Erdoğan: Bunu yaparsak devran farklı döner

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin kuruluşunun 16'ncı yıl dönümü programında konuşma yaptı.

GİRİŞ 14.08.2017 21:18 GÜNCELLEME 14.08.2017 23:25
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin kuruluşunun 16'ncı yıl dönümünde partililere seslendi.

Erdoğan, özellikle AK Parti teşkilatında yapılacak köklü bir değişime işaret ederken, bunun bir tasfiye olmadığının da altını çizdi.

11 milyon AK Parti üyesine de seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, üye sayısını iki katına çıkarma hedefi koydu. Erdoğan "bunu yaparsak 2019 seçimlerinde devran farklı döner" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle konuştu:

Bugün kurumsal bir yapı olarak AK Parti'nin kuruluşunun 16. yılını kutluyoruz. Ama AK Parti'nin davası, binlerce yıllık geçmişe sahip. AK Parti, dünyayı güneş gibi aydınlatan yüce bir medeniyetin günümüzdeki sancaktarlığına, hizmetkarlığına talip bir partidir.

AK Parti, Türk milletinin binlerce yıldır kesintisiz şekilde süren devlet silsilesinin bugünkü adı olan Türkiye Cumhuriyeti'ni yaşatmak için gece gündüz çalışan bir partidir.

"11 MİLYON ÜYEMİZE SESLENİYORUM"

11 milyon üyemize Sincan'dan, Ankara'dan sesleniyorum; 2019'un Mart'ında 2019'un Kasım'ında bunu iki ile çarpmaya hazır mıyız? Bunu iki ile çarptığımız zaman bilesiniz ki devran farklı dönecektir. İnşallah Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, Kasım 2019'da farklı dönecektir ve Mart 2019'da farklı gelişecektir.

"KİMSE KERAMETİ KENDİSİNDEN GÖRMESİN"

AK Parti'nin Türkiye'ye kazandırdıklarının her biri elbette çok önemlidir, çok kıymetlidir. Ancak hiç kimse kerameti kendisinde görmesin. Bizim başarılarımızın gerisinde milletimizle kurduğumuz güçlü ilişki, ondan aldığımız büyük destek var.

AK Parti, kimsesizlerin kimsesi, sesini duyuramayanların sesi, gücü yetmeyenlerin eli kolu olduğu için bunca yıl milletimiz tarafından sahiplenildi.

"İKTİDAR İSTİYORSANIZ ÇALIŞACAKSINIZ, ALMAN DERGİSİNE ŞİKAYET ETMEKLE OLMAZ"

Siyaset meydanı er meydanıdır. Eğer başarı istiyorsanız, hele hele iktidar istiyorsanız çalışacaksınız, terleyeceksiniz, mücadele edeceksiniz. Yoksa Almanya'nın Focus dergisine AK Parti'yi şikayet etmekle iktidar olamazsın.

Öbür taraftan kalkıp yalan dolan her türlü yolsuzluğu yapmak suretiyle AK Parti'yi alt edemezsin. Eğer yürek varsa önce dürüst olacaksın ve bu yolda ne söz veriyorsan onu yapacaksın.

"KÖKLÜ BİR DEĞİŞİME İHTİYACIMIZ VAR"

Değişim tabii bir olgudur. Her kongrede teşkilatlarımızı her seçimde milletvekillerimizi, belediye başkanlarımızı aynı şekilde bunların altındaki kurulları, il genel meclislerini, belediye meclislerini belirli oranlarda değiştirmek suretiyle bugünlere geldik. Sadece bu defa çok daha köklü bir değişime ihtiyacımız var. Başarılı olan arkadaşlarımızla elbette yolumuza devam edeceğiz. Yıllardır partimize çok önemli hizmetler vermiş arkadaşlarımızın bazılarıyla farklı platformlarda çalışmaya ihtiyacımız var.

Bunun yanında yılların verdiği bir yorgunluk ve yıpranmışlık sebebiyle görevini devretmeye hazır arkadaşlarımızın olduğunu zaten biliyoruz.

