Bakanlıktan yurt dışındaki 99 kişi için çağrı

TCK'nın ilgili maddeleri uyarınca haklarında soruşturma ya da kovuşturma bulunan yurt dışındaki 99 kişi, 3 ay içinde Türkiye'ye dönmemeleri halinde vatandaşlıktan çıkarılacak.

Bakanlıktan yurt dışındaki 99 kişi için çağrı
Bakanlıktan yurt dışındaki 99 kişi için çağrı
GİRİŞ 10.09.2017 06:08 GÜNCELLEME 10.09.2017 06:38
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) ilgili maddeleri uyarınca haklarında soruşturma ya da kovuşturma bulunan yurt dışındaki 99 kişi, 3 ay içinde Türkiye'ye dönmemeleri halinde vatandaşlıktan çıkarılacak.

RESMİ GAZETEDE YAYINLANDI

İçişleri Bakanlığının, ilgili kanun kapsamında haklarında soruşturma ve kovuşturma yürütülen ancak yurt dışında bulunmaları nedeniyle kendilerine ulaşılamayanların vatandaşlıktan çıkarılacağına ilişkin 99 kişiyi kapsayan ilanı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kişilerin kimlik bilgilerinin yazılı olduğu listenin üzerinde "5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 302, 309, 310, 312, 313, 314 ve 315. maddelerinde yazılı suçlar nedeniyle haklarında cumhuriyet savcılıkları ve mahkemeler tarafından soruşturma veya kovuşturma yürütülen ve yabancı ülkede bulunmaları nedeniyle kendilerine ulaşılamayan aşağıda kimlik bilgileri yer alan kişilerin, 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanunu'nun 29. maddesinin 2. fıkrası gereğince bu ilanın Resmi Gazete'de yayınlandığı tarihten itibaren üç ay içinde Türkiye'ye dönerek ilgili mercilere müracaat etmedikleri takdirde anılan kanun hükümlerine göre Türk vatandaşlıklarının kaybettirileceği ilanen tebliğ olunur." ifadelerine yer verildi.

YORUMLAR 13
  • Deli Dumrul 6 yıl önce Şikayet Et
    Vatandaşlıktan çıkarmak bence tek başına bir çözüm değildir. Bu hain bu memleketi kendine hiç bir zaman vatan görmemiş ki, verdiğimiz ceza ne kadar etkilesin. Ona vatandaşlıktan çıkartılmasının yanı sıra ülkedeki tüm mal varlığına da el konmalıdır. Bu el konan malları da şehit derneklerinin hanesine irad yazılmalıdır.
    Cevapla
  • MilleT 6 yıl önce Şikayet Et
    3 ay değil 3 gün bile fazla.
    Cevapla
  • Mehmet 6 yıl önce Şikayet Et
    Daha beklemek anlamsiz.
    Cevapla
  • Kafka 6 yıl önce Şikayet Et
    Vatandaşlıktan çıkarıldıktan sonra yurt dışında doğan çocukları ve torununun torunları dahil bir daha türk vatandaşı olamıyorlar
    Cevapla
  • vedat 6 yıl önce Şikayet Et
    o uyari uzar da uzar. biran once cikartin vatandaşlıktan
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı