Erdoğan'dan Barzani'ye son uyarı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Barzani'yi son kez uyararak, "Eğer kendilerine gelmezlerse. Çok daha ileri adımlar atmakta tereddüt etmeyiz" dedi.

GİRİŞ 03.10.2017 12:38 GÜNCELLEME 03.10.2017 14:39
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

AK Parti grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, IKBY'deki illegal referandum için son sözünü söyledi. Barzani net bir dille uyaran Erdoğan, "Bizim kimseyi tehdit etmek gibi bir niyetimiz yok. Biz tüm samimiyetimizle ikaz görevimizi yerine getiriyoruz. Devlet olmanın gerektirdiği vakardan asla taviz vermeyeceğiz. Şimdilik sadece belirli alanlardaki ambargolarla yetiniyoruz. Artarak devam edecektir ki, eğer kendilerine gelmezlerse. Çok daha ileri adımlar atmakta tereddüt etmeyiz. Kuzey Irak yönetiminin bir an önce aklını başına devşirmesini talep ediyoruz." ifadelerini kullandı.



İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları

"Bölgemizde çok kritik, önümüzdeki asrı biçimlendirecek ehemmiyette gelişmeler yaşanıyor. Türkiye bu gelişmelerin merkezinde yer almaktadır. Bin yıldır bu coğrafyada bizi yok etmek için sayısız teşebbüs olmuştur. Biz devlet ve millet olarak hala dimdik ayaktayız. Bizi tehdit edenlerin, kefen biçenlerin, kriz dönemlerini fırsat bilip sırtımızdan hançerlemeye kalkanların hiçbirinin bu topraklarda esamesi okunmuyor.

TEHDİT GİBİ BİR NİYETİMİZ YOK, İKAZ GÖREVİMİZİ YERİNE GETİRİYORUZ

Bizim kimseyi tehdit etmek gibi bir niyetimiz yok. Biz tüm samimiyetimizle ikaz görevimizi yerine getiriyoruz. Atalarımızın "Dost acı söyler, ama gerçeği söyler" ifadesindeki gibi acı olabilir ama hakikatin kendisidir. Kuzey Irak'taki referandum krizi bölgemizin bağrına yeni bir hançer saplama girişimidir. Mesele çevredeki ülkeleri sonu gelmez bir kavga sürecine itmek isteyenlerin oyununa düşüp düşmeme meselesidir. Yanı başımızda kazılan, ateşini kin ve nefretin beslediği bu çukura izin veremeyiz. Irak, ne tek başına Kürt'ün, ne tek başına Türk'ün, ne tek başına Arap'ın değildir. Geleceğin ortak inşa edilmesi gereken bir yerdir. 

IKBY'YE SON UYARI: KENDİLERİNE GELMEZLERSE...

Devlet olmanın gerektirdiği vakardan asla taviz vermeyeceğiz. Şimdilik sadece belirli alanlardaki ambargolarla yetiniyoruz. Artarak devam edecektir ki, eğer kendilerine gelmezlerse. Çok daha ileri adımlar atmakta tereddüt etmeyiz
. Kuzey Irak yönetiminin bir an önce aklını başına devşirmesini talep ediyoruz. Bizi seveni biz de severiz ama aksi olduğu zaman gereğini yaparız. 



AYRIŞIRSAK DAĞILIRIZ

Bizim asıl sıkıntımız sürekli içeriden vurulmamızdır. 1980 sonrası rahmetli Özal'la yeniden sıçrama dönemine girdik, bu dönemde de PKK terör örgütü, 1990'lı yıllarda öyle bir tehdit haline geldi ki, ülkemizi tarihinin en büyük krizlerinin içine sürükledi. Allah'ın yardımı, milletimizin desteği ile bütün sıkıntıları aşıp hedeflerimize odaklanırken, Suriye ve Irak'ta hadiseler yaşanıyor. Suriye ve Irak'ta yaşanan gelişmeler doğrudan doğruya içişlerimizle alakalıdır. Ayrışırsak dağılırız. Dağılırsak yok oluruz. Beton gibi, çelik gibi, sapasağlam durmamız gereken bir dönemde geçiyoruz. Birleşeceğiz, bütünleşeceğiz, kenetleneceğiz ve tüm engelleri aşarak gümbür gümbür hedeflerimize devam edeceğiz. "

YORUMLAR 24
  • izmir 6 yıl önce Şikayet Et
    barzani tarafından 1 tane terörist gelirse f16 larla 2 saatte kyb yi haritadan silerim diyeceksin bak sana pkk yı kendi öldürecek ülkemizde 10 bin ajan var dış ülkelerden gelip iş yapan derhal bunları bulalım turist olarak gelenleri takip edelim uzun süreli kalanları takip edelim ne iş yapıyorlar ajanmı-fuhuşmu yapıyor ülkeyi bir güzel temizleyelim pkk ya yardım eden 5 bin şirket ve sanatçı var bunları derhal bulalım deşifre edelim içerdeki şer kadroları ve belediyeleri temizleyelim
    Cevapla
  • evet_isyan 6 yıl önce Şikayet Et
    Bir sürü şey söyledik ama hiçbir şey yapmadık ki daha. Neredeyse biz yalvaracaz ya gel vazgeç bizi zor duruma düşürme, yaptırım uygulamak istemiyoruz diye. Barzani bir geri adım atsa unutacak mıyız yani her şeyi? Biz uygulayalım yaptırımı geri adım atarsa kaldırmayı düşünelim bu nasıl iş ya. BU iş ikazla falan olacak olsa iki aydır olurdu. Adam referandumu yaptı bitirdi biz hala yaptırım uygulamadık hala ikazdan bahsediyoruz.
    Cevapla
  • tek gercek allah 6 yıl önce Şikayet Et
    sen ne dersen o Reis Allah ina kurban
    Cevapla
  • melih cevdet anday 6 yıl önce Şikayet Et
    Daha ileri mi? Daha ileri doğru bir adım görmedik ki daha ilerisini görelim.
    Cevapla
  • fatih 6 yıl önce Şikayet Et
    Bundan daha ileri adımmı olur Allah aşkına bu kaçıncı son uyarı...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Onlar işaret edildi! Erdoğan-Biden zirvesini engellemeye çalışıyorlar
Son dakika haberi: Erdoğan'dan Alman gazetecinin sorusuna net cevap: O iş artık bitti