AK Parti'den istifa açıklaması!

AK Parti sözcüsü Mahir Ünal, Edip Uğur'a tehdit iddialarıyla ilgili " Edip Uğur'a dönük hadsizliği varsa, sayın Uğur'un hukuki yollara başvurması gerekir." dedi.

GİRİŞ 31.10.2017 16:00 GÜNCELLEME 31.10.2017 16:34
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

AK Parti sözcüsü Mahir Ünal, geçtiğimiz günlerde Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı'ndan istifa eden Edip Uğur'a tehdit iddialarıyla ilgili konuştu. Ünal konuya ilişkin, "Siyasi riskin olduğu yerde keyfilik olmaz. AK Parti kendi değişiminin siyasi riskini alarak, Cumhurbaşkanımızın genel başkan olması ile birlikte kendisini 2019'a hazırlıyor. Bu süreçte Cumhurbaşkanımız demokratik hakkı olan istifaya çağırma hakkını kullandı. Sayın Edip Uğur, AK Parti'den de ayrılmayı tercih etti.  Görüşme Erol Kaya'nın koordinasyonunda devam etti. Biz hiçbir belediye başkanımızla ilgili en ufak bir tehdit ya da onlara dönük herhangi bir şantaj dili kullanmadık. Bazı haddini bilmezlerin Edip Uğur'a dönük hadsizliği varsa, sayın Uğur'un hukuki yollara başvurması gerekir." ifadelerini kullandı.

İşte Ünal'ın konuşmasından satır başları

"Bu ülkenin demokratikleşmesi, devlet aklının demokratikleşmesi ve Türkiye'nin refahını artması için 15 yıldan beri verdiğimiz mücadele milletin gözü önünde cereyan ediyor. Kaset operasyonu ile göreve gelen Kılıçdaroğlu'nun CHP'nin siyasetini nasıl dönüştürdüğünü görüyoruz. Adeta Türkiye düşmanı yapıların içerideki siyasi aparatı olarak hareket etmektedir. Siyasette iyi niyet önemlidir ama muhalefet yapmak demek düşmanlık yapmak demek değildir. Muhalefet yapmak demek milletin seçtiklerine düşmanlık yapmak demek değildir. 

TÜRKİYE DÜŞMANLARININ APARATI

CHP açık bir şekilde Türkiye düşmanı yapıların içerideki siyasi aparatı gibi davranmaktadır. Bu milletin hayrına olan hiçbir meselenin yanında olmamıştır Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP'si. CHP düşmanlık yaptığı sürece, Türkiye düşmanı güçlerin içerideki sözcüsü gibi davrandığı sürece biz CHP'yi muhatap almayacağımız bir süreden beri söylüyoruz. 9 Temmuz Maltepe mitinginden sonra Kılıçdaroğlu apaçık sokak çağrısı yapmıştı. Biz de ona neden sandık çağrısı yapmıyorsun demiştik. 

HUKUKİ HAKLARIMIZI KULLANIYORUZ

Bir ilçe belediye başkanının hezayanı olarak değerlendirdik Tekirdağ'ı. CHP'nin sözcüsünün Tekirdağ'a gidip isyan çağrısını desteklemesi Maltepe'de yapılan sokak çağrısının bir devamı niteliğindedir. CHP sövücüsü Tekirdağ'a kadar gitti, isyan çağrısının arkasında olduğunu söyledi. Yetmedi, seçilmiş meşru Cumhurbaşkanı'na, 'faşist', 'diktatör' demek gibi provokatif söylem ile düşmanlığı devam ettirdiler. AK Parti olarak gerekli hukuki haklarımızı kullanıyoruz. 

