Vize krizinde kritik mesaj!

Başbakan Binali Yıldırım Valiler Toplantısı’nda ABD ile yaşanan vize krizine değinerek "Temennimiz iki müttefik arasındaki ilişkilerin kısa sürede normale dönmesidir" dedi.

GİRİŞ 11.10.2017 14:29 GÜNCELLEME 11.10.2017 14:46
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Çankaya Köşkü'nde düzenlenen Valiler Toplantısı'na katılan Başbakan Binali Yıldırım, burada yaptığı konuşmanın başında ABD ile yaşanan vize krizine değinerek "Son günlerde Amerika ile yaşadığımız vize krizi gündemin sıcak konularından birisini oluşturuyor. Amerika'nın güvenlik zaafiyetini öne sürerek vize işlemlerini askıya aldığını duyurdu. Biz de ülkemize yakışanı yaptık, mütekabiliyet esasına dayanarak aynı karşılığı verdik. Temennimiz ilişkilerin kısa sürede normale dönmesidir. Türkiye olarak sağduyuyu elden bırakmayacağız." dedi.



Başbakan sözlerine şöyle devam etti;

İDLİB OPERASYONU

"Biz bölgede terör değil bir barış kuşağı oluşturmak için gayret sarfediyoruz. Şu an itibarıyla Astana'da alınan kararın gereğini yerine getirmek bakımından askerlerimiz İdlib'de bir sorumluluk üstlenmiş durumda. Amaç, Suriye'de kalıcı barışın tesis edilmesidir. 

VALİLERE  KRİTİK MESAJ

Biz en baştan beri millet devletin değil, devlet milletin hizmetinde olacak dedik. Size düşen görev devlet ile millet arasındaki mesafeyi kapatmaktır. Mesafe koymamaktır. Mutluluğunu, sevincini yüreklerinizde hissederek görev yaptığınızı biliyorum. Sizleri bu bilinç ve gayretinizden dolayı tebrik ediyorum fakat hayatın bir gereği olarak sürekli yenilenmeye ihtiyaç var. Başarılarımızla övünerek değil, daima yeni başarılar, daha iyisini nasıl daha iyi yapacağız düşüncesi ile çalışmak mecburiyetindeyiz. 

HATA YAPIN AMA HAİNLİK YAPMAYIN

Mesele ülkenin geleceği ve menfaati ise hata yapın ama hainlik yapmayın. Hata yapmaya alan var ama hainliğe asla alan yok. Bulunduğunuz şehirlerden milletin emaneti sizlerin omuzlarınızdadır. Rızasını beklediğiniz yegane mercii milletin ta kendisidir. "

YORUMLAR 21
  • yavuz 6 yıl önce Şikayet Et
    düşmandan müttefik olmazzzzz
    Cevapla
  • Uzay Su 6 yıl önce Şikayet Et
    İyi de sayın başbakanımız, ABD normale dönmüyor ki biz de normale dönelim. Kaldı ki ABD`nin normale dönmek istediğini de hiiiiç zannetmiyorum.
    Cevapla
  • şaşkın 6 yıl önce Şikayet Et
    bugün hala müttefik denmesi ilginç.
    Cevapla
  • Vatandaş1 6 yıl önce Şikayet Et
    Sayin basabakanim blof yapiyorlar Amerikanin haddine dusmus bize ters dusmek biz asiri gergin ortamdan uzak duralim yeter.
    Cevapla
  • mehmet_yazici 6 yıl önce Şikayet Et
    ne müttefiği beee
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Galatasaray ve Fenerbahçe'nin gözü dev gelirde!
İsrail'den İran'a saldırı: Açıklamalar peş peşe geliyor