Bahçeli sinyali verdi, MHP'de mesai başladı!

Baraj ve seçim sistemini tartışmaya açan MHP, olağan kongre öncesinde teşkilatı toplayacak

Bahçeli sinyali verdi, MHP'de mesai başladı!
Bahçeli sinyali verdi, MHP'de mesai başladı!
GİRİŞ 11.11.2017 09:23 GÜNCELLEME 11.11.2017 09:25
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanlığı seçim sistemi doğrultusunda uyum paketinin bir an önce Meclis’e getirilmesini isteyen MHP, baraj ve sistem tartışmasını başlattı. Bahçeli’nin açıklamasıyla konu yeniden siyasetin gündemine gelirken, MHP’nin tam olarak hangi sistemi ve hangi barajı istediği konusu netlik kazanmadı. 

AK PARTİ'NİN ÖNERİSİNİ BEKLİYOR

Gazete Habertürk'ten Saliha Çolak'ın haberine göre; bu konuda ayrıntılı çalışma yapan ancak AK Parti’nin önerisi ortaya çıkmadan önce bunu açıklamak istemeyen MHP, bu konu da dahil, kritik gündem başlıklarını teşkilatla yapılacak toplantıya taşımaya hazırlanıyor. MHP’de ilk olarak 16 Kasım’da MYK, 3 Aralık’ta da il başkanları toplanacak. 8-10 Aralık tarihleri arasında MHP’li belediye başkanları Antalya’da kampa alınacak.

SEÇİM SİSTEMİ VE BARAJ

MHP Lideri, genel merkezde yürüttükleri çalışmalar ve belirledikleri stratejiler hakkında tabanı bilgilendirecek, önerileri alacak. Toplantıların gündemini seçim sistemi ve barajın yanı sıra yerel seçime yönelik stratejiler, 18 Mart 2018’de yapılacak olağan kongre öncesi hazırlıklar oluşturacak. Toplantılarda ayrıca MHP kökenli muhaliflerin başını çektiği İYİ Parti’ye geçişler ve ülkücü camiada yaşanan İYİ Parti dalgalanmasına karşı “birlik” ve ülkücüler açısından, “yuvaya dönüş” çağrısı yapılması bekleniyor.

YORUMLAR 6
  • misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    Mevla görelim neyler, neylerse güzel eyler. Ağ- kara belli olacak.
    Cevapla
  • yemedi 6 yıl önce Şikayet Et
    barajı ne kadar düşürüsen o kadar düşersin..
    Cevapla
  • komedi 6 yıl önce Şikayet Et
    bi haber önce chp baraj korkusu yaşıyor diyenlermi bunlar?
    Cevapla
  • musti_34 6 yıl önce Şikayet Et
    akp seçmeni uyanık olmalı bu seçimde oyları mhp verip hem 15 temmuz tutumundan ödülendirmeli aynı zamanda akp yede bir uyarı yapılmalı bir diğeride chp nin hdp ye ay verip barajı aşırmasına misilleme yapılmalı
    Cevapla
  • musti_34 6 yıl önce Şikayet Et
    koca reis bu millet 15 temmuz tutumunu unutmayacaktır inş. ben bir akp li olarak ilk seçimlerde oyum sizin ve bundan hep akp d
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dolmabahçe'de kritik görüşme! Başkan Erdoğan Shoukry’i ağırladı
Dolmabahçe'de önemli görüşme! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Haniye'yi kabul etti