KILIÇDAROĞLU'NA SESLENDİ: ÇÖP OLACAKSIN

CHP istediği kadar bizi sabote etmeye, provoke etmeye, bizi tahrik etmeye çalışırsa çalışsın, Kemal  Kılıçdaroğlu'na sesleniyorum. Bugün kullandığın o çukur dilinle, söyleminle ve  üslubunla ne kadar konuşursan konuş, Cumhurbaşkanımızın ailesine uzattığın o  çirkin dil ve o çirkin söylemi sana iade ediyoruz. AK Parti'ye karşı kullandığın  o çirkin dili ve söylemi bin kere sana iade ediyoruz. Biz sükunetimizi bozmadan,  asla tahrik olmadan, gündemimizi ve Türkiye'ye dair hayallerimizi muhafaza ederek  yolumuza devam edeceğiz. Ama sen, Türkiye düşmanı güçlerle iş birliği yapmış  siyasi bir aparat olarak siyasi tarihimizin çöplüğündeki yerini alacaksın.Kin ve nefret diline ortak olmayacağız. 20 Temmuz darbesi gibi bir uydurmaya bu millet itibar etmiyor. Bu millet senin kontrollü kaçışını da unutmadı. Türk yargısına yaptığın saldırıları bu millet unutmayacaktır. 

BALIKESİR BELEDİYE BAŞKANI'NIN İSTİFA AÇIKLAMASI

Siyasi riskin olduğu yerde keyfilik olmaz. AK Parti kendi değişiminin siyasi riskini alarak, Cumhurbaşkanımızın genel başkan olması ile birlikte kendisini 2019'a hazırlıyor. Bu süreçte Cumhurbaşkanımız demokratik hakkı olan istifaya çağırma hakkını kullandı. Genel başkanın kendi belediye başkanına istifa çağrısında bulunması demokratik meşruiyete uygundur. Bu çağrıya uyarak İstanbul, Ankara, Bursa, Düzce, Niğde belediye başkanlarımız istifa ettiler. Kendileri bizim yol arkadaşımızdır. Gelen de giden de aynı değerderdir. Bunları da paylaştık. Bu süreç zarfında biz AK Parti siyaseti olarak her bir arkadaşımızı bir nefer ve makam ve mevkii sahibi değil, sorumluluk ve görev sahibi olarak görürüz. 

TEHDİT VARSA YASAL YOLLARA BAŞVURSUN

Sayın Edip Uğur, AK Parti'den de ayrılmayı tercih etti.  Görüşme Erol Kaya'nın koordinasyonunda devam etti. Biz hiçbir belediye başkanımızla ilgili en ufak bir tehdit ya da onlara dönük herhangi bir şantaj dili kullanmadık. Bazı haddini bilmezlerin Edip Uğur'a dönük hadsizliği varsa, sayın Uğur'un hukuki yollara başvurması gerekir. Yerel yönetimlerle ilgili değerlendirmelerimiz şu an itibarıyla tamamlandı ama bundan sonra olmayacağı anlamına gelmiyor bu. Parti olarak kongrelerimize odaklandık. "

YORUMLAR 17
  • belde 6 yıl önce Şikayet Et
    şu ırka dayalı şovenlikten olduğu gibi illere dayanan şoven anlayıştan vazgeçmeliyiz. bu tıpkı Anadolu da kurulan beyliklerin ayrılığı gibi bizi parçalar. önemli olan farklılıklarımızı dışlamadan bir ve beraber olmak. Şu an sayın Bahçeli bunu durumu iyi analiz etti ve bunu anladı. Bilmiyordu demiyorum, bu durumumuz çok vahim. zaman birlik zamanı.
    Cevapla
  • Veli 6 yıl önce Şikayet Et
    Yaaaa, görüyorsunuz değil mi? Erdoğan bazı belediye başkanlarının istifalarını istemekte ne kadar haklıymış. Bir Topbaşı, Gökçeği... tenzih ederim.
    Cevapla
  • M.Tekin 6 yıl önce Şikayet Et
    Koca şehrin belediye başkanına hiç yakışmayan bir istifa konuşmasıydı. Artık ileri yaşa gelmiş bir adam deseydi ki bana her partili oy verdi ben bu oylara saygısızlık edemem partimden istifa ediyorum ama başkanlıktan etmiyorum. Yada sayın Gökçek gibi veda etseydi. Böyle olmadı kişilik silikliği yaşadı. Artık kendine kendi bile saygı duymaz.
    Cevapla
  • Ali 6 yıl önce Şikayet Et
    Koltuğu evine gönderin sevinsin çocuk
    Cevapla
  • Birisi 6 yıl önce Şikayet Et
    Makami birak Balikesir elinden gitti. Balikesirin yarisi bu adamin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar