IKBY'ye karşı yeni yaptırımlar geliyor!

Başbakan Yıldırım, IKBY'ye karşı atılacak yeni adımlar için İran,Irak ve Türkiye'nin bir araya geleceğini açıkladı.

IKBY'ye karşı yeni yaptırımlar geliyor!
IKBY'ye karşı yeni yaptırımlar geliyor!
GİRİŞ 10.10.2017 12:16 GÜNCELLEME 10.10.2017 12:20
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

AK Parti grup toplantısında konuşan Başbakan Binali Yıldırım, İdlib operasyonunu ve Irak'ın kuzeyinde yapılan illegal referandumu değerlendirdi. Başbakan IKYB'ye karşı tedbirlerin artırılacağını belirterek, "Tedbirlerimiz bunlarla sınırlı değil, yakın zamanda yine Irak, İran ve Türkiye olarak bir araya geleceğiz, alınacak yeni tedbirleri hep beraber kararlaştıracağız." dedi.

İşte Başbakan'ın konuşmasından satır başları

"Son zamanda Suriye'de yaşanan gelişmelere doğru şekilde yön verebilmek için Rusya ve İran'la inisiyatif aldık. Sınırımızı güvenlik altına almak amacıyla geçen yıl, 24 Ağustos'ta Fırat Kalkanı Harekatı'nı başlatmıştık. Bu harekat kapsamında güney sınırlarımızda 2 bin kilometrekarelik emniyetli alan tesis ettik. Halen bölgeye taşınan göçmenlerin normalleşme ve hayata tutunma çabaları devam ediyor. Bunun için de önemli altyapı işlerini yapıyor, onlara destek oluyoruz. ÖSO önden intikallerini yaptılar, gerekli hazırlıklar tamamlandı. 8 Ekim itibarıyla biizm silahlı kuvvetlerimize ait askerlerimiz orada keşif faaliyetlerine başlamış durumda. bu Fırat Kalkanı'ndan sonra Suriye'de sınırlarımız ötesinde gerçekleştirilen 2. faaliyet. Amacı çok açık ve nettir. Amacımız pek çok yerde, iç içe geçmiş sivil halk ve ılımlı muhalefet ile teröristleri birbirinden ayırmaktır. Gelecek kuvvetlere hazırlık sağlamak. Türkiye görevini, Astana sürecinde garantör ülkelerce mutabakata varılan angajman kuralları çerçevesinde yürütecektir.

KUZEY IRAK REFERANDUMU 

Irak halkı ve hükümeti DEAŞ ile uğraşırken bunu fırsat bilip kendi boş hayallerinin peşinde koştular. Tek taraflı girişim Irak anayasasının açık ihlalidir, hukuksuzdur. Bu gidişat onları hayıra götürmez, yol yakınken bu vahim yanlıştan dönmelerini tavsiye ederiz. Türkiye'nin Irak'taki tek muhatabı Irak merkezi yönetimidir. 

PEŞMERGE'YE VERİLEN EĞİTİME SON VERİLDİ

Peşmergeye vermekte olduğumuz eğitime son verdik. Erbil ve Süleymaniye'ye uçuşları durdurduk. Ülkemizin bazı illerinin kendi haritaları içinde gösterilen televizyonları uydu yayınından çıkardık. Habur Kapısı'nın civarında askeri tatbikatlara başladık. Kuzey Irak için aldığımız tedbirler kati suretle Irak'taki Kürt, Arap, Türkmen, Asuri ve Ezidi gibi unsurları hedef almamaktadır. Bizim derdimiz sorumsuzca davranan Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'dir. 

YAKIN ZAMANDA IRAK, İRAN VE TÜRKİYE OLARAK BİR ARAYA GELECEĞİZ

Tedbirlerimiz bunlarla sınırlı değil, yakın zamanda yine Irak, İran ve Türkiye olarak bir araya geleceğiz, alınacak yeni tedbirleri hep beraber kararlaştıracağız. "

YORUMLAR 6
  • izmir 6 yıl önce Şikayet Et
    ırağı ingilizler yönetiyor-iran pjk yı barındırıyor bize dostmu düşmanmı belli değil ırak madem dosttu niye kandili yıllarca korudu kim dost belli değil zor zamanlarda belli olur
    Cevapla
  • iyiniyetli 6 yıl önce Şikayet Et
    vurmayacaktınız neden askeri seçenek masada deyip durdunuz?! Türkiye gibi büyük bir devlet asla sözünü yere düşürmemeliydi...
    Cevapla
  • kaan 6 yıl önce Şikayet Et
    Vah zavallı Barzani 16 yaş hayalin suya düşüyor sanki
    Cevapla
  • Vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    yılanın başı olmaya heveslenen sinsi barzaninin başı ezilmeli, yediği kaba pislemesinin hesabı sorulmalıdır. bu alçak ağır bedeller ödemek zorundadır.
    Cevapla
  • ali 6 yıl önce Şikayet Et
    galip olan Allahtır.
    Cevapla
  • Adiga81 6 yıl önce Şikayet Et
    Büyük ilerleme var. Nasıl oldu da Allah adını büyük harfle yazabildin. Tebrik ediyorum.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'