"BU BİR TASFİYE HAREKATI DEĞİLDİR"

Bilhassa AK Parti il, ilçe kongrelerinde belde kongrelerimizi ve atamaları bitirdik. Şimdi ilçeler başlıyor, iller başlıyor ve böylece inşallah şubat sonuna kadar bütün bunları bitireceğiz. Yeni bir süreç...

Bütün bunlar bir tasfiye harekatı değildir, bu böyle bilinmeli. Bir bayrak yarışı olarak gördüğümüz bu hizmet kervanında görev değişimi gayet tabiidir.

"BU İHTİYACI VURGULU BİR ŞEKİLDE DİLE GETİRİYORUZ ÇÜNKÜ..."

Esasen AK Parti çatısı altında ülkeye ve millete hizmet etmek için hiçbir unvana hiçbir özel görevlendirmeye de ihtiyaç yoktur. Kendini bu büyük ailenin mensubu olarak gören herkes, partisi ve ülkesi için elinden geleni yapmıştır ve inanıyorum ki yapmaya da devam edecektir.

Teşkilatlarımızdaki değişim ihtiyacını vurgulu bir şeklide dile getirmemizin sebebi, 2019'a kadar yürütmemiz gereken hazırlıklarımızdır, bunun için de gayretli olmamız lazım.

"EREN YAVRUMUZA MAHCUP OLMAMAK İÇİN HEDEFLERİMİZE ULAŞACAĞIZ"

15 Temmuz şehitlerimize, terörle mücadele şehitlerimize, en son Karadeniz'de 15 yaşında hain kurşunların hedefi olan Eren yavrumuza karşı mahçup olmamak için bu hedeflerimize ulaşacağız.

Bunun için 2019 seçimlerinde milletimizle 2002 yılından beri sürekli tazelediğimiz ahdimizi bir kez daha ve çok daha güçlü bir şekilde inşallah yenileyeceğiz.

"BU KİŞİLERİ PARTİMİZDEN UZAK TUTMAK HEPİMİZİN EN BAŞTA GELEN GÖREVİDİR"

FETÖ başta olmak üzere terör örgütleri ile iltisaklı kişileri partimizden uzak tutmak ise hepimizin en başta gelen görevidir. Bu konuda en küçük bir gevşekliğe müsamaha göstermemeliyiz.

YORUMLAR 34
  • Objektiflik üzerine 6 yıl önce Şikayet Et
    Reis lütfen gerçek ekonomik rakamları incelemesi için ciddi bir komisyon kurdurun. Kağıt üstünde ne kadar güzel gözükse de piyasada ciddi sıkıntılar mevcut. Gıda başta olmak üzere tüm sektörde ciddi fiyat artışları mevcut ki uzun süredir böyle. Lütfen bu konuyu objektif olarak inceletin.
    Cevapla
  • Ramo 6 yıl önce Şikayet Et
    Kongre için Sincan çok iyi düşünülmüş. 28 şubatta darbeci alçakların tankları yürüttüğü Milli iradeyi ayaklar altına aldığı yerden Milli Diriliş kongresi.
    Cevapla
  • allim 6 yıl önce Şikayet Et
    Bina Altındaki Odun Ateşi Fırınları Kapanmalıydı...
    Cevapla
  • ali 6 yıl önce Şikayet Et
    taşeron firma olmayacaktı hala devam ediyor
    Cevapla
  • Fatih 6 yıl önce Şikayet Et
    Taşeron olmasa çok mu maaş alacağını zannediyorsun. Vasıflı olmayan bir kişi ticaret ile ilgilenmedikçe alacağı maaş gene o kadar olacaktır.
    Cevapla
  • zafer 6 yıl önce Şikayet Et
    hani vizeler kalkacakti? hani kapıları acacaktiniz?
    Cevapla
  • Fatih 6 yıl önce Şikayet Et
    Olan o zavallı mültecilere olacağı için yapmıyorlar. Ne kadar şükretsek az ki böyle merhametli ve onurlu bir Cumhurbaşkanımız var.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu
Bakan Bolat: Kamu kurumları İsrail firmaları ile ticaret yapmıyor