Gündoğdu: Suni olaylarla gündem oluşturuyorlar

Gülyalı İlçe Başkanlığında konuşan AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu 'Son haftalarda laiklik kavramı üzerinden toplum kutuplaştırılmaya çalışılıyor' dedi.

Gündoğdu: Suni olaylarla gündem oluşturuyorlar
Gündoğdu: Suni olaylarla gündem oluşturuyorlar
GİRİŞ 05.08.2017 20:10 GÜNCELLEME 05.08.2017 20:10
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Partisinin Gülyalı İlçe Başkanlığındaki istişare toplantısında konuşan AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu "Son haftalarda laiklik kavramı üzerinden toplum kutuplaştırılmaya çalışılıyor, CHP de buna çanak tutuyor." dedi.

"BÜYÜK VE GÜÇLÜ TÜRKİYE'DEN RAHATSIZLAR"

"Türkiye'yi karıştırmak isteyen, Türkiye'nin güçlenmesinden rahatsız olan bir kesim var. Avrupa'sı, ABD'si, İngiltere'si, Türkiye'nin güçlü bir liderle, bölgesine hakim bir devlet olmasından huzursuz" diyen AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu sözlerine şöyle devam etti "Daha da güçlenen, ekonomisini büyüterek yoluna devam eden bir Türkiye istemiyorlar. Bu yüzden de her dönem Türkiye'nin içini karıştırmaya çalışıyorlar. PKK terör örgütü 37 yıldır Türkiye'nin başına bela edildi.

Şimdi de PYD'ye silah veriliyor, bunlarla birlikte FETÖ, DEAŞ ve DHKP-C gibi terör örgütleri var. Geçtiğimiz haftalarda CHP Tunceli Milletvekili Gürsel Erol, terör örgütü PKK'nın sınıf öğretmeni Necmettin Yılmaz'ı öldürmesine tepki göstermişti. Bizler de bunu alkışladık. Ama Erol'un teröre karşı gösterdiği tepkiyi CHP Genel Merkezinden göremiyoruz. Devletin sırlarını ifşa edenler için sözde "Adalet Yürüyüşü" yaptılar. HDP'nin oturma eylemine üst düzey katılım sağladılar. Tüm bunlar milletimizin vicdanını yaralamaktadır."

"SUNİ OLAYLARLA GÜNDEM OLUŞTURMAYA ÇALIŞIYORLAR"

CHP'nin her fırsatta laiklik üzerinden toplumu bölmeye çalıştığını belirten AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu "Cumhuriyet Halk Partisine oy veren kardeşlerimizi ayrı tutuyorum. Ancak CHP'nin üst yapısı kendi ülkesini dış güçlere şikayet eden bir zihniyete sahip. PKK'ya terör örgütü diyemeyen, aksine "Sırtımızı PKK'ya yasladık" diyen bir siyasi partinin eylemine destek vererek ülkemizde huzursuzluk yaratılmasına çanak tutuyor. CHP'nin bunu bırakması lazım.

Son haftalarda da farklı bir oyun sahneleme çabası içindeler. "Atatürk heykeline saldırdı" "mini etekliydi" gibi olaylarla gündem oluşturmaya çalışıyorlar.

28 Şubat sürecinde hepimizin gördüğü ve yaşadığı olayları tekrar sahnelemek istiyorlar. O dönemde Ali Kalkancı, Fadime Şahin, Müslüm Gündüz gibi kurmaca karakterlerle yapılanları iyi biliyoruz.

Ordu ilimizde böyle bir sorun yok. Türkiye'nin hiç bir bölgesinde böyle bir sorun yok. Başı açığı da, tesettürlüsü de özgürce yaşıyor. Karanlık odaklar suni olaylarla, kurmacalarla, malum medya üzerinden toplumda kutuplaşma oluşturmaya çalışıyorlar. Bunların amacı iç huzursuzluk ve çatışma ortamı çıkartmak. Yani yeni bir gezi girişimi."

"TORUN'A İADE EDİYORUM"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun'u da eleştiren AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu "CHP Ordu milletvekili ve partisinin genel başkan yardımcısı Seyit Torun da bir açıklama yapmış. "AK Parti'nin laiklik karşıtı eylemleri doğru değil" diyor. Bunu asla kabul etmiyor ve aynen kendisine iade ediyorum. AK Parti'nin laiklikle ilgili asla bir sorunu yoktur. 28 Şubat sürecinde kimlerin milletimize neler yaşattığını biliyoruz. Laiklik üzerinden toplumu kutuplaştırıp, çatışma çıkarmak isteyenler fırsat vermeyeceğiz. Bu ülkede başı açığıyla, kapalısıyla, mini eteklisiyle, müslümanıyla, gayri müslimiyle, kimsenin kimseyle sorunu yok. 80 milyon bir ve beraber tek yumruk olarak yaşıyor. Bizim tek sorunumuz dış güçlerin suni gündemleri ve müdahale çabaları. Koalisyon hükümetleri döneminde Türk siyasetine istedikleri gibi müdahale eden odaklar, bundan böyle Türkiye'nin kendi güdümlerinde olmadığı gerçeğini kabul edecek." diye konuştu.

YORUMLAR 10
  • gresunlu 6 yıl önce Şikayet Et
    chp turkiye nin degil almanyanin partisi onlara calisiyor ..önceliği islami degerlerimize saldirmak genleri bozuk insanlar tarafindan yonetiliyor ama biz halk olarak herseyin farkindayiz
    Cevapla
  • ömer35 6 yıl önce Şikayet Et
    chp bütün işini gücünü bırakıp izmirin acınası halini görsün önce.
    Cevapla
  • gurbetci 6 yıl önce Şikayet Et
    oy ve etnik haritalarini yanyana koyun anlarsiniz
    Cevapla
  • ceho 6 yıl önce Şikayet Et
    bunların yapacak bir işleri yok laiklik baş örtüsü namaz kilana yobaz derler
    Cevapla
  • bozok 6 yıl önce Şikayet Et
    laiklik dinsizliktir diye düşünenler var. laiklik devlet yapısıyla ilgilidir. Devlet her inanca eşit mesafede durur ve inancından dolayı kimseyi kayırmaz ya da eleştirmez. Her insan kendi inancını yaşama özgürlüğüne sahiptir ve devlet laiklikle bunu garanti altına alır.
    Cevapla
  • Anadolulu Müslüman 6 yıl önce Şikayet Et
    Bilhassa 90 lı yıllarda laiklik karşıtlığı olarak görüldüğü için üniversiteye alınmayan bacılarıma anlat sen bunu! Palavraya lüzum yok!
    Cevapla
  • Osmanli 6 yıl önce Şikayet Et
    O zaman biz Müslümanca yaşamak istiyoruz. Çocukarlımızı İslami kurallara göre yetiştirmek istiyoruz ama yapamıyoruz.
    Cevapla
  • Hasan S. 6 yıl önce Şikayet Et
    TBMM de teröristlere kol kanat olan bir partiyi (CHP yi) , T.C. nin bekasına karşı tehditkar tutumundan dolayı endişeliyiz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak