Başbakan: Kılıçdaroğlu’nun aklı başına gelmiş

Başbakan Binali Yıldırım, CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun “Sen ben kavgasını bırakalım” açıklamasına ilişkin “İyi aklı başına gelmiş demek ki.” şeklinde yanıt verdi.

GİRİŞ 11.08.2017 15:11 GÜNCELLEME 12.08.2017 09:42
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Başbakan Binali Yıldırım, Etimesgut Çarşı Camii’nde kıldığı cuma namazının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

“KILIÇDAROĞLU’NUN DA BU NOKTAYA GELMİŞ OLMASINA MEMNUN OLDUK”

Başbakan Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Hükümetten bir ricam var. Sen ben kavgasını bırakalım. Vatandaşın derdi var, çözmek gerekiyor” cümlelerine ilişkin ise “İyi aklı başına gelmiş demek ki. Önce kendisi bu işi bıraksın, memleketi, milleti yabancılara şikayet etmekten vazgeçsin. ‘Türkiye güvensizdir, can, mal güvenliği yoktur’ demekten vazgeçsin, adaletin verdiği kararlara saygı duysun, hakkında kovuşturma devam edenlere sahip çıkmasın, bıraksın adalet rahat çalışsın. Biz zaten çalışıyoruz. Biz, 15 yıldır çalışıyoruz, bu ülkenin kalkınması, büyümesi için, yollarıyla, sağlık sistemiyle, eğitim sistemiyle ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine ulaştırmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Biz de farklı bir durum yok, Kılıçdaroğlu’nun da bu noktaya gelmiş olmasına memnun olduk” şeklinde konuştu.

“O DEĞERLİ FİKİRLERİNİ KAMUOYUYLA BİZLERLE PAYLAŞSIN, ŞİKAYET ETMEKTEN ARTIK VAZGEÇSİN”

Bir gazetecinin, “CHP’nin bir iddiası daha var AK Parti’nin özellikle MİT tırları ve Enis Berberoğlu üzerinden gelmesinin komplo hazırlığı olduğunu iddia ediliyor bununla ilgili ne söyleyeceksiniz?” sorusu üzerine Başbakan Yıldırım, “Böyle bir evham içinde, böyle bir şey söz konusu olamaz. Adalet herkese lazım. Bir şekilde bir suçlamayla yargılanan insanlara sahip çıkmak adalet aramak değildir. Bırakalım yargı, bağımsız, tarafsız şekilde çalışsın. Yargıyı etkilemeyelim, gerçekler neyse ortaya çıksın. Onun için Sayın Kılıçdaroğlu, bu işlere kafa yoracağına ileride nasıl ülkeye daha fazla faydalı olurum, millete daha fazla nasıl faydalı olabilirim, eğer ülkenin kalkınması, daha da özgürleşmesi için terörün sona erdirilmesi için ve bölgesel sorunların tamamen ortadan kaldırılması için o değerli fikirlerini kamuoyuyla bizlerle paylaşsın. Şikayet etmekten artık vazgeçsin bunu bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 18
  • TALHA 6 yıl önce Şikayet Et
    çarkçı kemal yarında başka konuşur,chp ye bak ya kim kurdu kim yönetiyor,tam bir komedi
    Cevapla
  • Fehmi 6 yıl önce Şikayet Et
    Parti içi çok önemli. Parti içindeki siyasi ayağı temizlenmesi geremez mi? Halen kontrollü darbe demekten vaz geçecek mi?
    Cevapla
  • kaptan 6 yıl önce Şikayet Et
    ahh syn yildirim ne saf sin yaa akrep ne zaman akreplikten vazgcer ölünce KK zorda kaldi tüm oklar ona cevrildi almanya aciklamalri enisberberoglu olayi vs vs yani KK köseye sikisti zorda biraz daha ütüne gidilse birseyler bir yerden patlak verecek o da bunu cok iyi biliyor ve güya baris dilibirlik dili kullaniyor üzerine gitmekten vazgecmeyin bence
    Cevapla
  • gresunlu 6 yıl önce Şikayet Et
    o hukumete degil daese pkkya fetöye demistir birlik olun diye
    Cevapla
  • Erkan 6 yıl önce Şikayet Et
    Aklını satmış bir adamdan bahsediyoruz. Kendi düşüncesi olamaz. Yine birilerinin ağzıyla konuşuyor bence. Altından yine bişey cıkar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Seçime günler kala 3 parti, AK Parti ve Murat Kurum'a desteğini açıkladı
Yerel seçimler dünya basınında: Başa baş bir yarış