönemimde de 2 bin hâkim aldık" şeklindeki savunması ise büyük tepki çekmişti.

YORUMLAR 35
  • n.c 6 yıl önce Şikayet Et
    ya adam adaletle yasayip amerika da tedavi gorup ölmüs..İsci emekci birisiydi topragi bol olsun yokluktan yoksulluktan amerikalarda tedavi gorup vefat etmis...Allah Rahmet Etsin...
    Cevapla
  • Genç osman 6 yıl önce Şikayet Et
    Torpili gösterirler orada şimdi
    Cevapla
  • samet uyanık 6 yıl önce Şikayet Et
    Hangi adaletin bakan ı idi bu
    Cevapla
  • evetci 6 yıl önce Şikayet Et
    bir gecede 20bin kişiyi devletin hastanelerine ve kamu kurumlarına yerleştiren tek kişi tabiki kendi hemşehri ve yandaşlarını kılıçdaroğlundan bir farkı yok günahıyla sevabıyla yaradanın huzurunda bundanötesi allahın adalet terazisine kalmış.
    Cevapla
  • Şahin 6 yıl önce Şikayet Et
    Kemal K. yollara düşüren Enis Berberoğlu kararını veren yargı mensupları muhtemelen onun ataması. Ülkücü mü alacaktım diyerek 5000 hakim savcının sol tandanslı atadığını ifade etmişti
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Barbados, Filistin'i devlet olarak tanıdı
Sur Belediyesi'nde DEM Partililer Atatürk ve Erdoğan'a hakaret etti! Skandal görüntüler